Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaszłam w ciążę w trakcie grypy tak strasznie się boję

Polecane posty

Gość gość

Hej dzis zrobiłam test i są dwie kreski. I wychodzi na to, że zaszłam w czasie grypy. Czy moje obawy o zdrowie dziecka są słuszne? Zna ktoś taki przypadek?

Gość gość
Nie znam przypadku by ktos kochał się podczas grypy !!!!! Już się stało , czasu nie cofniesz a czy to moze zaszkodzić dziecku ? Trudno wyrokować juz dziś , kobiety zachodzą w ciąże w różnych sytuacjach i dzieci rodzą się zdrowe więc spokojnie .

Gość gość
W czasie grypy jeszcze się ruchoałaś bez zabezpieczenia?

Gość gość
masz sie czego obawiac! skoro u homo erectus kontorla ognia pojawila sie okolo 790 tysiecy lat temu, to przyjmijmy, ze umownie wtedy powstala rasa rozumna (tak bardziej niz wczesniej :P ), zatem gdzie tam sie komu zdarzylo od prawie 800 000 lat zajsc w ciaze podczas grypy! kazdy staral sie bardzo bardzo i uwaznie, bo jeden taki przypadek (nei wspominajac o innych chorobach!) i ludzkosc nie dotarlaby nawet do epoki starozytnosci!

Gość gość
Skoro miałaś siłę i chęci na bzykanie, to nie miałaś grypy, tylko zwykłe przeziębienie. Z grypą to człowiek ledwo się rusza i jest cały obolały. Nie w głowie mu seksy. Bez obaw.

Dziecko urodzi się z dwoma głowami.I jedną ręką.To oduczy Cię seksy podczas grypy.

Gość gość
To nie jest śmieszne. Umierałam cały tydzień a jak poczułam się lepiej zrobiliśmy to z mężem i stało się

Gość gość
No to byliście juz po chorobie.

Gość gość
teraz nic nie zrobisz musisz czekać i miec nadzieje ze dziecko będzie zdrowe .

Gość gość
no ale ona wcale nie musiała robić tego podczas grypy, wystarczyło że było np 4 dni do owulacji, a następnego dnia zaczęły się objawy grypy, myślcie trochę:D

Gość gość
tez sie bzykam w trakcie grypy, co w ty takiego dziwnego??? autorko nie martw sie wszystko bedzie dobrze

Gość gość
tutaj mamuski z wielka łacha sie bzykna z mezem raz w miesiacu, wiec sex w trakcie grypy to dla nich szok :D autorko jak miałas grype to dopiero dochodziło do zapłodnienia, nic nie bedzie maleństwu ;) spokojnej ciazy zycze :)

Gość gość
Po pierwsze gratulacje! Po drugie, nie bój się, dziecku nic nie będzie. Infekcja sprzyja zapłodnieniu, w klinikach leczenia niepłodności nawet chętnie podejmują się inseminacji kiedy kobieta jest przeziębiona,bo wtedy organizm jest zbyt zajęty zwalczaniem wirusów żeby "walczyć" z zarodkiem - czasem kobieta ma problem z zajściem, bo jej organizm traktuje zarodek jako "obcego" wirusa którego trzeba pokonać. Tak więc nic się nie martw, dużo zdrówka!

Gość gość
Jesli ktos ma grype to nie ma sily wstac z łóżka. Ludzie czesto myla grype z przeziębieniem . Jesli ktos bzyka sie w trakcie choroby to nie ma grypy. Chodzi tez o leki. Autorka pewnie brala jakies leki i tego sie boi.

Gość gość
16.03 ale jak brala antybiotyk to plod moze byc uszkodxony wiec daruj sobie glupie teksty.

Gość gość
Antybiotyk na grypę? :D Dobre :D To ja się potem nie dziwię że matki podają dzieciom antybiotyki na wszystko (zapalenie oskrzeli- koniecznie), skoro same się tak leczą... Nie, autorko, nic dziecku nie będzie, czemu by miało być? Skoro organizm przy chorobie przyjął ciążę, to znaczy że sobie z tym poradzi i jest dość silny. CO by się miało stać, dziecko się urodzi z grypą?

Gość gość
17.59 tak wiekszosc ludzie podczas grypy przyjmuje antybiotyk i pewnie tego boi sie autorka. Dziewczyna sie boi i nie ma z czego sie śmiać.

Gość gość
No bo serio się boję. Zrobiliśmy to gdy poczułam się lepiej ale antybiotyk wciąż brałam. To był wirus grypy który wywołał też zapalenie tchawicy. Jestem w szoku :( tak się boję że okaże się że to uszkodzony płód albo np pusty pęcherzyk

Gość gość
"17.59 tak wiekszosc ludzie podczas grypy przyjmuje antybiotyk "- rozumiem jeszcze u autorki zapalenie tchawicy i leczenie antybiotykiem, jeśli bylo to zapalenie bakteryjne, ale i to by było dziwne- przy grypie zdarza się, ale jest wywołane najczęściej właśnie przez wirusa grypy. Naprawdę kompletnie was nie interesuje co i czym leczyć? Ja w liceum na biologii, i to nie poszerzonej bynajmniej, dowiedziałam się że antybiotyki są lekami zwalczającymi bakterie... ale walcie w siebie i dzieci co się wam tam podoba. Autorko- nie, nie słyszałam żeby w tak wczesnej ciązy na stan zarodka, który nie ma wykształconego układu nerwowego i krwionośnego, ani łożyska, wpływały takie czynniki. Zwlaszcza w pierwszych tygodniach kiedy matka jest po prostu nieświadoma ciąży i bywa że poszaleje na imprezie z róznymi używkami, bierze leki, ma prześwietlenie przy urazie czy leczeniu stomatologicznym. A antybiotyki w razie potrzeby podaje się równiez w ciąży bo bardziej zaszkodzi infekcja z ostrym przebiegiem niż leczeniem