Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ChrystusMiłością naszego życia

Chrystus miłością naszego życia

Polecane posty

Gość ChrystusMiłością naszego życia

Chrystus musi być miłością naszego życia. Reszta to rzeczy, które są otoczką - wszystko co kochamy będzie naszym krzyżem. Krzyż jest wpisany w ludzie życie. Należy wyzbywać się wszelkiej nienawiści i zacząć kochać. Cieszmy się, że mamy możliwość nieść nasz krzyż razem z Chrystusem, bez niego nie dało by się osiągnąć życia wiecznego. " kto chce mnie naśladować niech zaprze skoro samego siebie, niech weźmie swój krzyż i niech mnie naśladuje" ale życie to nie oddawanie tylko cierpienia Bogu, które w życiu mamy przez np. Nasze słabości - to też oddawanie miłości Bogu. Św. Faustyna oddawała nie tylko cierpienie Bogu ale także miłość.

Gość gość
Przeklinam boga za nieszczesliwe życie pełne cierpienia które mi dał i jeśli będzie mnie dalej dręczył, popełnię samobójstwo.

Gość gość
Niech będzie przeklęta ideologia cierpienia, jaką zrobiliscie z tej religii. Przeklinam wszystkich którzy nakładają na ludzi ciężary, a sami ich nie ruszają nawet małym palcem.

Gość Chrystus naszym Panem jest
"Bo ten kto kocha życie traci je - a ten co nienawidzi swojego życia zachowa je na życie wieczne". Albo inaczej - np. Do leku przed śmiercią - "Ten co chce zachować swoje życie straci je, a ten co straci swoje życie z Mojego powodu znajdzie je" Cieszmy się że możemy mieć udział w jego drodze krzyżowej, która jest naszym życiem. Cieszmy się także gdy dostajemy od niego dar uzdrowienia duszy i ciała i np. Uwolnienia z różnych zniewoleń - są dwa rodzaje możliwości zbawienia z mojej obserwacji poprzedzonej słuchaniem bardziej doświadczonych w wierze- Udział w niesieniu Krzyża Chrystusowego wraz z nim przez nasze życie i uzdrowienie fizyczne i duszy.

Gość gość
Pros o raka, będziesz miał radości w cholerę.

Gość Chrystus naszym Panem jest
Są dwa rodzaje Krzyża Chrystusowego - tego który sobie sami zgotowaliśmy sobie przez naszą ignorancję i nieuwagę i niedoświadczenie itp. I krzyż który Bóg nam dał jako plan Jego, nienaruszalny. Z Bogiem się nie dyskutuje i bierze się nawet największe ciężary.

Gość gość
A czemu ty nie masz żadnego ciężaru tylko mądrujesz przed innymi zamiast dawac przykład??? 😠

Gość gość
Psychopatyczna religia psychopatycznych wyznawców.

Gość gość
Z bogiem sie dyskutuje, wszyscy święci i mnóstwo postaci biblijnych dyskutowało z bogiem. autor watku jest ignorantem i kretynem.

Gość gość
Nie odpowiedziałeś mi dlaczego nie cierpisz, ty psychopato!!! 😡

Gość gość
o Panie, wielbmy Kosciol, ktory daje nam wiare i sile, aby moc molestowac chlopcow, ktorzy w glebokiej wierze modla sie do Ciebie. O Panie, dziekuje Ci za te dary. Modlmy sie za nich, by bylo ich jak najwiecej. O Panie, dziekuje Ci za ta przyjemnosc poczucia ciasnej pupci. Modlmy sie o naiwnych, ktorzy majatek oddaja na Kosciol. Jestem wdzieczny za kazde dary, gdyz moge dzieki nim zapewnic kochance restauracje, a samemu sobie Audi A8. O Panie, dzieki Twojej nauce znajduje naiwnych ludzi, ktorzy dzieci mi oddaja, a wraz z nimi caly majatek. Modle sie za Ciebie o Panie. Bog zaplac. Amen.

Gość gość
5 przykazanie nie zabijaj nie jest tylko związane ze zbrodnią wypadkiem itp. Tu chodzi o wyzwiska i tym podobne - to jest zabójstwo człowieka - pojednaj się z bratem póki możesz.

Gość gość
I co tchórzu, uciekłeś przy pierwszej różnicy zdań??? ty nędzna dooopo wołowa.

Gość gość
o Panie, wielbmy Kosciol, ktory daje nam wiare i sile, aby moc molestowac chlopcow, ktorzy w glebokiej wierze modla sie do Ciebie. O Panie, dziekuje Ci za te dary. Modlmy sie za nich, by bylo ich jak najwiecej. O Panie, dziekuje Ci za ta przyjemnosc poczucia ciasnej pupci. Modlmy sie o naiwnych, ktorzy majatek oddaja na Kosciol. Jestem wdzieczny za kazde dary, gdyz moge dzieki nim zapewnic kochance restauracje, a samemu sobie Audi A8. O Panie, dzieki Twojej nauce znajduje naiwnych ludzi, ktorzy dzieci mi oddaja, a wraz z nimi caly majatek. Modle sie za Ciebie o Panie. Bog zaplac. Amen.

Gość gość
Ci co są tacy bezwzględni w doradzaniu bliźnim cierpienia, mają też wiele paskudnych grzechów za uszami.

Gość gość
o Panie, dziekuje Ci za ten krzyż. Od dawna mnie meczylo, o Panie, chęć spuszczenia z krzyża. Dzięki Twojej religii, Twojemu Kościołowi, ten krzyż zostal spuszczony. Wraz z mlodym chlopcem. O dzieki Ci Panie.

Gość gość
Dzień w którym przekonacie ludzi, że bóg jest jedynie dawcą cierpienia, będzie dniem końca i upadku tej religii. Kopiecie dołki pod swoimi własnymi tyłkami.

Gość gość
01:28 przeklinam cię za każde nieszczęście jakie mi wymadlasz i codziennie modlę się, żeby to wszystko przeszło na ciebie i zniszczyło ci życie.

Gość gość
o Panie, niektorzy twierdza, ze Twa religia to cierpienie. Sprzeciw sie temem oszczerstwom! O Panie.... Ja, jako Twoja boska owieczka, jestem przykladem, kiedy to Twoja religia daje mi mozliwosc spelnienia wszystkich seksualnych. mozliwosci, jakie istnieja na tym swiecie. O Panie, dam Ci moja cala wyplate, abys tylko mogl mnie wspierac. Za malo Panie? Okej... oddam Ci caly dom, bylebys mnie chlebil w swoim stadzie wiernych.

Gość gość
Zazyj leki psycholu, bo najwyraźniej tego nie zrobiłeś.

Gość gość
02:04 a co to wszystko ma wspólnego z seksem?

Gość gość
o Panie, klaniam sie Tobie. Klaniam sie, bo moj sluzacy lize mi d**e w tym czasie. Ja sie wypinam, a on musi mi lizac - bo to moj sluzacy, ktory w bialej szacie modli sie na mszy niedzielnej, mowiac do rodzicow malych dzieci. A wiem, ze ktores z ty h dzieci, w przyszlosci, bedzie mi spuszczalo z wielmoznego Krzyza.. to bedzie piekne. Bede prowadzil ich do nieba. Może to bedzie wyprawa przez pieklo, ale to nie jest wazne. Wazne, ze będą z Toba, o Panie. Ja sie chlopcami zajmie, odpowiednio - o Panie.

Gość gość
Co to znaczy "chlebić"?

Gość gość
Przeklinanie nie ma zbytniego sensu Miłość jest odpowiedzią. Każde przekleństwo wraca do tego, który przeklina. Ewentualnie nie, Bóg to osądza. Na osoby atakowane nic to nie robi bo Bóg ochrania.

Gość gość
o Panie, wybacz tym, ktorzy pytaja sie, co to wszystko ma wspolnego z seksem. Toz to nasza religia kaze wybaczac. Wybacz im ich brak swiadomosci o molestowaniu i pdeofilii wsrod ksiezy! Te statystyki sa super! Wybacz im ich wlasna glupote nieznajmosci zycia kościelnego.... bo tak nam nasza religia nakazuje. O Panie, wspieraj wszystkich w celach, jakie sobie zarzucili. Ja w tym roku mam na celu ogarnac 60chlopcow. Zeszły rok byl slaby w zbiorach.. jedynie 35 chlopcow i 8 dziewczynek. O Panie, w tym roku sie poprawie!

Gość gość
Z tego by wynikało, że kto najbardziej krzywdzi bliźniego, ten pełni wolę bożą, jak te boromeuszki, co kazały starszym dzieciom gwałcić młodsze dzieci w zabrzańskim klasztorze.

Gość gość
Chelbic = ubostwiac, pochelbiac, podziwiac itd. Zebaujacy jest poziom tutejszych odbiorcow. :O

Gość gość
A ja cię i tak przeklinam za całe zło jakie mi wymadlasz. Prędzej czy później ono opuści moje zycie i spadnie na twoją głowę. Nie może być tak, że jakiś psychol mi złorzeczy i wszystko mi sie spełnia, chociaż NIE ROBIĘ NIC ZŁEGO!!!

Gość gość
Nie ma takiego czasownika, jak chelbić. Jest zwrotny, chełpić się - być z czegoś dumnym, przez P a nie przez B, ty ANALFABETO 😠

Gość gość
o Panie, chocbym miala rece stracic, to kazdy mi powie, iz to byl zamiar boski. O Panie, nie wiem czemu musze cierpiec, ale wmawiam sobie, ze to daje mi sile, no i to takie chrzescijanskie. O Panie, moi rodzice zgneli w wypadku, ale to dzieki Tobie sie stalo i miales w tym ukryty cel. Jestes wyznacznikiem zycia, szczescia. O Panie, zachorowalam na raka, ale to przeciez nauka Kościoła, by mi pokazac, jak bardzo mam wielbic o Ciebie, o Panie. Jestes boski! Co bys nie zrobil, to wszystko jest cacy o Panie.