Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie mialyscie zwiastuny porodu?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Jestem w 36 tc i od wczoraj mam parcie na o***t i pęcherz i zastanawiam sie czy tak mozna odczuwać skurcze. Jakie były wasze objawy porodu?

Gość gość
do tej pory rodziłam 2 razy (czekam na trzeci poród ;) ) kilka dni przed pierwszym porodem znacząco opadł mi brzuch, także różne osoby mi mówiły, że po prostu opadł i niedługo urodzę. Sam poród zaczął się od odejścia wód. przy drugim porodzie nie było widać tego opadania, ale też poród zaczął się od odejścia wód skurcze to takie jednak dość specyficzne uczucie - nie parcia na pęcherz czy o***t, tutaj raczej obstawiałabym to, że dziecko już jest bardzo nisko i uciska to i owo. Skurcze to takie uczucie jakby Ci ktoś obręcz zaciskał na brzuchu, i ta obręcz schodzi od jego góry do dołu. Przy rozwieraniu szyjki (jeżeli ktoś miewa już przed samym porodem, to też to będzie czuł) są takie jakby kłucia w szyjce macicy. Jakby ktoś wbijał igiełkę. Takie są przynajmniej moje wrażenia :)

Gość gość
Ja skurcze porodowe odczuwałam jako rozchodzenie kości miednicy. Tak jakby z obu stron ktoś z całej siły ciągnął mnie za biodra w przeciwnych kierunkach. Ból nie był dla mnie jakoś wyjątkowo silny ale ja podobno mam wysoki próg bólu. Skurcze przepowiadające czułam jako okresowy ból podbrzusza,skracanie szyjki jako kłucie w szyjce.

Gość gość
Ostatnio widzę u siebie dużo objawów i panikuje. Ostatnio czułam właśnie takie kłucie w kroczu i boli mnie spojenie do tego brzuch boli jak na okres i doszlo to parcie na o***t. Wyczytałam ze to mogą być zwiastuny zbliżającego sie porodu. Poza tym czuje sie jakas taka ospala nic mi sie nie chce nie mam apetytu mam czeste zmiany nastroju. Czy to może znaczyć ze poród jest tuz tuz? Wiem ze kazda odczuwa to inaczej ale może u mnie sa takie właśnie objawy?

Gość gość
Biegunka i głód

Gość dori

powiem ci tak: jak poród się zacznie to uwierz mi - będziesz wiedziała, hihi 😉 niemniej jednak wejdź sobie na pinknomore.pl/blog/artykuly/jeannette-kalyta-objawy-zblizajacego-sie-porodu i poczytaj co na blogu pisze położna Jeannete Kalyta o porodzie, fazach bólu itp. Na pewno w jakiś sposób cię to przygotuje do tego co cię czeka 🙂

Gość Gosc

Kilka dni wcześniej skurcze, częste wizyty w toalecie aż w kończy bardziej nasilone skurcze odejście czopu, lekkie krwawienie, odejście wód, silne krwawienie. Dokładnie tak to było...