Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wrona1128

Brak ubezpieczenia a podejrzenie ciąży

Polecane posty

Gość Wrona1128

Witam dziewczyny. Tak jak w temacie nie jestem ubezpieczona bo nie dawno stracilam prace a podejrzewam ze jestem w ciazy. Jak narazie z partnerem nie mam pieniedzy zebym mogla prywatnie pojsc do ginekologa i potwierdzic tego faktu. Dodam ze ostatni okres mialam 2.01 a test ktory robilam w walentynki wyszedl pozytywnie. Niestety nie mam mozliwosci jechac do posredniaka zeby sie zarejestrowac gdyz mam spory kawalek od miejsca obecnego zamieszkania i tez nie mamy pieniedzy zebym mogla jechac. Prosze doradzcie mi cos.

Gość gość
no to idz do lekarza na NFZ. W czym problem?

Gość gość
Co jej to da przecież się nie zarejestruje bo od razu będzie informacja w eWUŚ, że dziewczyna jest nieubezpieczona. Autorko skoro wszystko jest na nie nie masz pieniędzy na prywatną wizytę nie masz czasu by pojechać do pośredniaka to czego oczekujesz, że kafeteria zrobi zrzutę dla Ciebie.

Gość gość
W ciazu przysluguje Ci ubezpieczenie nawet jak nie jestes zatrudniona.

Gość gość
W ciąży masz prawo do darmowej opieki medycznej do 6 tyg po porodzie.

Gość gość
w ciąży obowiązuje Cię ubezpieczenie. Najlepiej będzie dla Ciebie jeśli zapiszesz się teraz na bezrobocie. Będziesz miała ubezpieczenie i jeszcze w dodatku po narodzinach maleśtwa dostaniesz 1000 zł co miesiąc przez okres 12 miesięcy ;)

Gość gość
Pożycz od kogoś kasę by dojechać do pup zarejestruj się i szybko do lekarza i dostaniesz po urodzeniu 12x1000 z rodzinnego 1000 zł plus co miesiąc 95 zł i becikowe 1000 tylko musisz być do 10 tyg u lekarza

Gość gość
Do porodu tez nie pojedziesz do szpitala bo nie bedziesz miala na bilet? Urodzisz w domu, tak?

Gość gość
Niestety nie mam mozliwosci jechac do posredniaka zeby sie zarejestrowac gdyz mam spory kawalek od miejsca obecnego zamieszkania i tez nie mamy pieniedzy zebym mogla jechac. Prosze doradzcie mi cos. xxx to może pogoń do roboty tego lesera przed którym nogi rozwaliłaś, co? na bilet leniwa ściera nie ma a robienia dzieci na koszt podatników się bierze!

Gość gość
Autorko , zastanawiam się skoro jesteście tacy biedni to jak planujecie wychować dziecko skoro nawet na bilet nie macie kasy.

Gość gość
o i takiej po urodzeniu dadzą pincet i kosoniakowe :O Boże widzisz i nie grzmisz!

Gość gość
Jesteś wyjątkową sierotą, do pośredniaka nie masz za co jechać, ale internet masz.

Gość gość
No tak tylko ona teraz nie ma kasy, ciekawe co zrobi jak będzie musiała np. zrobić dodatkowe badania czy kupić podstawowe rzeczy do szpitala. Pincet plus dostanie dopiero po urodzeniu.

Gość gość
19.17 jednorazowej wypłaty 3600 ;) a później około 1600

Gość gość
Niezmiennie zadziwiają mnie tacy ludzie jak autorka.

Gość gość
I ja na takich nierobów pracuje :O A za co dziecku kupisz wózek jak Ty na bilet analfabetko nie masz? skoro niedawno stracilas prace to byś miała 30 dni ubezpieczenia.

Gość gość
Tak właśnie robi się dużo dzieci. Na gumki też nie mieli.

Gość gość
Wspolczuje Ci. Ja tez nie mam ubezpieczenia, ten kraj jest chory. Nie pracujące żony są ubezpieczone na męża mimo że za siebie składki nie płacą ale ubezpieczone są.... Chore i niesprawiedliwe. I dziwne że jakoś te chamichy wyżej tego nie widza tylko czepiaja się takich jak Ty. Tego ze mordercy i gwałciciele mają darmowe ubezpieczenia z ich podatków i luksusy w wiezieniu tez jakoś nie widzą ale na ciebie mordy dra i wyzywaja

Gość gość
gość dziś Wspolczuje Ci. Ja tez nie mam ubezpieczenia, ten kraj jest chory. Nie pracujące żony są ubezpieczone na męża mimo że za siebie składki nie płacą ale ubezpieczone są.... Chore i niesprawiedliwe. xxx no to miej pretensje do swojego gacha że się z tobą nie chciał ożenić i zapewnić ci ubezpieczenia!!! gdybyś była żoną a nie du/podajką również miałabyś ubezpieczenie!!!

Gość gość
widzicie konkubiny! jednak "papierek" ma znaczenie!

Gość gość
20:48 jestem samotna, nie mam "gacha" ty wulgarna chamicho ze wsi. Bez odbioru

Gość gość
Kiedy straciłas prace? Ubezpieczenie nie "wygasa"w momencie końca umowy. Na bilet trzeba pożyczyć, za coś chyba jecie...? To jakaś kasę masz. Wyprawkę za co kupisz? Ciężarna ma ubezpieczenie w okresie całej ciąży i połogu.

Gość gość
Dziewczyno, jesli jestes w ciazy to jestes ubezpieczona z urzedu. Nie musisz byc zatrudniona ani nawet byc zajerestrowana w pup. Tak samo z kosiniakowym - czytalam, ze dostaniesz tysiaka co miesiac nawet jesli nie jestes zajerestrowana.

Gość gość
Ludzie, ale wy bredzicie. Jeżeli dziewczyna jest w ciąży to nie musi rejestrować się w PUP ani dla ubezpieczenia ani dla 1000 kosiniakowego. Kobieta w ciąży jest ubezpieczona przez okres ciąży i połogu. Rejestracja w PUP nie ma tu nic do rzeczy. Ubezpieczenie jej się należy (czasami niedouczone rejestratorki wprowadzają w błąd, ale należy je z błędu wyprowadzić) Aby otrzymać kosiniakowe także nie musi się rejestrować, MOPS sprawdza jej dochody w danym okresie w inny sposób.

Gość gość
Idź do opieki społecznej.Tu dadzą ci ubezpieczenie.Rada posła.

Gość gość
Ja miałam z pub także problemu nie było a jak chcieli mi dać pracę to poszłam na zwolnienie

Gość gość
20.48 Uwielbiam kafeteryjne standardy według których mężatka "kocha się z mężem", a konkubina jest d/u/p/o/d/a/j/k/ą. Mężatka, według kafe, "dba o ciepło domowego ogniska", a konkubina "pierze gacie gachowi" Rozumiem, że Ania Przybylska też była dla wad "d/u/p/o/dajką" i patologią, bo żyła bez ślubu? Witajcie w katolskiej Polsce.

Gość gość
18.50 Nie wypowiadaj się na tematy na które nie masz pojęcia. Ciężarna ma ubezpieczenie niezależnie czy jest zarejestrowana jako bezrobotna czy nie.

Gość Wrona1128
Dzieki za miłe komentarze a Panie które mają wąty i nazywają inne kobiety które żyją bez ślubu d.u.p.o.d.a.j.k.a.m.i. niech się poprostu nie wypowiadają. Raz mi się podwineła noga i juz jeden wielki hate. A dla tych świętych Pań pare informacji. Date ślubu mamy na lipiec, partner pracuje, ale jego pracodawca do tej pory nie wypłacił mu całego wynagrodzenia. Mieszkamy u jego rodziców, a tu nie ma od kogo pożyczyć. Wiec nie mówcie że jest nie robem a ja d.u.p.o.d.a.j.k.a. jak nie wiecie wszystkiego. Nie zdziwie sie jak nie jedna z tych księżniczek ma swoje za uszami. Wiec za ich komentarze poprostu podziekuje.

Gość gość
Ja mam w okolicy taki zakład pracy, że pracodawca nie płaci po parę m-cy, a są takie małżeństwa, że oboje tam pracują. Zastanawiam się jak oni funkcjonują. ..