Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce uwierzyć

Chce uwierzyc w Boga, chce porozmawiac o Bogu, tylko z kim?

Polecane posty

Gość gość
Adam Szustak jest super!:) Co do księży Orionistów, to są zakonnicy, naprawdę w porzo. W mojej parafii wielu młodych ludzi zaczęło chodzić do kościoła, brać śluby dzięki nim. Autorko, Bóg jest miłosierny. "Zaprawdę powiadam Wam, lepszy jeden nawrócony grzesznik, niż stu sprawiedliwych". Otwórz się na wiarę, nie bój się , możesz błądzić, możesz mieć wątpliwości..jedno jest pewne- Bóg Cię kocha, jesteś dzieckiem Bożym.

Gość gość
Na blogu znajdziesz zakładkę Słowo Boże na dziś.

Gość gość
Obejrzę niektóre propozycje. Kiedyś myślałam że Bóg/Anioł uratował mi życie, uznałam to za cud i zaczęłam wierzyć, na krótko, lekarze powiedzieli mi że to jedynie halucynacje, tak w skrócie, znajomi też nie wierzyli. No i wiara została zrujnowana. Ciężko mi się modlić, łatwiej przychodzi mi "rozmowa", albo zwykłe ojcze nasz, ale to się nie liczy. To dobry pomysł, pójdę kiedy kościół jest pusty, na mszy czuję się wyobcowana, mam wrażenie że wszyscy na mnie patrzą. Dziwne to jest. Spróbuję się skontaktować z jakimś zakonnikiem, mam nadzieję że trafie na cierpliwego.

Gość abracham12
No i wiara została zrujnowana. nie zrujnowana tylko szatan ci ukradł wiara buduje sie na podstawie czym sie żyje słucha, czyta i zywi man na mysli eucharystie i ogladanie filmików marcina zielinskiego z bibli przekład sw pawła to polacał sam szustak z gazet miłujcie sie młodziezowa gazeta to jest *****czystych serc fajnie zeby była w twojej miejscowosci

Gość gość
włacz radi maryja tam rano sa katechezy http://www.radiomaryja.pl/ ja codzienie słucham radia wejdz na zakładke multimedia i audio i tam mozesz wybrac katechezy albo audycje dla młodych i ostatni w piatek Czas Wzrastania: W poszukiwaniu prawdziwej Miłości ksiadz na wózku inwalidzkim był marek bałwas

Gość gość
gdy wejdziesz na strone synteza medjugorie do sie dowiesz dla czego 3 godziny gdzie biblia muwi zeby modlic sie nieustanie wejdz na ten kanał i odmów koronke masz czas do 16 tam na poczatek brakuje ojcze nasz i zdrowas maryjo https://www.youtube.com/watch?v=BG6ldlSoUyw

Gość gość
Gość 14.58 Dziękuję za radę. Zajrzę na bloga. I pomyśle nad napisaniem listu... Tylko boję się że pozostanie bez odpowiedzi. I poczytam o paruzji, zaciekawiło mnie to. Gość 15.00 Sprawdzę czy w moim mieście są Orioniści. Pocieszyliście mnie. Może nie chodzę do kościoła, nie do końca potrafię się modlić, ale szczerze go szukam i chce żeby mnie kochał. Nie wiem czy przez to w jego oczach nie jestem gorsza. Boję się ze nie zostanę zbawiona, nie jestem godna. A jeszcze bardziej tego że nic po śmierci nie ma i już nigdy nie spotkam znajomych mi osób w tym życiu.

Gość gość
nie chce mi sie wpuscic synteza Medjugorie bo spam vox domini w bibli pisze albo zimny albo gorący bo letnich wypluwam w orginale jest wymiotuje i trzeba zapomniec o dawnym zyciu trzeba byc moherem i ja jestem moherem naleze do radia Maryja

Gość gość
Nie wiem czy przez to w jego oczach nie jestem gorsza. Boję się ze nie zostanę zbawiona, nie jestem godna to jest wlasnie mysli od szatana i dla tego sa takie swiadectwa jezeli uzdrowił koguto cpuna ktury okradał ludzi napadał szczał na ksiezy to dlaczego ciebie ma nie zbawic jak uzdrowił koguta z hery z zapalenia watroby tupu c szczury go zywcem jadły takiego gnoja uzdrowił to czemyu ciebie ma nie uzdrowic odsłuchaj te swiadectwo andrzej sowa kogut wyzej zapodałem

Gość gość
Dlaczego szatan mi zabrał wiarę? Sama nie wiem. Tylko... Dlaczego zmarli nie mogą nas na tym świecie odwiedzać? Tego nie rozumiem.

Gość gość
Gość 15.52 Odsłucham wieczorem.

Gość gość
zacznij sie modlić z radiem maryja lub telewizja trwam różaniec teraz będzie o 20 20 a potem o 21 apel jasnogórski a to skrócony link synteza medjugorie portal filmowy gloria tv tm dałem linka do siła modlity andrzeja duffek polecam ksiazke w obronie wiary do sciagniecia z internetu dlaczego muwie bo szatan bedzie teraz atakował ze kosciuł jest be WŁODZIMIERZ BEDNARSKI - W OBRONIE WIARY

Gość gość
tutaj do ściągnięcia WŁODZIMIERZ BEDNARSKI - W OBRONIE WIARY http://www.piotrandryszczak.pl/w_obronie_wiary.html tylko kosciuł katolicki uczy wykłada pełnie nauk jezusa i pisma sw a reszta to tylko fragmenty np protestanci tylko uznaja chrzest reszte odzucili

co znaczy ,ze protestanci uznają tylko chrzest ? i jaką to resztę odrzucili ? resztę czego ?

Gość gość
juz sie odezwała protestantka allium odrzucili resztę nauk biblijnych

Gość gość
A czy ktoś potrafi mi wytłumaczyć dlaczego zmarli nas nie mogą odwiedzać? Jak to jest że dusza opuszcza ciało po śmierci?

Gość gość
najpierw spokorniej nie zadawaj roszczeniowych pytań módl się i czytaj i nie słuchaj wszystkich naraz bo cię zagłaskają i zamiast wiary znajdziesz czkawkę ,spokojnie to takie proste nie jest ale nie jest niemożliwe a zatem znajdziesz wyłącznie na miarę własnej wiary i nic więcej.

o tym ,że zmarli nie mogą się kontaktować z żywymi mówi Biblia . Dlaczego Bóg tak postanowił ? nie wiem . ale uznaję że nie wszystkie Boże zamiary muszę rozumieć . Wystarczy mi wiara w to że wszystko co On robi jest dobre i pożyteczne dla mnie .

Gość gość
Nie wiadomo, czy to szatan zabrał Ci wiare. Czasem człowiek sam sobie to robi przez zaniedbanie albo niewiedzę, albo nieuważność. a może wszystkiego po trochu. Przyczyny sa różne. Najważniejsze, ze teraz hcesz. I nie rozdrabniaj sie na oglądanie i słuchanie tych wszystkich konferencji, pogadanek czy kazań, bo sie pogubisz. Wejdź do izdebki jaką jest Twoje serce i tam szukaj, bo jest powiedziane, że Bóg mieszka w naszych sercach.

Gość gość
Umówiłam się z zakonnikiem, wydawał się sympatyczny przez telefon, trochę się boję.

Gość gość
Autorko, super, gratuluję odwagi i szybkości działania. Będzie dobrze.

Gość gość
na co sie umówiłaś na spowiedz czy cos innego

Gość gość
allium poczytaj sobie w obronie wiary to sie dowiesz a obcowanie sw to nie jest zwracanie sie do zmarłych biblia zabrania wywoływania zmarłych przez magie i czary a nie przez zwracanie sie do nich i proszenie ich by zwrucili sie do boga a nie odpowiedzieli nam bo wywoływanie zmarłych ma na celu by przemówili do nas co zabrania biblia a nie zabrania by oni zwracali sie do Boga w naszym imieniu https://www.youtube.com/watch?v=beF-0ZAeR7U

Gość gość
Ksiądz Piotr Skarga a sprawa protestantyzmu - ks. prof. Tadeusz Guz do linka co podalem troche szybkoza szybko wysłałem zatwierdziłem obcowanie sw to nie jest zwracanie sie do zmarłych a chodziło mi ze to nie zmarli bo zmarłych nie ma bóg jest bogiem żyjących śmierć nie jest końcem życia tylko pozbywamy się ciała to tak można to powiedzieć

Gość gość
16.47 Powiedziałam że mam kryzys wiary, potrzebuję pomocy i brakuje mi już powoli sił. To nie jest spowiednik więc nie wiem czy będę się spowiadać. Potrzebuję być też wysłuchana, chcę się poradzić i chyba opowiedzieć o wszystkim co przeżyłam. Chyba już tylko wiara w Boga może mi pomóc. Gubię się już szczerze mówiąc, tyle tych linków.

Gość gośćakimke
ja potrafilbym komus pomoc doswiadczyc boskosci poprzez pewne techniki pracy z umyslem .mam dar i rozwiniete techniki dialogu z niswiadomoscia ktora strzeze dziecka ego i to daje pewnik moich slow. sami sobie w tym nie poradzicie a jesli to swiat sat bedzie wam przeszkadzal inarazicie sie innym sila pola akasha ktora strzeze niewinnego.

Gość gość
droga do boskosci to zbawieni wew dziecka ego.