Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

A teraz wysmiewaczki, z reka na sercu. Same nie macie w rodzinie zadnej Nikoli?

Polecane posty

Gość gość
Cd do 14.05 mam w rodzinie Wanesskę i Dorianka z polskim nazwiskiem z literą " ć" i końcówką - ski. Matka ich oczywiście zakończyła edukację na gimnazjum i rodzi od 18 roku życia.

Gość gość
Nie rozumiem tej mody na obce imiona. Matka Agnieszka, ojciec Marcin, a synek Kuźwa Brajanek i do tego Nowak! No jak ?- pytam się ! Wieje patolą na kilometr. Szkoda dziecka.

Gość gość
W sumie to nie powinno nikogo interesować jak ktoś dzieci nazywa. Grunt żeby były szczęśliwe dzieciaki.

Gość gość
Dzieci są okrutne i śmieją się w szkole, kiedy dziwne imię idzie w parze z niewyjściowym nazwiskiem. U nas to było najczęstszym powodem do drwin, obciachowe imiona z obciachowym nazwiskiem. Pamiętam , że niektóre dzieci przez to płakały. Nie powinno się narażać dzieci na takie sytuacje. Mam oklepane imię i bardzo się z tego cieszę, popularne w wielu krajach

Gość gość
Jak kochasz dziecko to go nie krzywdź głupim imieniem. Jeden kolega zmienił sobie imię i nazwisko, bo się nazywał Natan Gwóźdź. Nie chciał iść na studia z taką etykietką ☺

Gość gość
Ewa

Gość gość
kto ma na imię Ewa, ja nie?

Gość gość
Imię dobre dla starej baby, nie ma młodych Ew. Ja jestem Katarzyna, siostra Karolina,kuzynka Kinga,kuzyn Kuba, jeszcze Agata,Ola,Agnieszka,Nikoli nie mamy ☹

Gość gość
Moja mama jest nauczycielką w szkole i powiem tak - jest pewna zasada w związku z imionami. Patologia zwykle szaleje i nadaje swoim dzieciom imiona pokroju Nikola, Brajan (przez "aj", oczywiście), Kevin, Jessica (lub co gorsza - Dżesika), Syntia, Dolores itp. Dzieci zazwyczaj zaniedbane, głodne, z rodzin pijących i nizin społecznych. Jest jeszcze inna kategoria - nowobogaccy, którym słoma z butów wystaje, ale mają kasę i się z nią obnoszą. Oni wracają z kolei do korzeni staropolskich i wśród imion królują Antoni, Stanisław, Franciszek, Helena itp. A trzecia grupa to ludzie pośrodku - czyli normalni, którzy nie mają nas.rane w głowie i dzieci nazywają Magdalena, Michał, Jakub, Paweł, Ania itp. Coś w tym jest szczerze mówiąc.

Gość gość
Nie, nie mam. Kuzyn moich dzieci ma kuzynkę, ale nie jest to ani moja rodzina, ani moich dzieci.

Gość gość
a co myślicie o Lilii? Lilia.

Gość gość
Szkoda, że dziecko same nie wybiera imienia, bo znam osoby, które mają żal do rodziców o głupie imię. A co do imienia Lilia, to nie wiem, ja znam Lilianę ze szkoły, wołaliśmy Lilka, jeszcze była Lidia w szkole i Lucyna

Gość gość
W rodzinie narzeczonego jest Vanessa. Jej mama jest dość sympatyczna, ale urodziła ją bardzo młodo. Podobno dziadek do dziś nie może się pogodzić z takim wyborem.

Gość gość
A ja mam na imię Ewa i jestem zadowolona. A stara baba nie jestem, bo mam 27 lat. :)

Gość gość
U mnie w rodzinie ( u męża też ) nie ma Nikoli. Ale u syna w grupie w przedszkolu jest- oczywiście patologia :(

Gość gość
U mnie w rodzinie jest jedna Nikola. Już licealistka, wtedy to imię nie było takie popularne. Rodzice dziewczyny patologiczni nie są, ale raczej prości. I nieco pretensjonalni. Zdziwiła mnie za to Nikola w rodzinie mojej koleżanki. Syn lekarzy, sam skończył prawo, a dał dziecku imię wybitnie kojarzące się z patologią. Inna znajoma pracuje w szkole i wg niej tego typu imiona najczęściej dostają dzieci z raczej nieciekawych środowisk.

Gość gość
Ewa to piękne imię, w dzisiejszych czasach oryginalne