Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zazwyczaj jadacie na śniadanie ? bo ciekawa jestem

Polecane posty

Gość gość
miało być białko zwierzęce i roślinne :)

Gość gość
13,33 już to widze jak na sniadanie jesz seler naciowy :D Toz to ohydne w smaku!

Gość gość
Wzór na idelane śniadanie jest taki : Biały jogurt (lekkostrawne białko zwierzęce), garść muesli z orzechami (błonnik i kwasy Omega), winogrona lub pół banana (cukier gronowy dający natychmiastową energię lub pożywny banan który syci). Taka mieszanka zastąpi pierwsze i drugie śniadanie razem pod warunkiem że zjemy je przed 8 rano a równo w południe ciepły obiadowy posiłek. Nie wolno bać się owoców z rana bo są praktycznie jedynym liferantem witaminy C i naturalnych witamin przekazywanych wraz z sokiem .

Gość gość
gość dziś dla ciebie może ohydne, a ja np. uwielbiam, mam zawsze w lodówce i mogę go pogryzać ot tak, jak inni orzeszki ;) a już np. z dodatkiem pasty z awokado albo z twarożkiem i orzechami - niebo w gębie :)

Gość gość
gość dziś O tak. Seler naciowy z guakamole. Pycha. Lubię też kroić sobie marchewkę, selera, paprykę i zajadać to z pastą z awokado lub domowym hummusem.

Gość gość
13:41 owoce można zjeść na drugie śniadanie i też masz z rana. Są różne szkoły co do rozkładu BTW w ciągu dnia, ja preferuje ta gdzie nie je się wegli na pierwszy posiłek. I to co opisalas nie będzie idealnym śniadaniem dla mnie.

Gość gość
- jajecznicę zwykłą z cebulką i wędliną - jajecznicę z avocado i szczypiorkiem - jajko na twardo/miękko/sadzone z tostem - tosty z dżemem - tosty z żółtym serem, wędliną, pomidorem, papryką - kanapki - chrupkie pieczywo posmarowane serkiem kanapkowym + sałata, warzywa - sałatki na szybko robione "na talerzu": roszponka/rukola/szpinak + to, co mam pod ręką np pomidor, ogórek czy papryka, szynka długodojrzewająca i feta z ekspresowym sosem z oliwy, musztardy i miodu - chałka czy bułka maślana na słodko Dzieci jedzą podobnie, wsuwają też naleśniki, płatki na mleku czy parówki (ja tych rzeczy nie jadam).

Gość gość
13:40 Dla ciebie ohydne, dla mnie bardzo smaczne. Lubie warzywa do kanapek ktore chrupią-dlatego jem sałatę rzymską, ogorek zielony, paprykę i seler naciowy. Czasem kroje sobie marchewkę w słupki-najcześciej jak za duzo do zupy mam i mi zostanie. Jem bo jem ale bez specjalnego zachwytu a pewnie uważasz ze jest smaczniejsza niz seler naciowy. Jak widac nie dla kazdego.

Gość gość
Najczęściej owoce lub kanapki lub jogurty

Gość gość
głupie teorie owoce z rana ,jak ja zjem owoc z rana na czczo to boli mnie brzuch bo podraznia mi błone zołądkowa,za kwaśnie,mam wrażliwy zołądek

Gość gość
Moje ulubione śniadanie to jajecznica na maśle z 4 jaj + szczypior. Do tego kromka chleba żytniego z masłem i pomidorem mmm

Gość gość
Jajecznica i pumpernikiel. Do 12 jestem syta

Gość gość
tez mam chyba problemy z insulina, tyle ze jem dopiero koło 13 sniadanie, bo mam przestawiony dzień, czy ktoś wie, czyte zasady żeby nie jesc na sniadanie węgli odnoszą się ogólnie do pierwszego posiłku, czy konkretnej godziny?

Gość gość
Ogólnie do pierwszego posiłku.

Gość gość
Dwie kanapki, w weekendy 2 lub 3 jajka na miekko z kromka chleba

Gość Edziaaaaaaaa
Jestem na diecie wysokobiałkowej, więc jem jajka na miękko, jajka na twardo, chleb z jajkami, omlet, jajecznica, tosty jajeczne itd Od jajek od dawna jestem uzalezniona :D

Gość gość
Najczęściej kanapki z chleba pszenno-żytniego lub orkiszowego, z żółtym serem papryką, czy rukolą (w sezonie pomidor, szpinak, sałata...) - wędlin nie jem ani kiełbas od lat. albo z masłem fistaszkowym i dżemem jakimś. co drugi dzien dla odmiany od kanapek zwykle jem owsiankę, płatki owsiane zwykłe lub górskie na mleku lub wodzie, z cynamonem, jabłkiem lub bananem, czasem pestki dyni albo posiekane nerkowce daję. czasem jogurt naturalny z łyżeczką dżemu i do tego też płtki owsiane, rodzynki, orzechy, lub jabłko. w weekend jajecznica z cebulką pieczarkami , szpinakiem... lub czazem też owsianka / kanapki. i duuuża kawa któtą piję sobie powolutku zk ubka-termosa, żeby za szybko nie stygła bo nie znoszę zimnej kawy.

Gość gość
Jogurt owocowy z płatkami, zawsze tylko to i kawa.