Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLily

Mamusie listopad 2017

Polecane posty

Gość gość1003
U mnie tez pierwsza ciaza- efekt walentynkowego wyjazdu na ktorym sie nie zabezpieczylismy :) taka wpadka kontrolowana, bo juz od jakiegos czasu myslelismy, ze moze to juz pora i dalismy wolna reke losowi :) Oboje mamy po 26 lat.

Gość gość iwcia90
ja pierwsze dziecko urodziłam w zime w grudniu, teraz końcówka listopada termin

Gość gość1003
Wydaje mi sie, ze to fajny termin, bo teraz bedzie ładnie i wiosennie, pełno zdrowych smakolykow, pozniej lato, ale nie bedziemy jeszcze takie umeczone i ładnie zaprezentujemy brzuszki w bikini ;) a na sama koncowke juz chłodno, lepsze to niz upal z nadprogramowymi kilogramami, a juz na Boze Narodzenie wszyscy razem ;) tak sobie tlumacze ;)

Gość gość iwcia90
ja powoli będę musiała pomyśleć nad imionami dla maleństwa ale pewnie do 9 miesiąca nie będę zdecydowana a wy dziewczyny macie już wybrane i wymarzone imiona dla ewentualnie córeczki albo synka może od was zaczerpnę inspirację ?

Gość Kasiur88
Dla dziewczynki mam 3 :-) Zosia maja albo edyta a dla chłopca nie mam zielonego pojęcia :-) ale znając swoją i męża rodzinę i geny będę szukała dla chłopca :-)

Gość gość
Ja w ogóle o imionach nie myślę, modlę się tylko żeby urodzić o żeby było zdrowe...

Gość gośćfff basia
Witajcie kochane, Witaj Iwcia, bardzo Ci gratuluję, to wspaniałe że jest nas coraz więcej. Dziewczyny, w nocy miałam koszmary, do rana nie mogłam spać i męczą mnie smutki, mój mąż zgłosił urlop na żądanie, odprowadził dzieci a potem zabrał mnie na zakupy, kupiłam sobie dwie pary butów, spodnie i torebkę, pilnował żebym nic dzieciom nie kupiła bo ciągle to robię a wracam z niczym dla siebie, humor mi się trochę poprawił ale czuję lekki niepokój:-( nie lubię tego uczucia. Fif jak tam plecy????

Gość gość iwcia90
mi się klasyczne imiona bardzo podobają ale mam zawsze problem z wyborem i pewnie w 9 miesiącu dopiero dokanam wyboru jak już płeć będzie znana a ty kasiur 88 masz już syna czy córkę czy to pierwsza ciąża?

Mam syna wczoraj Jakuba skończył 5 lat :-) to dlatego imiona dla dziewczynki wybrane bo w 1 ciąży niby miała być dziewczynka ;-)

Gość gość iwcia90
to super kasiur88 że nie masz problemu z wyborem imion , mi się podobają zawsze inne niż dla mojego męża i będziemy musieli znaleźć jakiś kompromis, dla chłopaka to zupełnie nie mam pomysłu ale mam dużo czasu w sumie do namysłu bo 8 miesięcy

Gość gość iwcia90
kasiur 88 to pewnie synek ucieszył się ze będzie miał rodzeństwo ?

Gość gość iwcia90
kasiur 88 w pierwszej ciąży miałaś mdłości i wymioty?

Tak ucieszył dostał dodatkowy prezent na urodziny :-) teraz chodzi i cały czas pyta czy z dzidziusiem dobrze <3 a mdłości i wymioty i w 1 ciąży i teraz też...

Gość gość1003
Dziewczynki, jestem po usg, 18mm szczescia! ;) Slabe usg, ale widzialam łapki i nozki, jestem zakochana <3

Gość gość
Gosc1003 w ktorym jestes tyg ?

Gość gośćfff basia
gość1003 wspaniale, bardzo się cieszę, gratuluje, też bym chciała. A jak tam z tymi problemami z jelitami? Unormowało się coś?

Gość gość1003
Z wyliczen z okresu 8i4 dzien, z usg 8i2 :) Usg robil mi straszny cham i jedyne co powiedzial to "zarodek pojedynczy, zywy" i na koniec "wszystko w porzadku". Ale i tak jestem szczesliwa :) Z jelitami minimalnie lepiej, niestety bez lekow jest ciezko, ale dam rade, mam duzo samozapracia ;)

Gość gość
To dobrze że chociaż trochę lepiej. Oby tak dalej. A to USG robił Ci Twój ginekolog czy inny? Faktycznie jakiś gbur.

Gość gość1003
U mnie na nfz wyglada to tak, ze gin daje skierowanie na usg ktore wykonuje inny. Wiec to bedzie moj lekarz od usg. Ale na badanie przeziernosci karkowej za miesiac bede szukala kogos innego, z lepszym aparatem i komu zaufam, bo ten do ktorego chodzilam prywatnie tez mi jakos srednio odpowiada. Moze macie kogos godnego polecenia w Warszawie?

Gość gośćfif
Gosc1003- suuper ! Gratulacje :) :) niestety bie znam nikogo z Warszawy takze nie polece. Mi juz ginekolog kazala umowc sie na badania prenatalne bo sa podobno bardzo duze terminy i prosila zebym wczesniej sie zapisala zeby pozniej nie bylo problemow... udalo mi sie umowic na 4 maja na 9:00 wybralam narazie samo usg genetyczne bez krwi.. powiedziala ze jesli beda jakies watpliwosci bedziemy robic z krwi... a Wy bedziecie decydowac sie na badani z krwi ? Basiu wczoraj wstalam i w ogole nie bolaly mnie plecy troszeczke pochodzilam po poludiu i na wieczor znowu to samo, dodatkowo chyba lapie mnie przeziebienie :( mam katar i boli mnie gardlo :( znacie jakies domowe sposoby ? Wczoraj zjadlam dwie kanapki z czosnkiem hehe i do tej pory nie moge pozbyc sie tego smaku w ustach :):)

Gość gośćfff basia
Jest taki dyspozycji specjalnie dla kobiet w ciąży Prenalen. Ja też tylko USG z prenatalnych zrobię, z krwi chyba zalecają po 35 roku? Ja tam nie chce ich robić to dodatkowy stres, a podobno nie są najdogodniejsze.

Gość gośćfff basia
Miało być że jest taki syrop dla kobiet w ciąży. A o tych badaniach że bywają niedokładne. Tak słyszałam. Dziewczyny jak się dzisiaj czujecie?

Gość gość1003
gośćfif- ja mam umówione na 21.04, na nfz, tydzien później myślę żeby zrobić prywatnie, może nawet 3d, zobaczymy :) to bedzie mój 11 tydzień, 5 dzień- myślicie, że to nie za wcześnie? Na przeziębienie pomogła mi cytryna i syrop malinowy, dziś już dużo lepiej! :) Pozdrawiam Was z uczelni (moje jedyne wyjścia do ludzi w ostatnim czasie:))

Gość gość1003
Co tutaj takie pustki, czyżby piekna pogoda tak działała na mamusie? :)

Gość gość iwcia90
pogoda w weekend piękna żal nie skorzystać z tych ładnych chwil ze słońcem

Gość gość
Ja leżę cały czas... Nie mam siły :-(

Gość Jedenastkaaa
Hej dziewczyny. Pisałam cały czas na listopadowkach Ale tam straszna cisza i w końcu któraś się nade mną zlitowala i napisała że tu macie topik :D w takim razie dołączam z datą 6 listopada

Gość gość
jedenastka napisz coś o sobie, ile masz lat, ile czasu się starałaś i która to ciąża, czy masz już dzieci?

Gość Jedenastkaaa
Mam 27lat. To moja druga ciąża. Mam już synka 2,5 roku. Udało mi się zajść w ciaze w drugim cyklu od rozpoczęcia starań :) niesamowicie się cieszę na myśl o rodzeństwo dla młodszego

Gość gośćfff basia
Witaj Jedenastko, bardzo Ci gratuluję! Jak się czujesz?