Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tak wygląda pozycjonowanie strony, bo firma źle to chyba robi

Polecane posty

Gość gość

Napiszcie mi proszę czy tak wygląda proces pozycjonowania? bo albo ja się zwyczajnie nie znam albo firma jest nieprofesjonalna. Współpracuje z nimi od półtora tygodnia, gdyż dopiero co otworzyłam sklep internetowy. Mają w sumie 12 fraz kluczowych, które wyglądają m.in. tak: - słowo kluczowe sklep - inne słowo kluczowe sklep lub - sklep i słowo kluczowe (nie chce podawać jakie to słowa, bo tu nie chodzi o moją reklamę, tylko o problem z tą firmą). Oni NIE KONSULTUJĄC TEGO ZE MNĄ wstawili na ŚRODEK strony głównej oraz w dwóch dodatkowych zakładkach NA ŚRODKU jakieś zdania ogólne dotyczące mojej oferty i takie właśnie pocięte frazy. Wstawili to między wyborem kategorii, a zdjęciami wybranych produktów, czyli w takim miejscu, gdzie to nie pasuje. Wyglądało to tak: Sklep internetowy oferuje ....... a pod spodem te właśnie wycięte frazy, czyli: słowo kluczowe sklep, inne słowo kluczowe sklep, i sklep słowo kluczowe. I tak dwie linijki tych pociętych fraz. To wyglądało jakby pojawił się niespodziewany błąd i wyskoczyły takie pocięte teksty. Zresztą dostałam maila od jakiegoś klienta, który zwrócił mi uwagę, że wyskoczyły mi jakieś błędy na stronie. Napisałam do nich, żeby to usunęli, bo bardzo źle wygląda, to kazali podać taki tekst, żeby komponował się z całością strony. Tylko jak mam podać im coś co będzie pasować, skoro w każdej frazie jest dodatkowe słowo: sklep. W końcu usunęli te frazy i wstawili to co im wysłałam, ale dodali, że tekst nie jest przesycony słowami kluczowymi i nie będzie takich wyników wyszukiwania jakich bym oczekiwała. Czy u Was też tak to wyglądało? czy oni robią to nieprofesjonalnie?

Gość gość
Słowa kluczowe trzeba umiejętnie wpisać tekst żeby to fajnie wygladalo.

Gość gość
A nie tylko wypisać je. Oni są nieprofesjonalni. Wgl sprawdź czy te słowa kluczowe mają małą konkurencję bo jak nie to odsłon wciąż będziesz miała mało

Gość gość
Dzięki, tylko wiecie, jak mam frazę kluczową np. - jakieś słowo sklep czy sklep i jakieś słowo To nie da się tego tak po prostu wpisać w stronę. Wiadomo, że mogę wymienić te słowa i zrobić z tego fajny ciąg tekstu, ale przy każdym z nich jest dodatkowe słowo: sklep. I tu jest pies pogrzebany...

Gość gość
Nie musi być tego słowa sklep cały czas. O to właśnie chodzi żeby na str był spójny tekst. Jak w słowach kluczowych masz np. Warszawa sklep, i sklep z ubraniami to starczy że napiszesz "w naszym sklepie znajdziesz najlepsze ubrania w Warszawie". Wystarczy te słowa zawrzeć Bez powtarzania słowa sklep i skleic w jeden spójny tekst.

Gość gość
Ojeju :) Mogliby się postarać wpleść ładnie te słowa kluczowe w tekst. No nic, może poszukaj kogoś innego, kto zajmuje się pozycjonowaniem stron www, ale jednak już na poziomie? ;) Możesz skonsultować się np z http://www.premesso.pl/pozycjonowanie-zawiercie.html z Zawiercia. :)