Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile trwa zazwyczaj kaszel u waszych dzieci ?

Polecane posty

Gość gość

Jw

Gość gość
Zależy. Czasem tydzień czasem dwa. Najdłużej kaszel trwal miesiąc gdzie byłam dwa razy u pulmonologa przebadać, czy nie ma nic na oskrzelach lub płucach.lekarz mowil ze jezeli ponad miesiac kaszel by sie utrzymywal dopiero wtedy trzeba bedzie reagować bo moze sie przerodzić w astmę. Kaszel miesiac moze trwac.caly miesiąc bylo u moich dzieci czysto i kaszel przeszedł.

Gość gość
Tak ale z drugiej stony kaszel moze oznaczac zapalenie pluc mimo iz nie wystąpią inne objawy jak np gorączka. Mój syn tak miał i dopiero na usg płuc wyszło ze przeziębienie tam "zeszło". A mi wydawało sie ze to kaszel pochorobowy...

Gość gość
Mój czterolatek, całe szczęście nigdy nie miał zapalenia oskrzeli, zawsze tylko zwykły kaszel, który odkąd poszedł do przedszkola zdarza się często. Mój pediatra mówił, że taki zwykły kaszel, który oczywiście ustępuje może trwać do 3 tygodni. I zdarza się, że czasami tyle trwa. Z tym, że jak już ma takie resztki i tylko w ostatnim tygodniu pokaszluje od czasu do czasu, albo rano po przebudzeniu to jużchodzi do przedszkola.

Gość gośćfff
Może wskazywać na zapalenie płuc ale zdarza się rzadko bez temperatury. Jednak się zdarza. Mój syn po zwykłym przeziębienie ma kaszel ok 3 tygodnie, a u córki kaszel mija po przeziębieniu. Różnie to jest, dobrze mieć nebulizator.

Gość gość
U moich dzieci kaszel trwa kilka dni (3-4) ale to dzięki syropowi dicotuss baby. Można go pić w nocy, dzieci go lubią za bardzo dobry miodowy i delikatny smak.

Gość gość
U nas bez tego syropku tez 3 dni trwa:) teraz daje lovepront. Dobry on jest ale na recepte