Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nina2809

Złe wyniki PAPPA

Polecane posty

Gość gość
A czy te nieprawidłowości w ust mogą wskazywać na ten zespół? Skoro pappa tak często się myli, to może To wskazanie na zespół Edwardsa jest błędne, a może chodzić o lżejsza chorobę.

Gość gość
Ta cofnięta żuchwa może wskazywać na zespół Edwardsa, ale wydaje mi się, że przy tak poważnej chorobie twarz lub główka bylaby bardziej zniekształcona. Jak lekarz wspomniał ja też mam lekko cofniętą żuchwę, więc po prostu może mieć to też po mnie. We wtorek zrobię jeszcze usg w 3d u innego lekarza, zobaczę co on stwierdzi

Gość gość
Niestety, lekarz nie był w stanie zrobić usg 3d/4d ze względu na to, że jest za wcześnie i nie było nic widać. Ale zrobił dokładne w 2d i potwierdził ubytek przegrody w sercu, 2 torbiele splotów naczynówkowych oraz cofniętą żuchwę. Kości ramienna i udowa owszem są trochę krótsze niż powinny, ale lekarz stwierdził, że raczej pokrywają się z innymi wymiarami i wiekiem ciąży. Dziewczyny napiszcie co o tym myślicie, bo ja już wariuje po prostu :( czy któraś z Was miała taką lub podobną sytuację i mogłaby ją opisać ?

Gość gość
jak ktoś wyżej pisał zrób echo serca płodu i możesz też rezonans magnetyczny płodu, ale to już ze skierowaniem i tez nie od każdego lekarza

Gość gość
kuzynka miała 1 do 5 i synek jest mega zdrowy i strasznie mądry :)

Gość gość
hmm czy mega zdrowy mogą to potwierdzić tylko badania genetyczne sa choroby, które albo ujawniają się później, albo są zmiany w genach, ale na zewnątrz nie widać ich

Gość gość
Albo nifty albo amnio albo jak wyżej napisałam roszkowski lub inny guru od usg prenatalnego. Ai pytanie co jesli? Nikt tu ci nie odpowie czy twoje dziecko jest zdrowe, masz mało czasu zeby tu siedziec i rozmawiać z ludźmi którzy nie powiedzą ci nic wiążącego.

Gość gość
Wiem, że mam mało czasu...a czy któraś z was wie do którego tygodnia można zrobić amniopunkcję ? Nie biorąc pod uwagę w ogóle terminacji, tylko po prostu, żeby wiedzieć. Jest jakaś górna granica czy można ją wykonać w każdym momencie ciąży ?

Gość gość
hmm czy mega zdrowy mogą to potwierdzić tylko badania genetyczne sa choroby, które albo ujawniają się później, albo są zmiany w genach, ale na zewnątrz nie widać ich x ma już 12 lat :)