Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyprawka na lato

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy, termin porodu mam wyznaczony na lipiec. Czy takiemu maluchowi wklada sie ubranka z krotkim rekawem M

Gość gość
Ja dla swojej zimowej mialam pełną rozpiętość, od bodziakow bez rękawkow, przez takie z długim, po pajacyki które dotąd nosi prawie cały czas, i dostosowuje jej ubranie do temperatury w domu, tego, gdzie śpi i jak ciepło jest jej (sprawdzam na karku, a jak ma zimne nóżki lub dłonie, to ogrzewam je zamiast ubrać grubo). Poki co nie widziałam żeby jej było zimno, czasem tylko za ciepło.

Gość gość
Mój syn urodził się w lipcu. Miałam ciuszki typowo letnie na krótki rękaw, krótkie spodenki jak i kilka cieplejszych (body, bluzy rozpinane, bluzeczki na długi rekaw i długie spodnie) Teraz spodziewam się na czerwiec i też tak planuję kupić.

Gość gość
Mam lipcowego synka. Miałam dużo bodziaków i rampersów z krótkim rękawkiem. Z długim oczywiście też były, ale w upały nie wyobrażam sobie inaczej, jak sam bodziak. Przyda się też cienki bawełniany kocyk.

Gość gość
Oczywiście, że na lato będziesz potrzebowała czegoś z krótkim rękawkiem. U nas lato różne bywa ale warto żebyś miała kilka takich sztuk, dokupić zawsze można.

Gość gość
Moja pierwsza córka urodziła się na początku czerwca, było gorąco ale zakladałam jej długi rękaw, np. body z długim i półśpiochy czy spodenki, body z krótkim i pajacyk. Jak długo to nie pamiętam ale chyba nie dłużej niż jakieś 3-4 tygodnie, potem podrosła, przyszedł prawdziwy upał i same body albo rampersy. Kocyk miałam polarowy, potem przykrywałam pieluszką. Teraz termin mam na koniec czerwca i bodów z krótkim rękawem nie kupuję wcale bo mam mnóstwo po starszej. Na 56 kupuję kilka kompletów kaftanik i półśpiochy (do szpitala głównie), ze 3 sztuki body z długim rękawem, ze 4 cienkie pajacyki. Mam też dres z bluzą i jakiś sweterek. A i body na ramiączkach pod cienki pajacyk. A oprócz typowych kocykow kupię też otulacz bambusowy, a raczej pieluchę 120x120, podobno fajne na upały zamiast kocyka albo do okrycia budki wózka. I komplet pieluch muślinowych, jw.

Gość gość
Moj syn jest z konca czerwca i przydaly sie body z krotkim/rampersy lub pajace. Ze 2 razy zalozylam mu bluze bo bylo chodniej i spodenki na body. Teraz tez rodze w koncowce czerwca i kupuje tylko pajace na troche chlodniejsze dni i body lub rampersy na upaly no i getry na wieczorne spacerki.

Gość gość
Rampers body na krótki rękaw ale przyda się też kilka spiochow czy bluzeczka na długi rękaw ja miałam 2 czy 3 pary takich pół śpiochów same spodenki bardzo cieniutkie bo te nasze lato to takie różne może być. Raz upał a raz same zakładamy sweterki czy jakieś narzutki. Ważne żeby było naturalne mięciutkie i bez żadnych klujacych haftow

Gość gość
---- http://mylumylu.pl --- Kolorowe, bajkowe ubranka dla dzieci, niemowląt i młodzieży :)

Gość gość
Corka jest z maja, po domu miala dlugi rekawek, na spacerki tylko sukieneczki na ramiaczkach. To w maju. 2006 roku , lato bylo niezwykle upalne i najczesciej lezala albo w samych bodach, albo nawet nago w samym pampersie. Dresik 3-6 mc ubralam chyba raz, grubszego ubranka 0-3 w ogole nie pamietam!

Ja wybierałam ubranka letnie, ale kupiłam też kilka troszkę cieplejszych, początkowo zawsze trudno jest założyć takiemu maluszkowi coś ultra cienkiego, bo ciągle jest obawa żeby przypadkiem nie było mu za zimno :P Ale kupiłam i takie i takie i w sumie byłam bardzo zadowolona. No i wszystko kupiłam tu https://lencia.pl/ bo jakość i cena rewelacyjne