Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Halo! Kobiety obudzcie sie! Istnieje cos takiego jak WAZEKTOMIA!

Polecane posty

Gość gość
Dla mnie prezerwatywy nie są uciążliwe, ja żadnej różnicy nie widzę we współżyciu.

Gość gość
Ja mam dwoje planowanych dzieci. Rozumiem męża, który nie poddałby się wazektomii, ale on też nigdy nie chciał żebym brała pigułki i pchała w siebie sztuczne hormony. Ja absolutnie dzieci już nie chcę i on to szanuje. Odnosząc się do pani, która zaliczyła kilka wpadek, jak mogłaś pozwolić na to mężowi? Czy on cię bierze siłą? Przecież chyba wiesz kiedy kobieta ma płodne dni i wtedy mówisz facetowi daj mi spokój, albo zaspakajasz go oralnie, albo każesz wypić szklankę zimnej wody zamiast. Rozumiem, że seks jest w związku ważny, ale chyba człowiek - partner i jego odczucia są ważniejsze. Natrzaskać dzieci żaden problem dla faceta, ale czy on nie ma nad tobą litości?

Gość gość
Chyba nie przeczytalas ze zrozumieniem. Nie nie bral mnie sila. Zaezpieczalismy sie. Jakie dni plodne i jak mialam je wyznaczyc przy pigulce ?? Poprzednie razy gumki. Teraz pigulka plus do tego gumka, ale i tak sie boje. To co mam wcale seksu nie uprawiac ?

Gość gość
Poza tym jak napisalam przy wpadce i pigulce seks byl max raz w tygodniu, a i tak wpadlismy. Jedne kobiety maja problem bo nie moga zajść w ciaze, a inne maja tak wysoka plodnosc jak ja, to sa slowa mojej lekarki.

Gość gość
gość dziś 1000 zl to bardzo duzo.Wiekszosc chlopow nie zgodzi sie na taki zabieg,jakby nie bylo ingerencja i to duza w sexualnosc i organizm,tabletki zawsze mozna brac i przerwac,podobnie ze spirala wyjac i wlozyc,z guma podobnie,a tutaj ch*j wie jak zareaguje konkretny mezczyzna,niby odwracalne ale jak nie to co-KLOPS,jak sie odwidzi. xxx A pigułki antykoncepcyjne i spirale to nie jest ingerencja w seksualność? To jest ingerencja w cały organizm, a nie tylko w seksualność. Mój mąż jest 7 lat po wazektomii i w jego seksualności nic się nie zmieniło, oprócz tego, że nie zapładnia. Wpływu na jego organizm też nie ma żadnego. Dlaczego kobiety godzą się na trucie się pigułkami czy zachodzenie w nie do końca chciane ciąże, jednocześnie tak drżąc o zdrowie i dobre samopoczucie mężczyzn. Czy kobiety mają jakoś genetycznie zaprogramowaną skłonność do poświęceń?

Gość gość
Mirena kosztuje 700 zł, a wystarcza tylko na 5 lat, więc wazektomia nie jest wiele kosztowniejsza. Nie mówiąc już o tym ile kosztuje utrzymanie dziecka z wpadki

Gość gość
gość dziś Jesteś szczęściarą. Jest jednak cała masa kobiet, które niezbyt dobrze przyjmują hormony. Np. ja. Całe lata starałam się dobrać odpowiednią pigułkę anty, miałam badania hormonalne itp. i jakoś się nie udało. Po pigułkach miałam takie migreny, że nie mogłam się ruszać, wstawać z łózka, patrzeć na światło i najmniejszy hałas powodował, że myślałam, że mi głowę (i nos) rozsadzi. W końcu mąż zaproponował, że zrobi wazektomię. Nie chcemy dzieci w ogóle, a przy innych metodach niż hormony jest za duże ryzyko. Teraz jest świetnie. On się czuje dobrze i ja też :-)

Gość gość
Poczytajcie sobie dziewczyny fora internetowe o wazektomii, podeślijcie linki swoim mężom. Facec***iszą tam co i jak. To jest zwykły zabieg w znieczuleniu miejscowym. Może wystąpić lekki dyskomfort trwający kilka dni. Powikłania zdarzają się bardzo rzadko. ZDECYDOWANIE rzadziej, niż efekty uboczne po pigułkach. Mężczyzna jest nadal sprawny seksualnie (potwierdzam. W przypadku mojego męża nic się nie zmieniło. A jest awet lepiej bo na luziku, bez stresu.), jest wytrysk, tylko bez plemników. Przez jakiś czas dobrze robić badania nasienia, żeby się upewnić, że nic się nie rozszczelniło. I tyle. Można się cieszyć beztroskim seksem.

Gość gość
To jest okaleczenie mężczyzny. Poza tym co się dzieje z tymi plemnikami skoro mężczyzna ich nie spuszcza? To niezdrowe na pewno. Czy ten temat to nie kryptoreklama wazektomii????

Gość gość
Moj maz ma tak olbrzymiego pytonga ze nie miesci sie on w zadna prezerwatywe

Gość gość
Do ostatniego posta- To jeszcze tylko słoń i baranek! I w bajki włożyć!

Gość gość
Gie mnie to obchodzi. Powiedz mi, gdzie w Polsce mogę legalnie podwiązać jajowody. Z mężem mogę się - odpukać - rozstać, a że więcej dzieci nie chcę to ja chcę mieć maksymalne zabezpieczenie, a nie polegać na kimś.

Gość gość
a spirala plus prezerwatywa? Nie ma szans zajsc nawet przy samej spirali nie zajdziesz, 5 lat spokoju

Gość gość
Okaleczanie mężczyzny? Co masz na myśli przez okaleczenie? To, że nie będzie mógł płodzić dzieci? Z plemnikami po wazektomii dzieje się to samo co dzieje się z nimi gdy mężczyzna nie współżyje.Niewydalone plemniki wraz z wytryskiem plemniki ulegają rozpadowi i naturalnej absorbcji przez organizm. Ciąża i poród jest nieporównywalnie większym okaleczeniem kobiety niż wazektomia.

Gość gość
Bo tutaj jest zasciankowość oraz świętojebliwość.Daleko za murzynami żeśmy.

Gość gość
Bo u nas kobiety martwią się i troszczą o wszystkich tylko nie o siebie.

Gość gość
A co sie stanie jak spróbujesz z innym bez wazektomi.

Gość gość
Mam męża, więc nie będę próbować z innym. A jak już z jakiś przyczyn nie będę miała męża, a będę chciała związać się z innym, będziemy musieli sprawę antykoncepcji jakoś rozwiązać. Najchętniej wazektomią :-)

Gość gość
Zaczelam znow ten temat z mezem. Powiedzial mi, ze slepakami nie bedzie strzelal i mam o tym zapomnieć. I jak go przekonać... przypominam ze mamy juz 4 dzieci.

Gość gość
Powiedz mu, że Ty kolejnych dzieci rodzić nie będziesz. Więc koniec z seksem. Straszny tłumok z tego Twojego męża.

Gość gość
cieszę sie że ja mam normalnego męża a nie prymitywa. Co prawda mój nie jest po wazektomii, póki co ja biorę hormony, ale my dajemy sobie jeszcze rok na podjęcie decyzji o kolejnym dziecku (mamy juz dwoje), potem wazektomia. Męskość to nie ilość plemników w s*****e, to bycie silnym i odpowiedzialnym człowiekiem. Ale jak ktoś się wiąże z jakimś karczkiem ktory na każdym kroku musi podkreślać jaki on to "męski" to ma problem :D

Gość gość
"No wiesz, moja koleżanka podwiązała jajniki w Niemczech przy cesarskim cięciu. Chciała mieć jedno dziecko i 2 lata po podwiązanie jajników zaszła w druga ciąże. Jak widać nawet podwiązanie jajników nie jest pewne " To może zaskarżyć lekarzyne na alimenty. Były takie przypadki. Jak koleżanka tego nie zrobiła to głupio

Gość gość
No jak koleżanka podwiązała jajniki to nic dziwnego. Trzeba było podwiązać jajowody :-P

Gość gość
gość wczoraj A co mam zrobic innego ? Rzucic go i zostac sama z czworka malych dzieci ? x teraz juz bnic nie zrobis durna babo, trzeba bylo myslec wczesniej ze za chama , dupka i szowiniste wychodzisz idiotka

Gość gość
Dzieki ale nie musisz mnie obrażać.

Gość gość
Nie wiem dokładnie na czym polega ta wazektomia ale jednak to poważny zabieg mogący mieć jakieś powikłania i w pewnym sensie to na pewno okaleczenie mężczyzny. Poza tym plemniki powinno się wytryskiwac jednak bo inaczej jaja puchna..

Gość gość
Babskom na łeb pada..facet ma sobie zabiegi robic, bo im sie chce d**y dawać bez konsekwencji. Nie chcecie ciazy to bierzcie tabletki, sa spirale. A nie facet ma zabieg robic glupie babska.

Gość gość
"Nie wiem dokładnie na czym polega ta wazektomia ale jednak to poważny zabieg mogący mieć jakieś powikłania i w pewnym sensie to na pewno okaleczenie mężczyzny." To samo można powiedzieć o każdym porodzie u kobiety

Gość gość
a facet byle z*****ać i przeżyć orgazm

Gość gość
19:55 sam sobie wpieprzaj te tabsy i sie truj hormonami a spirale sobie załóż na łeb