Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagodin

rozpoczęcie nauki gry na pianinie

Polecane posty

Chcę podjąć naukę gry na pianinie, jakie najtańsze pianino proponujecie do nauki. Najtańsze to nie znaczy że to ma być jakieś badziewie.

Gość Nymphycus
Ja bym proponowała keyboard :)

Ja takiego najtańszego bym jednak nie kupował, ale przede wszystkim musisz określić jakiego instrumentu szukasz. Czy pianina akustycznego czy cyfrowego, nowego czy używanego?

dzięki za odzew, keyboardu nie chcę, bo miałem już kiedyś i generalnie granie z podkładem na początku tylko fajne było, potem mnie zaczęło nudzić. Chciałbym trochę więcej się nauczyć. Piano zdecydowanie cyfrowe, może być lekko używane np: rok czy dwa, ale musi być w dobrym stanie i wizualnym i technicznym, ale najlepiej nowe to do maksymalnie 2000 zł.

Pianino zdecydowanie pozwala na osiągnięcie wyższego poziomu umiejętności. Z tych instrumentów budżetowych, ale już markowych masz bardzo udany model cdp-130 casio, które do nauki i hobbistycznego grania jest jak najbardziej dobrym instrumentem.

a jaki statyw do tego pianina, czy taki zwykły od keyboardu rozkładany może być?

Kup normalny statyw dedykowany do danej serii pianina i w jakieś druciaki rozkładane od keyboardów się nie baw, bo tylko się będziesz męczył. Będzie Ci się to bujać, a poza tym kiepsko wyglądać.

Gość Karni

Miloman Music

polecam

Gość gość

super sprawa

pianino ja mam fortepian

Sama na początku chciałam kupić stacjonarnie, jednak ostatecznie zamówiłam przez internet. W sklepach stacjonarnych dużego wyboru nie ma, nawet w dużych miastach. Poza tym rozbieżności cenowe były znaczne a instrument tani nie jest i tak, tak wiec postanowiłam nie przepłacać.

Polecam zerknąc sobie do tego sklepu:

https://pianostore.pl/pl/producer/YAMAHA/3

Sklep znajduje się w Trójmieście -  w bardzo dobrej cenie kupisz tam firmowe instrumenty.