Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szalona Wariatka

Początki odchudzania

Polecane posty

Gość Szalona Wariatka

Hej wszystkim! Zakładam ten temat ponieważ chciałabym zacząć się wreszcie odchudzać.... czytam i czytam te wszystkie artykuły i wypociny w internecie, ale brakuje mi konkretnego schematu na którym mogłabym się oprzeć. Jak zacząć? Od czego? To przede wszystkim jest pytanie :) Jak Wy zaczynałyście walczyć? Dodam, że mam 155 cm wzrostu i ważę mhmhmhmhm 61 kg ):

Gość gość
Cześć, ja poszłam do dietetyka i od piątku będę miała dietę. Powiem Ci, o czym mówiła dietetyczka. Po pierwsze powinnaś ustalić 2 zapotrzebowania kaloryczne: 1 - minimalne, 2 - to, które pozwala utrzymać wagę. Kaloryczność Twojej diety powinna być między tymi 2 liczbami. Z tego, co wiem, lepiej jest chudnąć wolniej tj. 3-5 kg /mc. Pomyślałabym na Twoim miejscu o wdrożeniu czegoś więcej niż diety opartej na kaloriach, czyli np. przemyślenie, czy dieta rozłączna nie jest przypadkiem dla Ciebie + oczyszczanie organizmu + ruch.

Gość gośćika
Ja gdy sie odchudzałam najpierw wybrałam rodzaj diety (w moim przypadku to dieta montignac czyli niełączenia). Kupiłam książkę , zapoznałam sie z zasadami i zaczełam je stosować sama opracowując sobie dania zgodnie z zasadami które mi smakowały . Schudłam wciągu pół roku 38 kg . Masz na temat tej diety dużo w necie np tu:http://www.montignac.com/pl/metoda-montignac

Gość Szalona Wariatka
Wiesz, myślałam bardziej o jakichś złożonych treningach, ćwiczeniach. Odżywiam się raczej zdrowo od pewnego czasu, nie jem po 18, chodzę regularnie spać i wstaję o tej samej porze (no może wykluczając weekendy i to tylko niektóre). Mam tendencję do tycia, ale też szybko chudnę... od początku roku z wagi wyjściowej 69 kg schudłam 6 kg i waga nie skacze w górę do tej pory. Generalnie jak wciągnę brzuch to go nie widać :) ale obie wiemy, że nie o to chodzi. Mam problem z tym brzuchem, jest wystający, mam grubsze uda i ramiona. Chciałabym się tego pozbyć :/ nie marzę o figurze modelki, ale jakoś chcę wyglądać ...

Gość Szalona Wariatka
Gościka 38 kg w 6 miesięcy? Czy to aby na pewno zdrowe? :/

Gość Szalona Wariatka
Poradźcie mi dziewczynki jakieś fajne ćwiczenia spalające tłuszcz :/ najlepiej na wszystkie partie ciała. Wiadomo, każda z nas jest inna, inaczej reaguje na treningi etc. Jest tutaj taka, która faktycznie może pochwalić się efektami jakichś ćwiczeń? W necie jest tego za dużo, a chcę wiedzieć, jak zdrowo ćwiczyć, ile razy w ciągu tygodnia, konkretne ćwiczenia- nie fitness i Chodakowskie (nie, żebym nie wierzyła w Jej cudowne działanie) ale jednak nie widzę w tym siebie. Kupiłam wioślarza, ale nudzą mnie te ćwiczenia .... ehh :/