Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy rodzicom ktorzy nie dali dzieciom mieszkania, wkladu fin., nie jest glupio?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś ojej wzruszające rozumiem ze rodzice męża np zgina w wypadku samochodowym to caly majątek oddacie państwu tak ? jak ja czytam takie pierd.... to mi niedobrze.

Gość gość
18:37] Jakie prochy łykasz ? żę masz taki odlot,ja też tak chcę. Wybierz się do p.dr,bo wali na głupi łeb i mierz swoich starych miarką innych którzy poniewierali się po wynajmach w starych ruderach bez kibla i wody by składać na mieszkanie w bloku,cięzko na nie pracowali,tak wyglądała ta taca matole.Wszystkim dawali zakładowe ? może wam dali,albo starzy wyżebrali w zakładzie :D

Gość gość
18:37] Jakie prochy łykasz ? żę masz taki odlot,ja też tak chcę. Wybierz się do p.dr,bo wali na głupi łeb i mierz swoich starych miarką innych którzy poniewierali się po wynajmach w starych ruderach bez kibla i wody by składać na mieszkanie w bloku,cięzko na nie pracowali,tak wyglądała ta taca matole.Wszystkim dawali zakładowe ? może wam dali,albo starzy wyżebrali w zakładzie :D

Gość gość

Gość gość
Do roboty się wziąc roszczeniowe nieroby

Gość gość
ha ha ha,popie.......e idiotki

Gość gość
Up

Gość gość
Niektorzy to kreuja sie na samych bogaczy na kafe,jeszcze tych mniej zarabiajacych nazywaja biedota,itd.Ciekawe tylko,jaka jest rzeczywistosc?:-) Druga sprawa,ze obecna mlodziez to cholernie roszczeniowe pokolenie.Tylko "daj,daj,daj i daj".I czego uczymy w ten sposob wlasne dzieci?Egoizmu,niezaradnosci zyciowej (bo mamusia i tatus na wszystko dadza a on/ona juz nic nie musi) i materializmu.Nie chcialabym aby w przyszlosci moje dzieci traktowaly mnie tylko i wylacznie jak bankomat z pieniedzmi " stara daj hajs".Rodzice to nie tylko portfel bez dna,to takze milosc,opieka,oparcie.Niektorzy to jednak maja jakies dziwne wyobrazanie,ze dobrym rodzicem jest tylko ten kto najlepiej wybuduje dziecku wlasna chalupe (najlepiej wille z basenem) i kupi z******te auto,bo do tego sprowadza sie ta dyskusja.

Gość gość
Mhm, już widzę jak dacie te mieszkania i jeszcze wychowacie tak zeby zaradni byli. Zyjecie w swojej utopii. I przeczycie sami sobie, skoro macie podejscie ze wam sie nalezalo i rodzice maja obowiazek dac, to i tak samo wasze dzieci beda myslec. Nie myslcie , ze bedzie inaczej. Bedziecie krowa do dojenia, i tyle. Wychowujecie rozczeniowych gnojkow, a jeszcze smiecie wyzywac innych.

Gość inkamiiinka
Ja dostałam mieszkanie od rodziców . Oj nie jeden raz usłyszałam cos przykrego na ten temat. Czasami to az strach powiedzieć ,ze nie mam kredytu bo zaraz znajdzie sie ktoś kto mi dogryzie .

Gość gość
Najgorzej jak rodzice pomagają jednemu dziecku bo takie biedne a drugie olewaja bo tamto to da sobie radę. Albo dajemy po równo albo wcale.

Gość gość
No i co z tego ci rodzice mają? kupią mieszkania,pomogą wychowywać bachory a póżniej fruuuu do przytułku. Dla mnie te wasze roszczenia to kojarzą się z tzw.ZEREM,takie jesteście.

Gość gość
znam kobietę pracowali z mężem wychowali 2 synów sportowców zapewnili im wszystko w tamtym roku zgineli w wypadku obaj 18 i 22 lata domy i działki zostały :-(

Gość gość
Ja mam 3ke rodzeństwa, wszyscy dostaliśmy edukację, ale żadnych mieszkań, powodzi nam się wszystkim nieźle, a jeden z braci jest wręcz bardzo bogaty. Ja nie mam nic przeciwko dawaniu dzieciom mieszkań, ziemi etc, ale to dzisiejsze podejście do dzieci mnie trochę przeraża: traktowanie jak pępek świata, spełnianie wszystkich zachcianek, podtykanie wszystkiego pod nos. Ale nie moja sprawa, każdy ma swój rozum, a przyszłość pokaże efekty tych metod wychowawczych.

Gość gość
Ja i maz nie dosalismy nic i czasem jest mi z tego powodu przykro.Nie mam zalu, ale zwyczajnie przykro, ze nikt o nas nie myslalam w takich kategoriach.Akurat tesciowie nie mogli zapewnic dzeciom finansowego wspracia, ale moi rodzice mieli okazje zostawic mi mieszkanie czy dzialke...woleli sprzedac,zainwwestowac w wieli dom ktory teraz stoi pusty. Ja swoim dzieciom chcialabym zostawiac po kawalerce/Nie dlatego, ze uwazam, ze tak tzreba.TYlko ,aby bylo im lzej niz namna starcie w dorosle zycie

Gość gość
ść dziś znam kobietę pracowali z mężem wychowali 2 synów sportowców zapewnili im wszystko w tamtym roku zgineli w wypadku obaj 18 i 22 lata domy i działki zostały cccccc no i, co w zwiazku z tym? lepiej nie inwestowac w dzieci bo moga zginac mlodo wypadku? swietne podejscie, tylko dla debili umyslowych

Gość gość
Moja teściowa dała nam 200tyś ,dobraliśmy 100tyś w banku i kupiliśmy mieszkanie (moja mama dała nam 5tyś) Dzięki teściowej mamy ratę 480zł zamiast 1500zł

Gość w koncu głos rozsądku
'Nie sztuka napie...przyc dzieci w mysl "ja nie mialem i SE poradzilem to i one musza. Co to, Hollywood?" ' ! a słyszałam nawet lepsze zdania z ust matek :D rozmawialiśmy w rodzinie na temat zmian w szkolnictwie, na co matka małych dzieci odpatła: "A mnie to już nie dotyczy to co to za różnica! " :D haha no tak, NIEKTÓRE (podkreślam, niektóre) matki to takie egoistki że mają w doopsku przyszłość swoich dzieci, jak sobie poradzą, jak zmieni się rzeczywistość, czy beda miały cieżko :( to CHORE!!!

Gość gość
09:34 To,ze ktos nie kupi dzieckiakowi chalupy,mieszkania, nie znaczy,ze ma w d***e swoje dzieci.Co to za prostackie myslenie?

Gość gość
ale niektorzy tutaj odwracaja kota ogonem... piszą o materializmie, o kupowaniu dzieciom willi z basenem i z******tych aut :D NIE, NIE ZROZUMIELIŚCIE, NIE O TO CHODZI. odpowiedzcie sobie najpierw na pytanie gdzie wy mieszkaliście? bo wiele doroslych osob dostlo mieszkanie np. "po babci". a obecnie młode osoby, żeby mieć GDZIE MIESZKAĆ (i nie chodzi tu o żadne wille, tylko w ogole o miejsce do życia :) ) są zmuszone wziąć kredyt na 40 lat :| i żyć w strachu jak to bedzie, bo nie da sie przewidzieć co sie wydarzy za rok, a co dopiero za 40 lat!

Gość gość
Jedna kupiła mieszkanie tylko po to żeby pozbyć się dziecka z domu, żeby mogła puszczać się z przygłupim gachem.

Gość gość
"zgadzam sie. Bekhamowie maja 200 mln funtow a wyslali syna do pracy w knajpie w wekeendy. 15 latek podaje jedzenie i sprząta w kawiarni w Londynie za mniej niz 3 funty na godzine" hahahaa ale przykłąd!!! tylko zauważ autorko tego GENIALNEGO :D przykładu dla dzianych ludzi taka praca to jest jak...nietypowa atrakcja...taka prawda :P syn Beckhamów nie będzie się musiał nigdy zastanawiać, czy będzie miał gdzie mieszkać!!!!!!!!!!!!! bo ma to pewne jak w banku!

Gość gość
"Kto się Wami opiekował w chorobach, dupska z g*** obcierał, obiadki szykował? Kto się użerał, latał na wywiadówki, sprzątał po Was, wysłał do szkół. " hahahahahahaha :D BRAWO DLA TEJ PANI - za osiągniecie szczytu głupoty :) Zła, że musiała się dziećmi opiekować (kto by pomyślał że dzieci wymagają opieki :o ) - chyba sama na siebie...

Gość gość
zazdrość , zazdrość , zazdrość

Gość gość
10:50 dokladnie, dzieci napiepr**yli, a potem kaza im byc wdzieczni ze im tylko podcierali... moja matka tak samo. Nosz k..rwa jaki prezent, dar zycia, o ktory nie prosilam :P

Gość gość
* tylki podcierali.

Gość gość
12:56 zawsze mnie zastanawialy osoby, które są wiecznie niezadowlone z życia (podejrzewam że ty taka jesteś ale może się mylę). Dlaczego, skoro życie jest takie c*****e nie skończą z nim?

Gość gość
zazdrość zazdrość

Gość gość
Moi rodzice dali nam 100tys i zaplacili za wesele. Teście nie dali ani złotówki mężowi ani na wesele ani wogole (choć córce kupili kawalerkę (na wiosce,ale 50tyś na ulicy nie leży ) Dla mnie to bez różnicy, bo to nie moi rodzice więc ja się nie wtrącam. Jednak widzialam,ze mężowi było przykro. Nie jest gorszy. A jednak nie dostał. Jak dostajesz pieniądze na start jest łatwiej. Nie ma co się oszukiwać. My też damy swoim dzieciom coś na początek dorosłego życia,lecz napewno po równo.

Gość gość
a mi matka chciała przepisać dom , ale uciekłam z mężem i dziećmi do kawalerki na 5 lat a teraz spłacam kredyt jeszcze 35 lat , ale jej domu nie chcę nawet jak by mi miała dopłacić :-p teściowa zawsze miała nas w doopie mimo to dziękuje im obu za nas że dal=ły nam życie bo mimo wszystko jest ono cudowne :-)