Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tesciowa ma prawo masowac moj ciazowy brzuch ?

Polecane posty

Gość gość

Wg mnie dziwnie sie zachowuje, powiedzialam jej ze mactak nie robic bo mi niezrecznie, to sie obrazila. Od tygodnia sie nie odzywa, a mężowi nagadala ze ona nawet wnuka nie moze poglaskac. Ale do cholery on jest w moim brzuchu ! Otoz jak jestem u niej to ona siada obok i caly czas dotyka moj brzuch i masuje. A ostatnio pytala mnie czy piersi hartuje , czy szoruje sutki gabka. :o

Gość gość
Nie ma prawa, to śmieszne. Porozmawiaj z mężem o tym.

Gość gość
Traktuje ciebie przedmiotowo, jak inkubator nie pozwalaj na to. Bardzo dobrze zrobiłaś, że zaprotestowałaś, fochy olewaj. Niech się obraża, będziesz miała spokój.

Gość gość
Bo wszystkim się wydaje że brzuch ciężarnej można ot tak sobie głaskać, masz rację autorko niestety mam przeczucie że będziesz mieć z teściową po porodzie przejeebane.

Gość gość
Moja też ostatnio tak zrobiła. Nie lubię gdy ktokolwiek prócz męża dotyka mojego brzucha, ale nic nie powiedziałam. Dlaczego? Bo widać, że bardzo się cieszy z wnuczki.

Gość gość
Jakby raz tak zrobiła to ok, ale nie za lazdym razem siada obok mnie i co chwile dotyka.

Gość gość
Dajcie spokój, przecież ciąża nie trwa wiecznie urodzisz to nie będzie ci dotykała brzucha ,niech się na cieszy! Nie odbieraj jej tej radości, ja bym chciała żeby moja teściowa tak się interesowała a ona nigdy mnie podczas ciąży nie zapytała jak się czuje czy coś mnie boli Nigdy nie dotknęła brzucha a jak urodziłam dziecko to nawet nie wzięła na ręce ,więc cieszcie się.

Gość gość
Masowanie brzucha może powodować skurcze a co za tym idzie może wywołać szybszy poród. Nie mówił Wam o tym lekarz lub położna żeby nie masować brzucha i jak najmniej go dotykać? Mojego męża lekarz nawet ochrzanił jak siedział w gabinecie obok mnie i głaskał mnie bo brzuchu. Podobno nawet smarowania kremami brzucha powinno sie zaprzestac na kilka tygodni przed porodem.

Gość gość
8.52 dokładnie!!! Dziwne, że lekarz was nie ostrzegał, powiedz kategorycznie teściowej że lekarz ZAKAZAŁ dotykania brzucha bo można wywołać przedwczesny poród!