Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile produktów stosujecie do pielęgnacji twarzy? Kontra the kretka

Polecane posty

Gość gość

Czemu np youtuberki pokazują np thekretka jak zmywaja twarz pokolei 4 produktami(serio... jak nie wierzycie to sobie zobaczcie na youtube) jedno na to drugie na to i Ble Ble... do tego serum . 3 kremy a na końcu różne maseczki do tego i mgiełki. Serio tyle się stosuje tylko ja jestem ciemnogród ? Zauważyłam to u innych youtuberek tez . Ja w sumie myje rano buzke takim fajnym tonikiem z perfekty i on nie tylko zmywa zanieczyszczenia,ale i ma witaminy różne które mi blizny potrądzikowe lekko rozjaśniają , potrm nakładam zwykły krem nawilżający :) czekam aż wsiąknie i robię makijaż . Czasem tez maski i chiński masaż twarzy:) Ale zeby 4 produkty na zmycie makijażu i do tego kilka kremów ? No dziwne

Gość gość
Ja tez tylko góra 3 produkty i do tego make up

Ograniczam sie do minimum, oczyszczanie twarzy, nawilzanie i makijaz. Z makijazem tez nie przesadzam, czesto zamiast podkladu i pudru uzywam krem bb, bardzo fajny jest BB Cream Beauty Balm z GR, ma lekka formule, nie ma olejow i parabenow w skladzie, wiec nie zapycha, a za to bardzo fajnie dodaje blasku i maskuje jakies tam drobne niedoskonalosci. Jest idealny na lato, zawiera wysoki filtr SPF.

Gość gość
No właśnie to czemu te youtuberki nakładają milion produktów i jescze na krem maski ? No bez sensu

Gość gość
Może one reklamują tak na serio te produkty ? Nie zapycha im to buzi ? Bez sensu

Gość gość
Mozna na to patrzec z politowaniem, bo zeby skora naprawde byla czysta, trzeba ja umyc woda ze zwyklym mydlem Ile produktow stosuje? Nie uwierzysz - wylacznie mydlo. Niczym sie nie smaruje, musialabym na glowe upasc by przez caly dzien miec tynk, a wieczorem reperowac skore inna chemia po tym tynku :-D

Gość gość
Bo takie metody stosują KOREANKI. Chcesz byc piekna? Troche sie nagimnastykuj przed lustrem. Prawidłowa kolejność stosowania kosmetyków w skróconej wersji: 1. Myjesz twarz olejkami (najlepiej sama sobie taki zrób) 2. Potem pianka,żel albo mydełko 3. Tonik 4. Serum ! 5. Krem Tą metodę stosuję i powiem szczerze, że pierwszy raz w życiu pozbyłam się pryszczy. Zawsze używałam tylko mydełka do twarzy a to był błąd. Zobaczcie jak to robią koreanki na yt.

Gość gość
Nadmienie, że to robie wylacznie wieczorem bo ano nie mam czasu na takie bawienie sie. Jedynie tonik a potem make up.

Gość gość
Ja rano myje pianką, nakladam krem i już, na wyjście jedynie podklad a na co dzień najwyżej puder i korektor pod oczy jak nocka słaba. Wieczorem zmywam twarz płynem micelarnym, później znowu myje pianką i kremik na noc. W weekendy robię sobie maseczki, przeróżne, ale zwykle sama z naturalnych składników. Kiedyś i tego nie stosowalam a cerę mam ładną i właściwie bez zarzutu mimo 37 lat. Teraz jakaś moda na maskowanie od nastolatki, małe dziewczynki z buziami starych pudernic, masakra.

Gość gość
Jesli smarujemy sie olejkiem, w ktorym sa jakies dodatkowe skladniki, to marzymy , by sie wszystko pieknie wchlonelo .K iedy robimy olejkiem * demakijaz* - w praktyce masujemy twarz tym wszystkim, co chcemy usunac -:D Oj kobitki

Gość gość
Znowu kolejna na YT i uzywa z 8 produktów ...

Hmm a moze one chca w jednym filmiki zareklamowac mase produktow? czyli wiecej kasy w jednym momencie?

Gość gość
No właśnie. To tak wyglada