Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sadzanie 7 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Czy można? Jak robicie?

Gość gość
Póki nie chce to po co im później tym lepiej zdrowszy kręgosłup

Gość gość
No właśnie mały bardzo chce siedzieć, stara się ale mu nie wychodzi i jest wielki płacz. ..

Gość gość
Nie pamiętam kiedy corka zaczęła siadać ale wiem że poduszkami obkladalam żeby się nie gibala na boki w fotelu najlepiej ale miałam też leżaczek-bujaczek z Fisher price który miał możliwość krzesełka bardzo lubiła w nim siedzieć proste plecy przypieta pasami

Gość gość
Dziecka się nie sadza, tylko czeka, aż samo usiądzie.

Gość gość
Chodzę z dzieckiem na rehabilitację, bo jest wcześniakiem i rehabilitantka uważa obkładanie niemowlaka poduszkami za największą głupotę rodziców, to tylko szkodzi na dzidziusiowy kręgosłup.

Gość gość
A co z takim sadzaniem na kolanach? Na dwie, trzy minuty?

Gość gość
Dwie trzy minuty może siedzieć. Kladz dużo na brzuchu, dzieci ćwiczą plecy i są silniejsze. Pomóż mu się nauczyć zamiast sadzac, idealny wiek na to :)

Gość gość
Synek nie lubi gdy go kładę na brzuch, leży wiec gdy sam się przewróci- wtedy mu się podoba. A czy to normalne że łapie zabawki wiszące nad matą i się za nie podciaga? Pozwolić mu?

Gość gość
Dziecka się nie sadza, tylko czeka, aż samo usiądzie. X To mój syn sam usiadł jak miał 10 miesięcy to co miałam go tyle czasu w gondoli wozić czy w spacerówce na płasko? Posadzony siedział wcześniej, bez żadnych podpórek.

Gość gość
Ja tez sadzam dziecko, w gondoli się nie mieści juz :/

Gość gość
W sumie to kiedyś, nasze mamy i babcie sadzaly dzieci, podpieraly poduszkami, i żyjemy ;)

Gość gość
Tak ja żyję, ale przez to mam teraz poważne problemy z kręgosłupem. Dziecko ma usiąść samo z pozycji czworaczej.

Gość gość
Mój syn urodzony w 35tc usiadł na przełomie 8 i 9 miesiąca. Na spacerówkę dopiero będziemy się przesiadać, bo już się nie mieści. Ta nasza rehabilitantka załamuje ręce jak widzi na portalach społecznościowych maluszki obłożone poduszkami i mamusie chwalące się, że "mój 5 miesięczny synek już siedzi". Lekarz rehabilitacji kazał nam jak najczęściej kłaść dziecko na brzuch. Dziecko wystarczająco silne usiądzie samo. Poduszki to robienie dziecku krzywdy.

Gość macierz
Mi się udało.Włożyłam w fotelik samochodowy,przypięłam pasami i siedziało chociaż się trochę wierciło.Ale po 5 minutach mu się spodobało

Gość macierz
Mi się udało.Włożyłam w fotelik samochodowy,przypięłam pasami i siedziało chociaż się trochę wierciło.Ale po 5 minutach mu się spodobało

Gość extra mama z bonusami
Ja mojego zapinam w kaftan usztywniający do pozycji siedzącej.No i siedzi pięknie