Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego osoby z kafe czesto negatywnie oceniaja matki na wychowawczym?No dziwne

Polecane posty

Gość gość
Jak dobrze, że będziesz miała lepiej :D

Gość gość
dziś Nie robią nic tylko leżą a potem na starość będą z jednej emerytury żyć i bide klepac i po zapomogi chodzić i nadawać na te osoby którym będzie się żyło dobrze takie jest nasze społeczeństwo. W większości leniwe babska które nic nie potrafią. jezyk.gif no coment x Naucz się angielskiego i czytania ze zrozumieniem! chodzi o pierwsze 3 lata bycia w domu z dzieckiem, a nie o całe życie siedzenia w domu, to o jakiej jednej emeryturze piszesz tłumoku!?

Gość gość
3 lata w soku mogą być, ja to jest 20 lat siedzenia domu , to już nie dobrze. Potem płacz, że mąż odszedł, dzieci wyjechały a tu nie ma za co zyc..

Gość gość
i potem przywalanie się do cudzego męża

Gość gość
Jakoś znam kilka par gdzie kobieta nigdy nie pracowała i nie było z tym problemu. Oraz kilka gdzie pracowała i rozwody. Większość rozwodów jest dlatego, że facet znajduje młodszą, bardziej otwartą na seks i ładniejszą. Praca nie ma nic do tego, a wręcz znam faceta, który zostawił żonę, pracująca, jedna córka, dla dziewczyny przed trztdziestką, która nie pracuje. Zrobił jej dwójkę dzieci i utrzymuje. Hehe.

Gość gość
A ja siedze w domu juz 12 lat i uwierzcie mi ze z mila checia podjelabym sie KAZDEJ pracy byle tylko wyjsc z domu.Niestety moje dziecko jest niepelnosprawne i nikt z nim nie zostanie tak zebym mogla wrocic do pracy.Wiem wedlug co niektorych z Was jestem leniem i wisze na mezu.Ale coz takie zycie.

Gość gość
A co to jest wychowawczy??? Chyba tylko w Polsce takie cos istnieje??? W Europie zachodniej jest max rok urlopu macierzynskiego I to nie platnego przez caly okres jego trwania. Nie ma szans na przesiadywanie z dzieckiem w domu. Chyba, ze ktos zwolni sie calkowicie z pracy po skonczonym macierzynskim.

Gość gość
Zapominasz o jednym. W Europie stać ludzi na to by jedno pracowało. Zresztą wychowawczy jest bezpłatny.

Gość gość
15:55 Leniem nie jesteś bo nie masz zdrowego dziecka więc logiczne że musisz się nim opiekować. Leniem byś była, jakbyś miała zdrowe dziecko i nigdy nie pracowała tylko siedziała na mężowskiej pensji przez 30 lat. I niepotrzebnie siejesz zamęt, nikt tu nie pisał o matkach z niepełnosprawnymi dziećmi. Bez urazy, ale rozumu masz mało, skoro nie zrozumialas tematu.

Gość gość
Macie problemy. Moja koleżanka wymyśliła sobie, że wyjdzie za mąż, będzie siedzieć w domu, a mąż będzie ja utrzymywał, bo to tradycyjny model rodziny. Aha, dzieci nie będą mieć. Wiec siedziała by cały dzień w domu sama. W sumie nie wiem co by robiła. Ale jej facet nie chce się żenić. Nie dziwię mu się... ..........

Gość gość
U mnie nie ma narzekania. Podział jest prosty. Ja-dom Utrzymywanie porządku Gotowanie Opieka nad dziećmi Mąż-praca Od 7 do 15, weekendy wolne. Konto wspólne. Oszczędności wspólnie planowane na co. On zarabia, a a staram się za dużo nie wydawać. :D Jedyny jego warunek to dobry seks i żebym była zadbana.:P Mój, żeby dobrze zarabiał. :P

Gość gość
Warunki w zwiazku ,bezsensu .to jest tak jakby on ci placil za to dobre nastawianie d**y i tak wejdzie rutyna,nuda ,bo masz tylko seks do zaoferowania, jako sprzataczka dupodaja w domu.

Gość gość
Bo te kobiety, co sie tak ochwalaja ,przechwalaja to zwykle leniwce a udaja jakie one sa pracowite w domu, jak one sprzataja i sie dziecmi zajmuja i jeszcze narzekaja, jakie to one zmeczone i wyczerpane sa.nie wiedza co to faktycznie jest taka praca fizyczna ,bo cale zycie siedza w domu ,p*****lami sie zajmuja i jeszcze narzekaja na zmeczenie i brak czasu ,ze nie maja czasu na to i na tamto .Durne glupie baby, co sobie planu dnia nie potrafia rozporzadzic ,wcale bym tutaj tego nie pisala ale jak sie jeszcze im prawde napisze, to zaraz beda pisac ze zazdroszcze ,na-pewno nie siedzenia w domu i narzekania ,bo wlasnie te co pracuja ,tak nie narzekaja i sie nie ochwalaja! Jakos znam kobiety co i zawodowo pracuja i domem sie zajmuja i maja czas, jeszcze na wszystko.

Gość gość
Ja z pierwszym dzieckiem byłam w domu do 2 roku życia. Pozniej pracowałam i zajmowałam sie dzieckiem, syn poszedł w wieku 2 lat do przedszkola. Teraz za miesiąc urodzi mi sie córka i tez mam zamiar z nią być do 2 roku życia. Może gdybym miała dziadków do pomocy to bym popędziła do pracy po macierzyńskim ale dziadkowie 200 km dalej. I nie widzę w tym nic złego, ze 2 lata będę z dzieckiem w domu czyli w sumie rok na bezpłatnym wychowawczym. Pozniej wrócę do pracy u będę musiała dawać radę i z dwójka dzieci i z praca, owszem maz mi dużo pomaga ale nie oszukujmy sie to kobieta robi więcej przy dzieciach. Każda kobieta ma prawo pobyć trochę z dzieckiem. Cieżko oddać roczne dziecko do żłobka. Czego tak kobiety mogą krytykować kobiety to straszne. To my chodzimy w ciazy i cieżko często ja znosimy, to my rodzimy w bólach i znosimy skutki ciazy i porodu często przez całe życie i szczerze nawet jakby kobiety na tym wychowawczym miały leżeć i nic nie robić to należy sie nam ale jednak ta kobieta mimo przebywania na wychowawczym cos robi bo przecież: sprząta, gotuje, pierze, zajmuje sie dziećmi. Czemu na mężczyzn nie ma takiego parcia?

Gość gość
Jak macie takich opiekunczych,dobrych mezow, to niech oni tez sie zgodza na urlop tacierzynski .Prawdopodobnie maz tez ma dwie rece, a dziecko jest wspolne a nie jednej osoby .Same zajmujecie sie dziecmi ,i tylko potraficie narzekac jakie to wy zmeczone,zajmowaniem sie domem i dziecmi, widocznie macie bardzo duzo czasu, bo gdybyscie tak musialy i pracowac i dziecmi, domem sie zajmowac ,to byscie nie narzekaly. To narzekanie w was jest wkurzajace a wymyslacie jeszcze ze nie musicie wcale pracowac.Ambitne mamusie ktore sa tak zmeczone ze podrzucaja dzieci do matek i tesciow by odpoczac ale do tego to juz sie nie potrafia przyznac tylko komus zazdrosc wmawiac oj to to wmawiaja innym kobietom.

Gość gość
17;52 Ciezko oddac roczne dziecko do zlobka, smieszna jestes znam kobiety co wrocily po 4miesiacach do pracy i co.Wiekszosc kobiet, to sie obstwia ze tak dlugo do 3roku musza byc z dzieckiem ,bo maja w domu bankomat albo po prostu nie chce im sie pracowac i tyle, rozne sa kobiety.A polowa z nich klamie ,ze maz tyle i tyle zarabia a one musza sie spelniac, na urlopie wychowawczym ,bo sa po zawodowkach i by musialy fizycznie pracowac na produkcji, albo w markecie a ktora chce tyrac za grosze, to woli isc do mopsu.