Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaaaa21777

Czy to łupież, czy to wszy, czy jeszcze coś innego?

Polecane posty

Gość Jaaaa21777

mam problem, moj synek mial wszy (zarazil się w szkole) jakis miesiac temu. oczywiscie uzylismy stosownych specyfikow, wszystko uprane wedle instrukcji etc. u mnie nie znalazlam zadnego pasozyta, ale tez zastosowalam co trzeba. teraz we wlosach czesto znajduję jakieś paprochy - nie jest to łupież - nie ma wyglądu "płatka naskórka", raczej przypomina wyglądem jajko, ewentualnie taką wydzielinę jak przy zaskórnikach. nie jest to twarde, a ugina sie miekko pod paznokciem i zgniata. nie "pyka", nie ma dzwieku przy rozgniataniu. czy to moga byc gnidy? czy raczej jakas wydzielina (zaskorniki na glowie)? Czesto wyczesuje wlosy tym grzebykiem, ktory byl dolaczony do preparatu na wszy i nie znalazlam "robaka".

Gość gość
Ja już miałam dość walki z tym obrzydlistwem, nie wiem jaki jest problem że cyklicznie wszawica panuje w przedszkolach, teraz stosuje u dzieciaków profilaktycznie hedrin ochrona i mam spokój.

Gość gość
może to są gnidy, ale "zdechłe " ?

Gość gość
Nie mam pojecia, stosowalam szampon kilka razy mimo, ze zadnego insekta u siebie nie znalazlam, ale takie male miekkie "grudki" wciaz sie pojawiają... dziwne...

Gość gość
A co to jest ten hedrin ochrona? Jak to sie stosuje?

Gość gość
Hedrin ochrona to taka odżywka w sprayu do stosowania profilaktycznie przeciwko wszawicy, przynajmniej dwa razy w tygodniu należy ja aplikowac na wlosy.

Gość gość
ja używałam do tej pory tylko tego hedrinu raz, ale skoro jest coś takiego jak ochrona to chyba też warto spróbować. Dzieci łapią te wszy bardzo szybko i to naprawdę jest bardzo męczące żeby to wszystko doporwadzić do stanu używalności, więc chyba się skuszę.

Gość gość
polecam, zdecydowanie lepiej zapobiegać niż leczyć..