Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MÓJ PIES UGRYZŁ DZIECKO!! Konsekwecje

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj będąc na spacerze do mojego psa (na smyczy) podeszła grupka dzieci, a on ugryzł jedno z nich w rękę. Był to ułamek sekundy. Nigdy jeszcze nie ugryzł żadnego człowieka! Jestem w okropnym dołku i nie wiem co o tym myśleć. Czuję się winna i odpowiedzialna za całą sytuację. Co prawda, dziecko samo podeszło i można powiedzieć, że "sprowokowało", ale i tak czuję, że mogłam jakoś temu zapobiec. Poszłam do sąsiadów by jakoś wyjaśnić całą sprawę, ale nikt mi nie otwierał mimo że pewna jestem, że byli w domu. Słyszałam przez zamknięte drzwi, że dziecko płakało. Co może mi za to grozić? Pies był szczepiony.

Gość gość
Sąsiad psa ci zatłucze, albo sprawę zgłosi na policję. Jak nie będzie policji to nie licz, że pies dłużej niż tydzień pożyje. Ty masz pieprzony obowiązek założyć psu kaganiec gdy przebywasz z nim w miejscu publicznym. Jeżeli tego nie zrobisz, to bierzesz na siebie pełną odpowiedzialność za zachowanie psa i złamanie przepisów (najczęściej lokalnych).

Gość gość
"Sąsiad psa ci zatłucze, albo sprawę zgłosi na policję." x jesteś p*****m po mamusi czy po tatusiu? gdyby sąsiad zgłosił to na policję albo pójdzie do lekarza to pewnie do ciebie przyjdą i pies będzie poddany obserwacji na okoliczność wścieklizny. może dostaniesz mandat za brak właściwego nadzoru jeżeli okoliczności będą wskazywały na to że nadzór był niewłaściwy. nic innego ci nie grozi.

Gość gość
Poza odpowiedzialnością cywilną oczywiście. Zadośćuczynienie za ból, cierpienia i nocne moczenie dziecka. Jakieś kilkadziesiąt tysięcy złotych. Czas nauczyć psy żeby zakładały kagańce właścicielom. Na puste łby!!!

Gość gość
na twój pusty łeb to nic nie pomoże. debilem się urodziłeś to i debilem zdechniesz.

Gość gość
pewnie bachor go wkurzal od jakiegos czasu, nadarzyla sie okazja to go w koncu dziabnal, hehe szkoda tylko tego psa bo teraz bedzie mial kupe stresu

Gość gość
Nie bój się, nic wielkiego Ci nie grozi :) gość dziś , to żart? Nikt takiego pozwu nie wytoczy. Dlaczego? A to dlatego że kolejnym ruchem naszej autorki będzie zgłoszenie prokuraturze braku opieki nad dzieckiem i narażenie go na utratę życia lub zdrowia. Rodzice się elegancko wkopią że nie pilnowali dziecka :D

Gość gość
"pewnie bachor go wkurzal od jakiegos czasu, nadarzyla sie okazja to go w koncu dziabnal, hehe szkoda tylko tego psa bo teraz bedzie mial kupe stresu " x interneto to jest jednak pełen debili. jeden dostaje pierdolca o psy teraz kolejny o dzieci.

Gość gość
gość dziś Nie wiem, czy to jest żart, ale znam przypadek z zeszłego roku zasadzający kwotę 20 000 PLN odszkodowania za pogryzienie przez psa. Z tego co wiem, nie był to najwyższy wyrok.

Gość gość
Taa? Dziecko wracają ze szkoły ma chodzić w klatce?? Żeby go pies debilki bez kagańca nie pogryzł? A jak dziecko zostanie potrącone przez pijanego debila, to też wina rodziców? Bo samo ze szkoły wracało?

Gość gość
gość dziś Gdyby twój sierściuch pogryzł dziecko mojego sąsiada, to przyniósłby szpadel i odrąbał mu łeb. Gdyby to spotkało moje dziecko, to twój kundel zdechłby zatruty.

Gość gość
gość dziś Ty musiałaś sobie psa kupić, by ktoś w twoim domu rozum posiadał :P.

Gość gość
"Dziecko wracają ze szkoły ma chodzić w klatce?? " x ma nie podchodzić do obcych psów. ostatnio miałem taką akcję że dwóch smarkaczy jechało sobie na hulajnogach prosta na mnie jak szedłem z psami. jeden zaczął się wyrywać i ujadać a ci młodociani idioci nic, dalej zapier...ją. co tacy mają w głowie? czego ich ci durni rodzice uczą? a potem awantura że pies ugryzł. x "Gdyby twój sierściuch pogryzł dziecko mojego sąsiada, to przyniósłby szpadel i odrąbał mu łeb. Gdyby to spotkało moje dziecko, to twój kundel zdechłby zatruty." x już trysnąłeś na klawiaturę czy jeszcze trochę?

Gość gość
Idiotko brak nadzoru nad dzieckiem? Moze jak by go samochód przejechał tez by byl brak nadzoru? To bylo w parku a nie w schronisku czy na autostradzie. Właściciele tych zapchlonych kundli maja obowiązek zakładania kagańca i to wyłącznie wina właścicielki. Ja bym wziol od początku firmę zajmująca się odszkodowaniami, leczył dziecko w prywatnej klinice a potem u prywatnego psychologa. Psiarze i kociarze uważają ze wszystko im wolno bo to ich pupilek, w końcu jak straci z 30 tyś to się nauczy używać smyczy kaganca i zbierać odchody

Gość gość
Do szkoły ma dziecko chodzić z rodzicami, bo to rodzice za nie odpowiadają i sprawują opiekę prawną. A w szkole opiekę nad uczniem sprawuje nauczyciel, gdy coś się dziecku stanie to on za to odpowiada.

Gość gość
gość dziś - twój sąsiad to debil taki jak i ty? Woli odsiedzieć 2 lata za zabicie psa niż zainkasować 20 tys. za straty moralne dziecka? p.s. Autorko - zbieraj kase - przeprośc i podzękuj sąsiadom! Bo mi musiałabyś zapłacić 30 tys. i chodzić przez rok w kagańcu.

Gość gość
Dziecko do szkoły z rodzicami? Co za po/je/b

Gość gość
" niż zainkasować 20 tys. za straty moralne dziecka?" x a ten się filmów naoglądał. znasz młotku choć jeden taki przypadek, pryszczaty gimbusie brandzlujący się nad klawiaturką? x "Moze jak by go samochód przejechał tez by byl brak nadzoru? " x dokładnie tak by właśnie było. dziecko żeby mogło być puszczone samodzielnie musi się odpowiednio zachowywać a nie wariować po ulicy i biegać gdzie mu się podoba. a rodzice jak chcą je puścić samo to muszą nauczyć jak się przez ulicę przechodzi jak się trzeba zachowywać wobec obcego psa.

Gość gość
A jaki z ciebie poyep, skoro nawet podstawowej wiedzy nie posiadasz gościu z20. Dziecko do 8 roku życia musi być pod opieką i to rodzice ponoszą odpowiedzialność za brak nadzoru nad dzieckiem.

Gość gość
gość dziś Sąsiad odsiedział trzy wyroki za pobicia. Bardzo kocha swoje dzieci i nie wierzę, by ktoś z okolicy odważył się zeznawać przeciwko niemu w sądzie za ukatrupienie agresywnego sierściucha. Zresztą jako stary recydywista wie jak to zrobić, by świadków nie było :D. Bardziej obawiałbym się wtedy o stan właścicielki tego sierściucha .

Gość gość
ulica jest dla swobody ludzi nie dla swobody psów psy trzeba pilnować

Gość gość
gość dziś - już chyba lubię twojego sąsiada. Na bandytę ze szminką na ustach - najlepszy jest bandyta ze szramą na policzku.

Gość gość
"Sąsiad odsiedział trzy wyroki za pobicia. Bardzo kocha swoje dzieci i nie wierzę, by ktoś z okolicy odważył się zeznawać przeciwko niemu w sądzie za ukatrupienie agresywnego sierściucha. Zresztą jako stary recydywista wie jak to zrobić, by świadków nie było smiech.gif . Bardziej obawiałbym się wtedy o stan właścicielki tego sierściucha ." x naprawdę zdumiewa mnie przekonanie patologii o tym jak to "rządzi". a potem zdziwieni że kolejny raz do pudła :D

Gość gość
a potem łazi taki za człowiekiem i dupę truje żeby wycofać oskarżenie i "się jakoś dogadać" :D to jest przezabawne.

Gość gość
gość dziś ...już trysnąłeś na klawiaturę czy jeszcze trochę?... x To nie ja masuję psu fiutka zboczona psiaro :P.

Gość gość
stała się rzecz bardzo przykra że dziecko zostało ugryzione przez psa. i z pewnością powinnaś się zastanowić dlaczego tak się stało i bardziej uważać na psa. ale ci debile odgrażający się tu to naprawdę przechodzą wszelkie pojęcie.

Gość gość
gość dziś - a tu masz mule pierwszy z brzegu przykład. Sygnatura akt III CSK 98/13, wyrok SN z 22 stycznia 2014 r. Innych przykładów poszukaj sobie sam ćwoku!

Gość gość
gość dziś ...naprawdę zdumiewa mnie przekonanie patologii o tym jak to "rządzi". a potem zdziwieni że kolejny raz do pudła... x Każdy wierzy w to, w co chce wierzyć. Ty wierzysz, ze twój pies jest równie inteligentny, jak ty i na pewno masz rację :P, a sąsiad wierzy, że może zatłuc siekierą/szpadlem sierściucha nie ponosząc za to odpowiedzialności i też ma rację :D.

Gość gość
gość dziś - tylko twoje pojęcie.

Gość gość
wybacz że nie będę się licytował z patologią. twoje wierzenia są mi zupełnie obojętne.