Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Angina? Pomocy? ;)

Polecane posty

Gość gość

W zeszły weekend byłam osłabiona, brak apetytu, spuchniete oczy i stwierdzilam, ze to zatoki. Wczoraj lekarz przepisał mi antybiotyk Biseptol i jakieś ziołowe tabsy. Jednak od dwóch dni (łącznie z dzisiaj) nakuuuurrr*ia mnie gardło, przełykanie to umieralnia. Myślałam, że to zwykły ból gardła, ale przyjrzałam się i na migdałkach mam pare tych białych kropek. Same migdałki jeszcze nie są baardzo opuchnięte. Pierwszy raz mam angine -_- Czy można po tym stwierdzić czy to angina ropna czy jaka? Ponieważ czytając internety ta z paciorkowców najbardziej mnie przeraża. Ktoś coś? I czy Biseptol w jakimś stopniu pomaga? Jutro rano idę z tym do lekarza. // G.

Gość gość
jak to angina wirusowa to na darmo sie tym szprycujesz

Gość gość
Przy anginie paciorkowcowej zwykle jest temperatura 39 C i wyższa więc jeśli takiej nie masz to pewnie jakiś wirus cię dopadł.

Gość gość
Kup w aptece jodyne i patyczki kosmetyczne. Umocz patyczek w jodynie i wysmaruj migdalki. Powtarzaj co trzy godziny. Jutro nie będzie śladu po anginie. Jodyna potrafi wyleczyć kazdy bol gardła i każdą angine.

Powinnaś iść do lekarza, ewidentnie widać że to angina więc potrzebujesz leków i poleżeć kilka dni w łóżku

Gość gość
Jeśli nie ma nabrzmiałych migdałów ani wysokiej temperatury to nie jest angina . Zwykłe zapalenie gardła przy którym tez mogą byc na migdałach białe kropki . Mimo to wizyta u lekarza nie zaszkodzi . Zrób obie miksturę do płukania . na szklankę wody daj łyżkę wody utlenionej , łyżkę soli , łyżkę nalewki z szałwii i łyżeczkę jodyny. Płucz tym gardło kilka razy dziennie (nie połykaj tego płynu) . Taka mikstura bardzo dobrze ściąga ropę z migdałów .

Gość gość
A ja tam osobiście zachwycam się tym, co oferuje http://fiorda.pl/ - mnie za każdym razem pomaga z problemami gardłowymi. Wydaje mi się, że żadne z tabletek nie są aż tak smaczne, te ssam z prawdziwą przyjemnością :) Naprawdę, lubię ziołowe smaczki. A czy płukanka jest konieczna? Nie wiem, ja osobiście nienawidzę, bo zbyt piecze mnie w język potem...

Gość gość

Warto kupić Familino Pro wg mnie. Solidny nowoczesny inhalator do pracy ciągłej i masz tutaj w komplecie też specjalny irygator żeby oczyścić nos z zalegającej wydzieliny. Prosty w użyciu sprzęt, cichy, bardzo intuicyjny jeśli chodzi o samo podłączenie uruchomienie itp.

Gość Gość
Dnia 14.05.2019 o 11:37, Gość gość napisał:

Warto kupić Familino Pro wg mnie. Solidny nowoczesny inhalator do pracy ciągłej i masz tutaj w komplecie też specjalny irygator żeby oczyścić nos z zalegającej wydzieliny. Prosty w użyciu sprzęt, cichy, bardzo intuicyjny jeśli chodzi o samo podłączenie uruchomienie itp.

Tez go polecam

Gość Gosć

Super irygator do nosa masz w inhalatorze pneumatyczno-tłokowym novamed.pl/novama-familino-pro-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja, dosłownie ratunek dla zatok. Byłem swojego czasu mocno uzależniony od leków na zatoki. To jest straszny problem ogólnie i ciężko z niego wyjść, a inhalator na mnie pozytywnie wpłynął. Jak ktoś jest z podobnym problemem to na pewno wie, o co mi chodzi.