Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy są tu karmiące matki niemowląt z alergią pokarmową?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o mamy karmiące piersią, których dzieci dostały alergii pokarmowej. Wprowadziłyście dietę eliminacyjną? Skąd miałyście pewność na jakie pokarmy jest uczulone wasze dziecko? Robiłyście testy alergiczne? Mi lekarz kazał odstawić nabiał i tyle. Ale skąd ja mam wiedzieć, że to akurat nabiał szkodzi? I jak stosować tę dietę? Mam nie jeść nabiału tylko w czystej postaci? Bo przecież nabiał jest prawie wszędzie - w makaronach, zupach, sosach, ciastach, naleśnikach, kopytkach, sałatkach. Naprawdę muszę z tego wszystkiego rezygnować czy jak od czasu do czasu zjem kawałek ciasta to mojemu dziecku nic nie będzie?

Gość gość
Ja musiałąm stosować taką dietę. zaczęło się od nabiału, ale to nie pomogło, w końcu jadłam tylko indyka, marchew, ryż, banany i jabłka. Wyglądałam jak cień, alergia utrzymywałą się dalej i usłyszałąm od lekarza, że może jabłek też nie powinnam jesc... nie wiem, jak długo bym tak pociągnęła (trwała to blisko 3 miesiace), ale ukąsiał mnie kleszcz i przestałam karmić. Synek był na nutramigenie, potem bebilon pepti. Alergii nie było.

Gość gość
16.42 a jak u Ciebie objawiała się ta alergia?