Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak dziewic to poważny problem dzisiejszych czasów

Polecane posty

Gość gość
Seks w poważnym, długotrwałym związku jest i powinien być czymś normalnym i prawidłowym, nawet jeżeli nie jest to przypieczętowane ślubem. Sprawianie sobie nawzajem przyjemności (poprzez seks, ale nie tylko) to jeden ze sposobów wyznawania uczuć w związku. Tak samo życie ze sobą przed ślubem. Dla mnie to całkiem normalne żeby poznać drugiego człowieka i podjąć świadomie decyzję o ślubie. Nie wiem czemu Kościół się temu sprzeciwia. Chyba tylko po to, żeby brać śluby a potem po roku się rozwodzić.

Gość gość
gość dziś To mężczyźni mimo swojej prostytucji chcą poniżyć dziewice swoim brakiem hamulców i poszanowania dla ciała, Boga i rodziny, jakby nie mogli być ludźmi z honorem, jak nakazuje Kościół. Bo nic pięknego w byciu "pierwszą" jeśli jest się kolejną i jeszcze wiadomo, że chodzi tylko o seks, bo w tak zdegenerowanym człowieku nie ma czegoś takiego, jak szacunek, czy uczucia. Natomiast jeśli chodzi o wzmiankę o przemocy, to wystarczy się douczyć.

Gość gość
gość dziś Ja żyję kilka lat w konkubinacie mimo oświadczyn i jakoś nic się nikomu nie dzieje

Gość gość
gość dziś Tyle, ze Ty nie marudzisz bo Tobie odpowiada taki stan. Nazywajac to konkubinatem wykazujesz dojrzalosc jakiej brak wiekszosci kobiet nazywajacy ten stan partnerstwo itp. gość dziś Pokazujesz tylko, ze mam calkowita racje. Nawet nie probijesz wskazac dobrych mezczyzn tylko ciagle tych zlych. Pomysl sobie, ze sa mezczyzni nie "szalejacy" i szukajacy porzadnej kobiety do zwiazku, wierni, szanujacy swoja partnerke no ale takich olejesz cieplym moczem bo (tu wpisz dowolnie absurdalny powod). Kazdy slyszal historie o bylym juz posle PISu co 11 lat zle traktowal swoja zone i to jej nie przezzkadzalo skoro byla z nim tyle lat a z byle braku prawa jazdy mezczyzni sa skreslani. To kobiety wychowuja mezczyzn, nie tylko tym co mowia ale tym jak sie zachowuja. Dzis pelno historii o pijanych kobietach (polecam YT wpisac wyskoczy sporo), zwiazkach gdzie kobieta pozwala by partner znecal sie nad jej albo ich dziecmi. Wiele tez opowiesci o mezczyznach walczacych o prawa ojca pn. przed sejmem, wiadomosci w tv. Polecam poszukac w google fundacje praw ojca i dziecka itp. Postepujecie jak dzieci w przedszkolu tlumaczac swoje dzialania " bo oni to robia" zamiast naprostowac nas mezczyzn same popelniacie czyny, ktorych nie lubicie u nas.

Gość gość
To nie jest normalne jak kobiety uprawiają seks w związkach i nie potrafią zachowac cnoty dla ukochanego to mi sie kojarzy z k*******m i brak poszanowania ciała.

Gość gość
Właśnie sprawdzanie przed ślubem niszczy zwiazki i małżeństwa potwierdzają badania naukowe.

Gość gość
Kościół nie akceptuje seksu przed ślubem, bo to kojarzy się z k*******m i brak szacunku do siebie, ciała.

Gość gość
gość dziś Oleję, bo prawiczek też będzie ze mną ze względu na dziurę między nogami, więc co to za różnica? prawiczek, nieprawiczek jeden pies, bez sensu się zadawać, bo i tak skończy się jak prostytutka, bo nieważne są uczucia, a seks i najlepiej trzymać cnotę dla Boga, bo tylko on kocha czysto. Co do żony radnego, to po pierwsze ma to związek z patologicznie pojmowanym tzw tradycyjnym wychowaniem i różne schematy, wpajane jeszcze w rodzinie. Polecam poczytać o cyklach przemocy, ponadto dochodzi stygmatyzacja społeczna, a statystyki wskazują wyraźnie, że to po odejściu ofiary często dochodzi do eskalacji przemocy i paradoksalnie wtedy jest największe prawdopodobieństwa zabójstwa. Ale do tego potrzeba trochę się dokształcić, zamiast wyciągać absurdalne wnioski.

Gość gość
gość dziś Jeszcze większe k******o jest po ślubie, bo Kościół nazywa to obowiązkami, a największym obowiązkiem małżonków jest pielęgnowanie miłości, a nie rozwiązłości i uprzedmiotawiania!

Gość gość
Jeszcze większe k******o jest po ślubie, bo Kościół nazywa to obowiązkami, a największym obowiązkiem małżonków jest pielęgnowanie miłości, a nie rozwiązłości i uprzedmiotawiania! xxxxx Pielęgnowanie miłości polega na oddaniu się osobie najbliższej i dawanie jej przyjemności, którą każdy potrzebuje. Z uprzedmiotawianiem się nie ma nic wspólnego. Kościół słusznie nakazuje, nawet codziennie trzeba.

Gość gość
gość dziś Przyjemność, to wspólne spędzanie czasu, a nie traktowanie jak genitalia do wyżycia się, jakby się było zwierzęciem

Gość gość
Dla ciebie to wyżycie się, dla mnie to dawanie komuś przyjemności i szczęścia.

Gość gość
Bez seksu w małżeństwie wspólne spędzanie czasu to nuda i rutyna, zresztą często brakuje czasu, jest tylko w nocy :) często seks leczy wspólne rany. :)

Gość gość
seks jest przyczyną wielu poważnych chorób, nawet śmiertelnych. Seks to zło, to wynalazek szatana. To właśnie szatan potrafi najlepiej dogodzić kobiecie i pójdzie ona za nim do piekła.

Gość gość
A ja bym chciała prawiczka i co. Oddajesz się facetowi z miłości on cię zuca a ty sama zostajesz. A potem wielkie zdziwienie faceta

Gość gość
dlatego trzeba oddawać się po ślubie, wtedy tak łatwo nie rzuci

Gość gość
A jaki facet mi po ślubie się odda zachowa prawictwo. Ja chcę prawego faceta a nie fałszywego. Czy jakiś facet coś mi da da siebie odpowic prosta Nie i nic.

Gość gość
14'40 z co za roznica rzucic po ślubie ? odchodzi tak samo jak przed slubem i ma w d.....e.

Gość gość
Seks to zło, to wynalazek szatana. xxxxxx A ja cale zycie myslalem, ze to Bog stworzyl seks, chyba ze twoim Bogiem jest szatan. :)

Gość gość
Bóg stworzyl świat,w tym fizjologię różnorakich potrzeb.M.in.seks,ale nie wyłącznie!

Gość gość
niedługo dziewice będzie się hodować w próbówce i problem deficytu dziewic zostanie rozwiązany

Gość gość
Dzisiaj dziewczyny nie maja cnoty tylko otwarta dziurę.

Gość gość
Haha haaa Najpierw autor niech będzie prawiczkiem skoro szuka dziewic. Co wy się tego dziewictwa do cholery przyczepiliście ? Dlaczego tylko kobieta ma być porządna i cnotliwa a facet już nie musi?!!!! Czysta hipokryzja. Każdy ma prawo do seksu i już . Bo kobiecie tak nie wypada, ona nie może bo to kobieta, musi kierować się uczuciami i chcieć ślubu. Jak chce seksu to tylko z jednym i koniecznie z miłości. A facet to może ile chce z kim chce bo to facet i on tak już ma. GŁupie stereotypy.

Gość gość
''gość wczoraj '' Jak od kobiety zacznie sie wymagać tyle ile od mężczyzn (pewność siebie,kasa,podryw,uroda,umiejętność bicia sie itd.) to zaczniecie mieć taki sam dostęp do seksu

Gość gość
''a facet już nie musi?!!!!'' Wręcz nie powinien-od faceta wymaga sie bajer który wyrabia sie na zaliczaniu kobiet

Gość gość
gość dziś Zauważ, że blachary, wśród których się obracasz i lubią przemoc i kasę jak piszesz, raczej nie są dziewicami. Weź ty chłopczyku zmieć towarzystwo, bo to już nie nasza wina, że żyjesz wśród ludzi z takimi priorytetami. Ja jakoś znam masę normalnych kobiet, w tym dziewic, ale na normalnych dziewicach nie zrobi wrażenia bezbożny agresywny facet, co myśli tylko o seksie i wzbogacaniu się.

Gość gość
facet też powinien być prawiczkiem

Gość gość
A dlaczego kobieta ma być świętą dziewicą ? Czy to jakiś pod gatunek który nie ma prawa do przyjemności do seksu z kim chce ? Zarówno kobieta jaj i mężczyzna ma prawo do seksu. Chyba wam się coś poprzekrecało z tym dziewictwem. Jakiś idiota nabzykał sobie dużo lasek a potem szuka dziewicy. Hipokryta. Ty możesz a kobieta to ma być dziewicą ? Punkij się w głowę.

Gość gość
''Ty możesz a kobieta to ma być dziewicą ? Punkij się w głowę.'' Jak zaczniecie podrywać i zapewniać byt to proszę bardzo...

Gość gość
Te co nie dotrzymaly cnoty odczują to w związku. Często niestety kobieta nawet nie wie jak czuje sie jej mezczyzna, i na jakie jjzachowaniaego zachowania ma wpływ posiadanie wcześniejszych partnerów seksualnych. Jej życie u boku tego samego człowieka mogłoby być zupełnie inne. O wiele lepsze. Facet nic nie powie bo to dla niego poniżające.