Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pragnę dziecka ale nie mam nikogo z kim mogłabym je mieć

Polecane posty

Gość gość

Mam już 33lata swoje mieszkanie i dobrze płatna prace ,spore oszczędności i zastanawiam się czy po prostu nie wdac się w jakos przygode miłości i zajść w ciążę .Od faceta nic bym nie chciała- jak myslicie?Ma za mną oko taki jeden ,na dłuższą metę odpada ,ale myślę że w tej konkretnej sprawie by się nadal. Jest po rozwodzie z była ma zdrowe dziecko,w rodzinie nie ma poważnych chorób. W sumie to już się zdecydowałam, ale gdzieś tam jeszcze odrobinę sie waham .Z drugiej strony zawsze pragnęłam dziecka ,a lata lecą ...

Gość gość
moja sąsiadka z bloku tak zrobiła i wygląda na szcześliwą... tzn nie wiem na 100% ale zawsze była samotna, nigdy nie widzialam ją z zadnym facetem ani moja mama, jest lekarzem stomatologiem i protetykiem, urodą nie grzeszy, a tu nagle w ciąży i dziecko, oczywiście dalej nie widzialam ją nigdy z zadnym facetem :P więc...

Gość skorpion35
chetnie pomoge Tobie rozwiazac ten problem... ;) ale nie na forum tylko na priv

Gość gość
A nie lepiej iść do banku spermy?Wkurza mnie takie traktowanie faceta jako narzędzia. ....no chyba ze koleś by wiedział o twoich planach i się na nie zgadzał .Ale to z góry powinniście ustalić ze podajesz ojciec nieznany i wasze drogi się rozchodzą. Znam łaskę która tak zrobiła on uznał dziecko a ona go kopnela w tylek i utrudniala mu kontakty z dzieckiem-bo taki miała plan chciała wychować dziecko sama.....szkoda ze o swoich planach mu nnie powiedziała gdy rozkładala nogi wtedy miał by szanse podjąć świadoma decyzje

Gość gość
Jak może być nieznany? Nie wie z kim sypia?

Gość gość
11:54 facet zapladnia ona podaje ze ojciec nieznany i tyle......raczej żaden facet nie pójdzie na układ żeby swiadomie zostać ojcem płacić alimenty gdy wiadomo ze z kobietą nie będzie i dziecka tez nie bedzie widywac

Gość gość
A autorko poszła byś na układ ze facet zgadza się na twój układ ale robicie to dwa razy pierwsze dziecko dla niego a drugie twoje.....facet też ma uczucia

Gość gość
Jesli myslisz o zaaranzowaniu wpadki to lepiej skorzystac z banku spermy. Ja tak zrobilam, tyle ze nie mieszkam w Polsce. Mam piekne zdrowe dziecko. Jesli masz jakies pytania to napisz do mnie smcuspl@gmail.com

Gość gość
Moim zdaniem tylko bank spermy będzie fair. I wobec ojca i wobec dziecka.

Gość gość
"11:49Chciała wychowywać dziecko sama"-więc i alimentów on niego nie chciała?

Gość gość
11:49domagałas się alimentów czy nie?Tak ciężko ci powiedzieć?Bo ma to istotny wpływ na sprawę.

Gość gość
A nie lepiej ze maną? odwiedzałbym je.Rozwodnikiem nie jestem, mam 30 lat.Dziecko miałby ojca chociaż na jakiś czas.Rozważam zresztą przetestować związek z samotną matką,która szuka ojca dla swojego dziecka,w ogłoszeniach towarzyskich przeglądałem.Jeśli jesteś zainteresowana to napisz ze zdjęciem:genderjestok@gmail.com

Gość gość
15:43 z początku alimenty chciała ale gdy zasadzili jej 300zl bo miał jeszcze dwójkę dzieci z poprzedniego związku to stwierdziła że już nie chce.....

Gość gość
pazerniara ona kopnęła go w tyłek i jeszcze chciała alimenty.Babom się w głowach poprzewracało.

Gość gość
Ja bym wolała z zupełnie kimś obcym. Ten znajomy narobi ci kłopotów. Jedź na wakacje za granicę na 2 tyg i tyle :) Powodzenia

Gość gość
Mam nadzieję, że mimo że nie masz partnera to nie jesteś sama, masz znajomych, rodziców, rodzeństwo z rodzinami, z którymi często się spotykasz itp...Bo inaczej nie wyobrażam sobie wychowywania dziecka przez... nie chcę użyć staromodnej nazwy...Trudno wychować dziecko zupełnie samej - mam na myśli z punktu widzenia dziecka - żeby nie zryć mu psychiki...

Gość gość
Nie wyobrażam sobie wychowywania dziecka przez. xxxxxx Ojcowie umieraja, rozwodza sie, ulatniaja z nowa kobieta i zapominaja o dziecku, wyjezdzaja na wieczne saksy itd. Ilu takich jest? Naprawde tak trudno sobie wyobrazic ze sama mama wychowuje dziecko? Dla ciebie osoba stojaca tak nisko w hierarchii spolecznej jak ah...stara panna to musi byc zgorzknialy stwor z siwym warkoczem i 10 kotami. No rzeczywiscie jak takie cos moze wychowac dziecko o niezrypanej psychice. Jak cos takiego smie uzurpowac sobie prawo nalezne tylko mezatkom? Ja mam rodzine ktora kocha mojego malucha ale przeciez nie mieszkaja w moim domu wiec na codzien wychowuje ja. Mysle ze swietnie sobie radze, nie narzekam jak moje kolezanki mezatki. Ze ktos sobie tego nie moze wyobrazic to nie moj problem.

Gość gość
Kobieta plus mężczyzna rowna sie dziecko. (Rodzina) Kobieta plus in vitro równa sie dziecko.(stara panna) Kobieta plus mężczyzna na jedna noc równa sie dziecko.(stara panna). Proste jak budowa cepa, ale lewactwo z tvn posralo niektorym tak mozgi ze mysla ze kobieta plu dziecko to rodzina, noooo a muslimy to biedni uchodzcy uciekajacy przed wojną haha

Gość gość
Rozumiem potrzebę dziecka i tykajacy zegar biologiczny. W tym wszystkim pomysł też co powiesz swojemu wymarzonemu dziecku? Jak odpowiesz na pytania o ojca? Każdy ma prawo znać swoje korzenie. Bez tego trudniej się żyje.

Gość gość
wczoraj Uzupelnie : Jaroslaw polske zbaw + kot = normalna rodzina Ksiadz + gosposia= normalna rodzina ksiadz+ dziecko= normalna rodzina rozwodka/stara panna + dziecko = zaraza gorsza niz muslimy, promowana przez tvn Slyszalam w radio maryja! Tylko ono mowi prawde.

Gość gość
nie potrafisz kochać autorko,dziecko czysty instynkt ,ogólnie rzygam na ciebie

Gość gość
Wszystko rozumiem,zdarza sie śmierć w rodzinie, zdarza sie rozwód,ale tu padły pomysly strasznie desperackie. Naprawdę to w porzadku ,planować dziecko bez faceta bo zegar tyka? To jest chore ,to brzmi jak wychowywanie dzieci przez pare gejow i teksty w stylu " ważne by byla miłość". Mojej przyjaciolki rodzice rozstali sie jak ta miala 20 lat.....niby juz dorosla baba, a wyswirowala strasznie,

Gość gość
Gość 2.05. "Rzygam na ciebie"???? Jak można myśleć w takich kategoriach??? Jak można dokogokolwiek tak napisac/powiedzieć?? ?

Gość gość
Rozumiem ze autorka pragnie dziecka ale dla mnie nie do pomyślenia jest ze da d**y jakiemuś kolesi owi i później żegnaj bo mam to co chciałam. Może dlatego że sam jestem facetem i do tego ojcem dwóch chlopakow i jak pomyślę ze mieli by się znaleźć w takiej sytuacji to mnie trzęsie. Na takie sytuacje jak twoja są banki spermy -nie lubię ludzi którzy żeby dopiąć swego potrafią zniszczyć czyjeś życie.

Gość gość
to, że autorka ma kaprys posiadania samemu dziecko to mało ważne, bo dziecko to jest osobna istota i czy aby na pewno dziecko będzie zadowolone nie mając ojca, to jest najważniejsze, a autorka jak ma za dużo pieniędzy to może je oddać innym biedniejszym i problem się rozwiąże, mieszkanie też można oddać komuś. Dlaczego wy nie patrzycie na to czy dziecko będzie szczęśliwe tylko chcecie czyim kosztem tj. dziecka spełniać swoje zachcianki, ja pierdolę, nie mogę.

Gość gość
co za bezmózgi

Gość gość
To prawda -bezmózgi...jakaś kobieta pisze że wydaje sie jej że świetnie wychowuje dziecko jako samtna matka (programowo zdaje się że bez partnera/ojca) a co na to jej dziecko ? Też jemu jest 'tak świetnie" ?! :P A co do planów banku spermy i puszczenia sie z z niezanym (sic ! ) samcem dla potomstwa ...toż to już prawie jak u zwierzątek. ...Mamcia ma rujkę i tyle . A jak dzidzia dorośnie i spyta o ojca to co ? I jeszcze coś . Oczywiście tu są same pewne siebie przebojowe i wiekuiste . A czy pomyślały co się stanie gdy zachorują /stracą pracę /umrą jak dziecko będzie jeszcze niesamodzielne ? Kto wtedy sie zatroszczy, od kogo wymagać opieki czy choćby świadczeń / Od banku spermy ?! :O

Gość gość
Moja znajoma tak zrobiła wrobila faceta w dziecko trochę z nim pobyla a później go wywalila gdy facet chciał zobaczyć mała to mu utrudniala kontakt mała na stawiała przecie ojcu wiec mała się go bala.Facet się wkurzył przestał płacić alimenty skoro małej nie widywal to pozbawiła go praw rodzicielskich czyli osiągnęła to co od początku chciala (wprost mówiła znajomym)ze tak zrobi