Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

komunia

Polecane posty

Gość gość

Moja siostra robi niedługo komunie swojej corki. Zaprosila mnie i meza. Nie wiem czy isc czy nie bo nie mamy z nimi dobrych kontaktow. Nie lubimy się z siostra, rozpuszczala o mnie ploty i ogolnie jest dla mnie wredna. Po prostu jej nie trawie. Maz twierdzi, ze nie pasuje zebysmy nie szli... nie wiem co robic.

Gość gość
No poprostu wyślij kartkę pocztą z życzeniami

Gość gość
Idziesz tam dla dziecka, nie dla matki. Ośmiolatek trochę już rozumie, więc twoją nieobecność będzie kojarzył z urazą do niego personalnie. Przecież nikt ci nie każe bratać się z siostrą na przyjęciu, możesz nawet iść tylko do kościoła i złożyć dziecku życzenia pod nim. Ewentualnie przyjechać na przyjęcie, posiedzieć godzinę, wsunąć kotleta, poklepać raz jeszcze dzieciaka po głowie i sayonara.

Gość gość
Dodam, że moja żona jest chrzestną jednego dzieciaka z rodziny swojego pierwszego męża, z której odeszła z hukiem i nie utrzymuje obecnie żadnych kontaktów. Ale do dzieciaka dzwoni na każde urodziny i inne takie, a jak w tamtym roku była komunia, to nawet jej do głowy nie przyszło, żeby nie iść. Zrobiła dokładnie tak, jak napisałem ci wyżej.

Gość gość
8,41 wlasnie trochę ze względu n ajej corke miałam dylematy czy isc czy nie... bo co dziecko jest winne.

Gość gość
Nie trzeba iść do domu tym bardziej bez zaproszenia ale do kościoła by wypadało iść z kwiatami i jakimś prezentem .Dziecko nie jest niczemu winne że wy dorośli macie jakieś zgrzyty między sobą .

Gość gość
Rodzeństwo. :O A te tu przeżywają tematy typu imię dla siostry Michaliny, a potem one mają siebie w d***e nawet jak nazwiecie drugą Ewelina. :D

Gość gość
No więc właśnie dlatego ja na twoim miejscu nie miałbym żadnych wątpliwości. Nic ci się nie stanie jak pójdziesz, z nikim się bratać nie musisz,a dziecko nie pomyśli sobie, że ciotka ma urazę do niego. Jeśli jest już tak tragicznie, to mówię, idź tylko do kościoła, usiądź z tyłu, a po ceremonii podejdź do dzieciaka i pogratuluj. Choć ja na twoim miejscu wpadłbym chociaż symbolicznie na przyjęcie. Będzie z tobą mąż, będą pewnie rodzice, czy inne osoby, z którymi możesz przez te pół godziny przy rosole normalnie pogadać, więc korona ci z głowy nie spadnie i nie ma potrzeby robić manifestacji, której ofiarą będzie dziecko. Do siostry się możesz słowem nie odezwać. A i myślę, że jeśli nie pójdziesz, to ta poczuje się jakby wygrała :) Idealny argument, żeby potem komentować jaka jesteś zła i niedobra dla niewinnego dziecka, a niestety miałaby wtedy trochę racji.

Gość gość
Miałam podobny dylemat parę lat temu. Ja nie poszłam bo moja siostra oprócz plotek robiła pewne rzeczy że mi zaszkodzić. Niestety żeby się z nią nie użerać odcielam się od jej całej rodziny bo potrafiła napuszczać dzieci żeby mnie szpiegowaly itp. Szkoda mi tych dzieci bo bardzo je kocham siostrę zresztą też ale ona jest strasznie toksyczna i nie da się z nią żyć w zgodzie.

Gość gość
12.42 Moja siostra jest identyczna jak Twoja. Zawsze kiedy mnie widzi chce mi dosrac czy cos złośliwego pwoiedziec... dostaje wysypki jak sobie pomysle, ze mam znowu ogladac ta suke!!! Tak sobie mysle, dlaczego ja mam się poswiecac dla kogos kto ma mnie w d***e.... ale z drugiej strony jest dziecko :(

Gość gość
Ja prdl.... Siostry....