Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy zrezygnowac z mm i zaczac podawac krowie?

Polecane posty

Gość gość

Moj syn za miesiące kończy 2lata.Jada kaszę mannę na mleku krowim, po za tym dostaje mm. W Jakim wieku byłby wasze pociechy, gdy przeszły na mleko krowie?Moja pediatra upiera się na podawanie mleka krowiego do 3rz.

Gość gość
A kiedys bys skonczyla piersia karmic? Mm to mleko ZASTEPCZE, zastepujesz nim piers wiec karmisz tyle ile piersia.

Gość gość
U nas po roku było mleko krowie w kubeczku do popijania posiłków, mm tylko na noc w butelce jeszcze prawie rok. Również po konsultacji z pediatrą, tzn. stwierdziła że jeśli dziecko dobrze to toleruje, to nie trzeba mm więcej podawać. Mały miał wtedy bogatą dietę bo jadał wszystko (jeszcze, później mu niestety przeszło) więc się nie martwiłam że mu czegoś brakuje.

Gość gość
Ja dawalam budyn rzadki na mleku krowim dziecku ktore mialo 5 miesiecy, podawalam co drugi dzien na wieczir, reszta mm. Ok 18 mies moje dziecko nie chcialo juz mm, wiec probowalam przetrzymac na mm o smaku bananowym i waniliowym. Corka odrzucila mm w wieku 2 lat. I co, mialam ja zmuszac? P.s. krowie tolerowala wysmienicie juz jako niemowle.

Gość gość
Podobno powinno sie mleko krowie wprowadzać po 1 roku życia i lekarze nawet o tym mówią. To, żeby karmić mlekiem modyfikowanym tak długo to tylko zwykły marketing firm

Gość gość
Moja do 6m byla na piersi a w 8m juz w ogole nie pila z butelki. Wszystko lyzeczka a wode i soki z niekapka. Jadla kaszki owoce warzywa itp W wieku 2l to juz jadla wszystko to co my.

Gość gość
Krowie po 12 miesiącu. Pełnotłuste bio. Mm to ściema. 12 mies dziecko już wszystko może jeść więc sztuczne suplementy i oleje są zbędne w mleku. Wszystko ma w naturalnym pożywieniu. No chyba że matka nadal karmi słoikami jak niemowlę a dziecko je jak anemiczny wróbel... bo znam i takie gatunki.

Gość gość
Ja skończyłam karmić piersią jak syn miał 12 miesięcy i wtedy też zaczął pić mleko krowie. Mm nie pił nigdy.