Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Farbowanie wlosow w 9 tc

Polecane posty

Gość gość

Witam prosze o rade.W maju mam dwie imprezy,odrost z 5 cm.Czy nic sie nie stanie jesli pomaluje wlosy.W poprzedniej ciazy malowalam( wtedy nie mialam dostepu tak do internetu). Teraz zdania sa podzielone,jak czytam.

Gość gość
Ja odpuściłam sobie farbowanie. Co jest ważniejsze: dziecko, czy farba? Zrób sobie na te imprezy fajne fryzury w salonie. Jakieś spięcie, loki, czy coś -tak żeby inaczej było. Obetnij włosy tyle ile możesz. Załóż ładą sukienkę. Z perspektywy innych osób, to każdy w d***e będzie miał czy Ty masz odrosty, czy nie, a jeśli ktoś ma Cię obgadać, to raczej o to, że farbujesz w ciąży włosy, a nie, że troszczysz się o dziecko. Naprawdę, odpuszczenie sobie farby w czasie ciąży, to jedno z mniejszych poświęceń w macierzyństwie z jakimi przyjdzie Ci się zmierzyć :) No i łatwiej stanąć przed plotkarami w obronie kobiety, która nie farbuje włosów, by nie zaszkodzić dziecku i chodzi z odrostami, niż w obronie kobiety, dla której ważniejszy jest brak odrostów. Bo te co plotkują i tak Cię obgadają, cobyś nie zrobiła, więc niech pobudki Twojej decyzji będą szlachetne, a nie próżne :) Dla normalnych ludzi będzie obojętne, czy nasz odrosty, czy też nie.

Gość gość
Moim zdaniem lepiej nie farbowac, a jeśli już naprawdę musisz to farby bez chemii, dostępne w aptece. Nie będę reklamować firmy ale są tam takie dostępne. Niestety nic nie jest bezpieczne, malowanie paznokci również bo substancje przrnikaja do organizmu

Gość gość
Tak, farba do włosów zeżre ci dziecko. opanujcie się trochę, oddychać tez nie oddychaj bo cholera wie co w powietrzu lata. Siedzisz dobę w tych oparach czy jak? z paznokci lakier przejdzie do łożyska ... Weź się trochę poucz jedna z drugą. A ty farbuj kudły żeby nie wyglądac jak umeczona matka polka.

Gość gość
I pod drabina nie przechodz i jak się czegoś wystraszysz to tam gdzie się dotkniesz dziecko będzie miało myszkę ... ZABOBONY

Gość gość
gość dziś Jesteś niedoinformowana. Poczytaj trochę w jaki sposób farba na włosach może zaszkodzić dziecku. Lepiej wyglądać na świadomą, zadbaną matkę, niż na bezmyślną. Przecież dbanie o siebie nie sprowadza się do farby na włosach! Zresztą, niektóre kobiety płacą niemało, żeby właśnie tak fryzjer zafarbował włosy, że wygląda się jak w odrostach, czyż nie?

Gość gość
Zabobony???? Głupia babo, więcej czytaj! Składniki zawarte w farbach do włosów są w stanie przeniknąć do krwiobiegu i wraz z krwią dostać się do łożyska, szkodząc dziecku. To nie są zabobony, to są fakty. Nie można ani jednoznacznie potwierdzić, ani też wykluczyć wpływu farbowania włosów na rozwijający się płód, zwłaszcza we wczesnej ciąży - przez pierwsze 12 tygodni - kiedy formują się organy przyszłego człowieka.

Gość gość
Idiotki.

Gość gość
I nie jedz cebuli, bo będzie walić.

Gość gość
I nie obcinaj włosów bo dziecko się urodzi łyse.

Gość gość
Jak to ciąża niektórym rozum odbiera....

Gość gość
I siedzi taka tępa dzida jedna z drugą , zarośnięte jak mamuty,bo przecież nic nie można robić...

Gość gość
Ooo uwaga, wszystkie w ciąży z odrostami są świadome, te zadbane to bezmyślne bawoły...

Gość gość
dbanie o siebie to nie tylko farbowanie wlosow czy paznokci. Coraz wiecej jest dowodow na to że płod jest abrdzo wrazliwy nawet na minimalne dawki szkodliwych substancji. Ostatnio np. naukowcy udowodnili ze gdy mama pali w ciazy i spodziewa sie dziewczynki dym z papierosow delikatnie niszczy komorki jajowe płodu przez co wnuki palaczki maja duza szanse urodzic sie z autyzmem.

Gość gość
Ja farbowalam włosy cała ciążę.Bardzo szybko zaczęłam Siwiec i gdybym nie farbowala w 9 miesiącu do porodu wyglądała bym jak babcia.Ale jak pisze to przez siwki gdyby chodziło o sam odrost to nie wiem jak bym wtedy postapila.

Gość gość
Ja nie farbuje wlosow i mam spory odrost bo to juz 30 tygodni. Nie interesuje mnie zdanie innych. Nie uwazam zebym byla zaniedbana.

Gość gość
Wlosy tak jak inpaznokcie to martwy wytwor naskorka. Nic nie przechodzi przez lozysko. Samozwancze matki polki powinny sie najpierw troche doksztalcic a nie wyskakiwac z tekstami ze "moglabys soe poswiecic", "co jest wazniejsze dziecko czy wlosy". Nie dajmy sie zwariowac! Przestanmy oddychac, nawet kapac sie w plynach czy zelach bo przeciez to tez jest chemia!! Autorko mozesz spokojnie farbowac, a jak juz tak bardzo sie boisz to sa farby bez amoniaku, z olejami itp. Milej zabawy :)

Gość gość
nie mam pojecia co mozna w ciazy co nie.podobno nie wolno zapinac pasow ani prowadzic auta a od ktoregos miesiaca wychodzic na powietrze, tylko do pracy, lekarza, ew. sklepu.a wy od ktorego miesiaca nie wychodzilyscie wogole z domu i kiedy po porodzie wyszlyscie z dzieckiem na spacer?latem musi byc masakra siedziec w 4 scianach, mozecie mnie oszczekac ze powinno byc wszystko jedno