Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skad brac sily w macierzynstwie

Polecane posty

Gość gość

mam 1,5 roczne dziecko ktore caly dzien skacze po kanapach wchodzi na stol, zdjemuje krzycze, zabawiam a on nic nie slucha, raz woadlam w taki szal ze myslalam ze na zawal umre, nic do niego nie dociera, nie mam sily juz...wyje calymi dniami, raz to nawet maz sie zwolnil z pracy , nie mam pomocy nie mam komu chpociaz na godzinke go zostawic b nikt niechce....znowu mam jakies mysli samobojcze....boze skad brac sily na to

Gość gość
Może zostaw go od czasu do czasu w jakimś klubie malucha niech się wyszaleje a ty będziesz miała chwile dla siebie. Albo może są jakieś grupy dla takich małych dzieci żeby zostawić na godzinę czy dwie. Potrzebujesz odpoczynku bo inaczej wypalenie przyjdzie bardzo szybko a co za tym nie daj Boże depresja.

Gość gość
"znowu mam jakies mysli samobojcze" Znowu? Chorowałaś może na jakąś depresję wcześniej, autorko?

Gość gość
A mąż się zajmuje dzieckiem po pracy żebyś mogła odetchnąć?

Gość gość
Może ma ADHD?

Gość gość
nie chorowalam nigdy na deoresje, chociaz po porodzie troche podupadlam na zdrowiu, z powodu niespania w nocy a bylo o nawet 1,5 miesiaca kiedy wogole nie spalam to dostalam jakiegos paralizu a moze to byl udar sama nie wiem na twarzy, mialam sparalizowana twarz, w lustrze sie nie poznawalam...po 3 tygodniach wszystko wrocilo do normy, ale coz takie to sa skutki zmeczenia...tez mialam mysli samobojcze ale takie to chyba qiekszosc kobiet ma...maz mi pomaga i to sporo ale tez duzo pracuje....mam nadzieje ze za jakis rok cos to dziecko zrozumie bo narazie jego zachowanie mnie przeraza.....chodze z nim na spacery po roznych placach zabaw, nie jeste osoba ktora siedzi w domu z dzieckiem..ale czasem niestety musze,

Gość gość
A śpisz w dzień jak mały ma drzemkę?

Gość gość
Ja te mam dziecko,ktore jeat bardzo aktywne. Rozumiem, jak bardzo moze zaszkodzic brak snu...to coale zmeczenie,smutek. U mnie sie polepszylo,gdy dziecko poszlo do zlobka, jak mialo 1.5 roku. Nawet na kilka godzin warto dac tam dziecko. Pobawi sie troche i wytraci czesc energii. Nie martw sie...1.5 roczniaki potrafia byc strasznie dokuczliwe. ..jeszcze z pol roku i bedzie "madrzejszy". I daj go do klubiku lub do zlobka.

Mam podobne dziecko, plus pyskujaca 8-latke i pracę w 3 miejscach. Latam po 16 godzin na dobę i sama nie wiem, skąd biorę na to siłę. Dziś mam wolne i nie wiem, co ze sobą zrobić.

Gość gość
Klubik albo niania na ok 2-4h dziennie lub np 2 razy w tygodniu. Inaczej zwariujesz. Ja szukałam na gumtree i olx niani do przuprowadzania dziecka z przedszkola i aż się zdziwiłam ile pań chce pracować właśnie kilka godzin dziennie lub kilka godzin w tygodniu. Zazwyczaj to emerytki lub studentki.

Gość gość
Mam dziecko w prawie takim samym wieku i dokladnie te same myśli co Ty autorko. U nas żłobek odpada bo nie ma a bawialnia od 3lat:/ Sama siedzę z dzieckiem, żywej duszy obok i wariuje.