Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myslicie o ludziach ktorym sie nie widzie w zyciu ? Kara od Boga czy co?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o takich, ktorzy cieżko choruja rodzą niepełnosprawne dzieci klepią biede żyją w patologii od dziecinstwa jak to jest? Nieraz sie kumuluje- niepełnosprawnosc i bieda to juz porazka, ale tez tak bywa Bog ich nie kocha?nienawidzi?

Gość gość
Tak, bóg ich nie kocha i karze :O Jakie bzdury, ja nie mogę :O Choroby mogą mieć podłoże biologiczne/genetyczne, a bieda może wynikać z niezaradności albo lenistwa. Wszystko może mieć setki przyczyn, ale tak - bóg nie kocha ludzi i ich karze. To w doopie mam takiego 'boga' sadystę :O

Gość gość
a jak widzisz zdrową osobę to myślisz że jest idealnie szczęśliwa ? ja nie znam takich ludzi.... ja akurat jestem zdrowa, mam pracę, jestem ładna a za to mam chorujące dziecko (nie przeziębienia itp, leczymy się w CZD) ktoś obcy mógłby powiedzieć o mnie że mam wszystko a nie widzi ile łez wylałam w poduszkę i ile nerwów i pieniędzy kosztuje mnie leczenie dziecka - na pozór wyglądającego na zdrowe myślę, że każdy w swoim życiu ma jakieś krzyż....

Gość gość
up

Gość gość
Ci ludzie są bardzo silni, dlatego los ich nie oszczędza bo wie że dadzą sobie radę, a tacy którzy mają od małego wszystko podane na tacy, gdyby byli zdani tylko na siebie nic w życiu by nie mieli - tak uważam, nie miałem lekko w życiu

Gość gość
Ja tak mam jak piszesz autorko i często zadaję pytanie Bogu dlaczego mnie tak pokarał, czym sobie na to wszystko zasłużyłam? Dlaczego innym daje wszystko naturalnie, a ja muszę wymadlać sprawy dla innych oczywiste podczas gdy dla mnie osiągają range cudu a najbardziej nie moge przeboleć zniszczonego życia i odwróciłam sie od Boga

Gość gość
"Ci ludzie są bardzo silni, dlatego los ich nie oszczędza bo wie że dadzą sobie radę" gdyby tak było to ludzie nie popełnialiby samobójstw

Gość gość
kara za co? jeżeli dziecko rodzi się w rodzinie patologicznej, od małego jest głodzone i bite, to przepraszam, za co Bóg miałby karać? A dziecko np. Lewandowskich, a analogicznie, zostało wynagrodzone za co? Jeżeli jesteś wierząca, to pewnie znasz 6 Prawda Wiary. Przypomnij sobie 2 drugą z nich i otrzymasz odpowiedź.

Gość gość
Sens wiary sie opiera na zupełnie innych wartościach niż tu w naszym świecie i w naszym życiu. "Bóg jest sędzią sprawiedliwym który za dobre wynagradza a za złe karze" Ale to najczęściej dopiero po śmierci! Samo życie w biblii niewiele znaczy prócz uczynków. No i jest bardzo krótkie nawet dla bogatych. Poza tym w biblii napisane " łatwiej jest wielbłądowi przejść przez ucho igielne niż bogatemu wejść do królestwa niebieskiego" My dedukujemy tu na zasadzie że życie jest jedno i życie jest wszystkim co mamy. W kontekście wiary nie ma takiej dedukcji.