Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miimiii

Antykoncepcja i ciąża ? Czy to mozliwe

Polecane posty

Gość Miimiii

Czy to możliwe ,ze jestem w ciąży ? Ostatnim czasem mam jakies anomalia Biorę tabletki antykoncepcyjne regularnie ..od dwóch miesięcy mam co dwa tygodnie krawawienia .. jakbym miała okres 4x na 2miesiace ... (Krwawienie niby trwa 4dni ale nie przypomina miesiączki ) podbrzusze pobolewa w dodatku mam dziwne smaki na egzotyczne owoce .. partner mówi ,ze jakoś powiększyły mi się piersi (ja co prawda tego nie zauważyłam i zbagatelizowalam sprawę ale .. ??) U ginekologa byłam dwa miesiące temu tabletki wypisane na następne dwa miesiące .. zastanawiam się czy jest sens robić test ciążowy skoro przyjmuje tabletki ? Czy któraś z Was tak może miała ? Czy to w ogóle możliwe ??

Gość gość
Mnie zastanawia skąd masz krwawienia co 2tygodnie? Przy tabletkach krwawienie jest z odstawienia.

Gość gość
Ja miałam założoną spiralkę a zaszłam w ciążę na święta Bożego Narodzenia. Jednak po 10 tygodniach poroniłam. co podobno nie miało nic wspólnego z założona wkładka . Żadna antykoncepcja nie daje 100 procent pewności

Gość gość
zrób test a potem niezależnie od wyniku idź do gina!

Gość Miimiii
Tak powinno być , krwawienie z odstawienia .. ja niestety mam i bez odstawienia . Myślicie ,ze to mogłoby być na tle chorobowym ?? Kontaktowałam się z ginekologiem i powiedział mi ,ze to pewnie reakcja organizmu na zmianę tabletek ... wydaje mi się to dziwne bo jeśli tak by było to dlaczego organizm daje znać pół roku po zmianie tabletek (bo tyle czasu minęło ) . Zrobię test .

Gość Miimiii
Do pani która miała spirale - bardzo mi przykro z powodu pani straty ;c Może nie powinnam tego mówić ,ale ja również chciałam założyć spirale jednak zrezygnowałam bo mimo zaleceń ginekologa naczytałam się bardzo dużo przykrych doświadczeń , panie zachodziły w ciąże które później poroniły bądź rodziły przed czasem .. Ginekolodzy zawsze mówią ze to nie wina wkładki , ja jednak myśle ,ze tak częste poronienia są jej przyczyna a przynajmniej przyczyniają się . Pisze to bo może któraś z pan będzie chciala założyć wkładkę - ku przestrodze iż takie rzeczy zdarzają się nad wyraz często . Ja nie mam pojęcia co się ze mną dzieje ;l