Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość może przyszła mamusia

mamusie na luty 2018

Polecane posty

Mam na myśli puentę Twojej wypowiedzi. A przypomnij czemu musisz leżeć i co mówi lekarz - do kiedy???

Gość Majka001
Ciaza ulozona jest nieprawidlowo, poczatkowo odklejala sie kosmowka jakby organizm chcial wydalic. Pierwszy gin u ktorego bylam nie podjal sie prowadzenia, a obecna Pani Doktor przepisywala hormony na odczepnego. W czwartek mialam wizyte, dzwonili do mnie by potwierdzic. Nikt nie dawal temu szans, w szpitalu uslyszalam ze leki dostaje i nic wiecej zrobic nie moga. Tak sie zirytowalam ze wrocilam do domu. Ostatnio dopiero Pani Doktor jakby zobaczyla swiatelko " lepiej nie jest, ale gorzej tez nie" Najpewniej lezec bede do konca, bo malo prawdopodobne by sie podnioslo, a pol h w pionie i trzy dni boli, tak jakbym miala jednego wielkiego siniaka pod brzuchem. A po za tym, lubie sie lenic , a teraz mam pretekst :D no dobra... klamie, ale tylko troche bo w nocy bywam spokojna. Jestem z natury nadpobudliwa i nie potrafie nic nie robic, pierwsze dwa tyg myslalam ze zeswiruje, ale bol przypominal ze musze spokojniej.

Ja ostatnio przejrzałam ubranka po starszej córce i się przeraziłam. Z rozmiaru 56 i 62 mam jakieś pojedyncze sztuki. Sporo pożyczyłam koleżankom i kuzynkom z myślą, że to po jakimś czasie do mnie wróci. Niestety, nie dopilnowałam tematu i teraz mam pustą szafę. Jeszcze nie wiem, jaka będzie płeć, więc nie rozpaczam, ale za 3 tygodnie usg połówkowe i po nim muszę ruszyć z tematem i zacząć kompletować wyprawkę, uzupełnić braki. A z przyjemniejszych wiadomości: wczoraj zaczęłam czuć moje Maleństwo! Dostałam kilka takich kopniaczków, że już nie miałam żadnych wątpliwości. :) Nie mogłam się doczekać. Teraz będę spokojniejsza, gdy od czasu do czasu Małe da o sobie znać. :)

Gość Zoma
A mnie boli pęcherz,kupiłam żurawinę w tabletkach oraz neofuraginum.Podczas oddawania moczu boli mnie podbrzusze. Wyniki na mocz robiłam miesiąc temu i wtedy już wyszły krwinki czerwone i bakterie,ale lekarz to zbagatelizował, powiedział że jak nic mi nie dolega i nic mnie nie boli to jest ok. :O

Gość Mar Tuśka
Zooma, to nie do końca ok. Z tego, co wiem, to czasami choroby układu moczowego mogą przebiegać bezobjawowo. Fakt, że to rzadko się zdarza, ale jednak. Dziwię się, że lekarz zlekceważył takie wyniki. Może skonsultuj to chociażby z lekarzem rodzinnym.

Gość Majka001
Zooma nie sadze by bakterie inkubowaly sie az miesiac. Najpewniej nie bylo ich duzo m ze lekarz zbagatelizowal. A Erytrocyty w moczu to dosc czeste w ciazy, oczywiscie w niewielkich ilosciach. Moja gin ma opory nawet by mi no- spe przepisac, generalnie w ciazy unika sie wszelkiej farmakologii gdy nie jest ona konieczna. Trzymam kciuki, zeby ustapilo jak najszybciej!

Gość Majka001
Wroce jeszcze do ubranek, kolezanka z pracy chce mi dac troche po corci, ale kasy nie chce! Na sepa brac nie bede, przydaloby sie dziecku jakas zabawke w zamian kupic, tylko pytanie co? Dziewczynka ma 2-3 lata. Myslalam nad sorterem, ale to chyba ma kazde dziecko, ewentualnie puzzle XXL. Moze podsuniecie mi jakis pomysl? Nie jestem blisko z ta kolezanka, wrecz poczatki byly ciezkie! Poczatkowo odmowilam, no ale upierala sie zachwalala, glupio mi bylo po raz enty podziekowac.

Gość Mimma
Kamea81 3mam kciuki :) będzie ok!! majka myśle,ze to powinno być coś symbolicznego

nick --- termin porodu --- płeć (k/m) --- imię Alaa--27.01.- k--? fressia--01.02.--k--? sabinka1990--08.02.--?--? olivinsand--08.02.--?--? Majka001--08.02.--M--Staś kamea--23. 02.--K--Majeczka usmiech.gif Lavina--26.02.--?--? Mar Tuśka--1.02.--?--? KasiaB25--28.02.--?--? Mycha--28.02.--?--? Mimma--26.02.--M--?

Majka, no to faktycznie sytuacja nie do pozazdroszczenia. Trzymaj się dzielnie 🌼 Muszę się rozejrzeć za jakąś kurtką/płaszczykiem na jesień, a szczególnie zimę, myślę pochodzić w jednym przez te dwie pory roku. Mam takie pytanie do Was - macie coś na oku w rozsądnej cenie?

Gość paula1212
hej mamuśki ! mogę do was dołaczyć ? mam termin na 16 lutego :) to moja druga ciąża i jestem obecnie w 17tc i już wiem,że będzie dziewczynka :) jestem już mamą 3 letniego chłopca. Pozdrawiam

Gość Majka001
Rusza sie i to juz nie sa delikatne gilgotania , a centralnie wypina albo tylek,albo glowe i zdarza sie ze kopnie, poki co jeszcze slabo, ale jednak Fressia ja mam zimowa kurtke tala narciarska ona trzyma cieplo ciala, choc nie grzeje, jeszcze sie mieszcze i troche luzu jest, moze sie uda:x a jak nie to meza wezme :D Czesc Paula

Hej, Paula. Jasne, że możesz dołączyć. Dopisz się do naszej tabelki i zaglądaj często, by pogadać. :) W grupie raźniej.

Gość olivinsand
Witamy cię Paula. Ja też wczoraj poczułam ruchy maleństwa. Niesamowite uczucie:-) Pogoda kiepska, w pracy o mało nie zasypiam, ciężko się wstaje po 5:00 (chodzę na 6:00), nie wiem jak ja tą jesień wytrzymam z tym rannym wstawianiem... Nie mogę się doczekać usg połówkowego, w końcu podejrzymy malucha i może uda się określić płeć...

Gość Zoma
Ja byłam dzisiaj na wizycie ale lekarz nie zrobił mi USG ,powiedział że w 15 tygodniu to za wcześnie żeby poznać płeć, że zrobi mi USG za miesiąc- byłam zła bo liczyłam że już poznam w końcu czy noszę pod sercem chłopca czy dziewczynkę..

Gość Majka001
Ja w 15 wlasnie poznalam, mlody centralnie wypial tylek do aparatu! Chyba mial dosc ze cora nazywa go " Madzia"! Tak sie ustawil ze laik by poznal, z reszta ja poznalam, a pierwszy raz widzialam plec w USG , a sam aparat nie jest jakiejs super jakosci. Lepiej by byl chlopak, bo wyprawke do pol roku juz mam cala, choc nie jest jakos super chlopieca.. Zoma moze mu sie po prostu nie chcialo?

Gość KasiaB25
Ja mam wizytę w 18 tyg . (21.09.2017) Liczę , ze tego dnia poznam płeć . Już się nie mogę doczekać.

Ja byłam wczoraj na wizycie (18tc) i też nie miałam usg. Lekarka stwierdziła, że nie trzeba, bo i tak zaraz mam połówkowe, 25.09. Powiedziałam, że nie wyjdę wtedy z gabinetu, póki nie dowiem się, co tam w środku u mnie siedzi :). Teraz tylko posłuchała tętno, serducho bije aż miło, od czasu do czasu czuję delikatne ruchy i to musi mi wystarczyć na najbliższe dni. Ale też już nie mogę się doczekać. Imiona wybrane, tylko nie wiadomo, jak do brzucha gadać :)

Gość olivinsand
Jejku dziewczyny, jak ten czas szybko leci...dopiero robiłyśmy testy ciążowe, usg prenatalne a za chwilkę będziemy po połówkowych. Mar Tuśka, pochwal się jakie imiona wybraliście dla dziecka:-) My mamy bardzo długie nazwisko, więc nasze dzieci maja krótkie imiona. W domu mam Adę i Leona a teraz dla dziewczynki mamy wybrane Kaja a dla chłopca Emil.

Gość gość
Dziewczyny ja jestem po polowkowym w 22tc i zdjecia z USG takie, ze odrozniam tylko glowke reszta niby jest tam kosc udowa ale nie ma juz calego dzieciaczka. Tez tak macie ?

Gość Sabinka1990
Leci bardzo szybko :-) ja mam połowkowe w 22 tygodniu mieć. U mnie chłopiec i brak pomysłu na imię. Też mamy długie nazwisko, więc szukam krótkiego :-) W domu Marcel i tak mi pi głowie chodzi Olaf , ale mężowi średnio :/ macie jakieś pomysły? :)

Gość Majka001
Tez mi po glowie chodzil Olaf,.ale bardziej bo Oluś,Olek, a Aleksander za dlugie. Maz nawet wyrazil zgode. Ja najchetniej to jakiegos Maciusia albo Wojtusia, no ale maz ze nie. Gdy miala urodzic sie corka , maz chcial Roberta - tylko jak to zdrobnic. Po 12 latach, nadal chce Roberta. Corka za to Dawida i tu tez tato zaaprobowal. Tak szczerze , wszystko mi jedno, corka to Natalia, a i tak wolam do niej Toska. Wybor imienia dla dziewczynki byl gechenna, w koncu uleglam mezowi. Jedno jest pewne na drugie bedzie mial Stanislaw- na pierwsze pewnie bym tak chciala, gdyby Stas nie krolowal na pierwszych miejscach rankingu. Natalia w sumie tez popularne , ale ono chyba zawsze bylo takie, taka troche nowsza Anna.

Gość gośćAlaa
Gość - ja mam połówkowe dopiero za 2tyg także trudno mi się odnieść do twojego pytania :) Dziewczyny, czy mozna farbowac włosy w ciązy? Bo jakiś czas temu spytałam swojego gina a on mi na to żebym się wstrzymała! Powiem szczerze, że mnie zaskoczył. teraz jak sobie czytam to rzeczywiście nie jest zalecane, zwłaszcza na blond. Podobno przez skórę głowy przenikają te substancje. Wygląda na to, że do lutego będę miec mega odrosty :)

Niby tyle fajnych imion, a ja tak jak za pierwszym razem - problem z imieniem dla dziewczynki. Mamy już Ninę i myślę, by siostra też miała krótkie. Macie jakieś pomysły? Rzucajcie, błagam :) Czytam te imona i do żadnego nie mogę się przekonać. Olivinsand - po prostu Ada czy Adrianna? Ala, no nie zaleca się farbowania. Trzeba sobie radzić naturalnymi sposobami :)

Gość Majka001
Ja dla dziewczynki chcialam Alicja i bylam prawie pewna. Test ciazowy zrobilam w dzien w ktory przypadly imieniny Ali, od razu ulatwilam sobie sprawe,dla chlopca nie bylo nic semsownego :D.Mam kolezanke i pisze sie Alla. Pocieszenie tylko takie ze czasem imie wpada do glowy samo, gdy sie pierwszy raz widzi dzidziusia, tak bylo z moja corka, chociaz by sie palilo i walilo miala byc Zuzka, ale na buzi miala wyryte Natala. Kolezanka jest pielegniarka i opowiadala ze rodzice zupelnie nie mieli pomyslu na imie, matka dostala olsnienia gdy przeczytala plakietke z imieniem tej kolezanki. Alaa a moze szamponetka? Teraz takie dlugie to nie sa odrosty , to juz sie nazywa ombre:D Tez modne :D Swoja droga dobrze wiedziec ze nie mozna, chociaz ja tylko farbuje siwe na naturalny kolor, ale jednak.

Gość olivinsand
fressia - po prostu Ada:-) Jeśli chcecie imię krótkie to napiszę Ci jakie my braliśmy pod uwagę: Ida, Sara, Lena, Nela, Olga, Inga, Maja, Kaja, Róża. Ninę też braliśmy pod uwagę:-) Z dłuższych imion podoba mi się Aniela, Kalina, Malina, Matylda, Jagoda. gośćAlaa- ja farbowałam włosy tydzień temu, wstrzymałam się z farbowaniem w pierwszym trymestrze. Majka - mi się Robert bardzo podoba. Staś za popularne dla mnie.Mi się podobają imiona dla chłopców: Kornel, Mieszko, Igor, Bruno,Eryk.

Gość gość
niech zgadne wiekszosc z was spodziewa sie chlopczykow ?