Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oto jak radza sobie wielodzietne z

Polecane posty

Gość gość
Ludzie sa rozni i maja rozne powody decydujac sie na bezdzietnosc. Zwalanie tego na opieke nad mlodszym rodzenswem w przeszlosci to bzdura i naduzycie ! xxxx chyba cie powaliło!!! Naduzycie to popełniasz ty, mierząc wszystkich jedną miarą!!!moja babcia pochodziła z wielodzietnej rodziny (12 dzieci), gdzie różnica między nią jako najstarszą a jej najmłodszym bratem wynosiła 30 lat. Rodzice pozwolili jej opuścić dom rodzinny i wyjśc za maż dopiero jak pomogła matce odchować całe rodzeństwo, była juz wówczas po 30 stce i dopiero mogła zakładać własna rodzine, a była już umordowana niańczeniem dzieci jak żadna z was. Dlatego urodziła tylko jedno dziecko-moją mamę. I dała jej wszystko to, czego sama nie miała-studia, zajęcia dodatkowe, wakacje, możliwość zapraszania koleżanek etc. Koniec kropka.

Gość gość
16:40 tamte dzieci dostawały w domu regularny wpyerdol bo to był sposób matki na ich ogarnięcie, dlatego stały równo na baczność! takie zachowanie jak ty przedstawiasz nie leży w dziecięcej naturze, msza w kościele to nie miejsce dla normalnych dzieci.

Gość gość
dla mnie te matki rozmnażające się jak królice to są osoby chore na głowę, bo nikt zdrowo myślący tak się nie rozmnaża, to nawet moja suka nie każdemu psu daje

Gość gość
hyba cie powaliło!!! Naduzycie to popełniasz ty, mierząc wszystkich jedną miarą!!!moja babcia pochodziła z wielodzietnej rodziny (12 dzieci), gdzie różnica między nią jako najstarszą a jej najmłodszym bratem wynosiła 30 lat. Rodzice pozwolili jej opuścić dom rodzinny i wyjśc za maż dopiero jak pomogła matce odchować całe rodzeństwo, była juz wówczas po 30 stce i dopiero mogła zakładać własna rodzine, a była już umordowana niańczeniem dzieci jak żadna z was. Dlatego urodziła tylko jedno dziecko-moją mamę. I dała jej wszystko to, czego sama nie miała-studia, zajęcia dodatkowe, wakacje, możliwość zapraszania koleżanek etc. Koniec kropka. xx Sorki , ale to twoja babcie chyba powalilo :) Jakby naprawde chciala toby opuscila dom rodzinny bez zgody rodzicow i tyle. Moja kolezanka ma 13 rodzenswa, inna 7, a jej maz 9.. Wyszly za maz ok 30 roku zycia i rodzice nic do tego nie mieli. Dzieci urodzily jeszcze pozniej.. wiecej niz jedno :) Dorosli ludzie sami podejmuja o sobie decyzje, a nie ich rodzice..

Gość gość
ja pieprzę, ale sie rozmnażają, babska nie do z***bania, do pługa z nimi, pole orać

Gość gość
gdzie wy mieszkacie, w jakiś slamsach, wśród patologi, że tak się rozmnażają, bo ja w swoich stronach ot mam rodziny z 1-2 dzieci, góra 3 a jak już jest 4 i więcej dzieci to już jako patologia.

Ja planuję z mężem piąte dziecko,mamy dom,samochody i dobrą sytuację finansową.Wspołczuję tej kobiecie że musiała jechać tramwajem z czwórką dzieci,wystarczy zrobić prawko i kupić samochód..

Gość gość
zrobić prawko i kupić samochód chyba za "liście zerwane na drzewie"

Gość gość
Różnie sobie radzą ...podziwiam te które dobrze :) . W szkole była taka dziewczyna .Wielodzietni na szczęście z jednego ojca. W 10 lat natrzepał 5 dzieci . Ale zapomiał o całej reszcie ....Na ich szczęście dostali socjalne mieszkanie od miasta bo żyli tak że rodzice i troje najmłodszych w jednym pokoju, doslownie przejść tam nie można było . Najstarsze dziecko najbardziej rozpieszczane przez dziadków, pozostało u nich Czworo plus rodzice żyli osobno .Tato już więcej nie trzepał bachorów za to chlał .Efekt -beniaminek rodu za ktorym latali wszyscy: pociotki dziadkowie itp. wziął kasę na studia odkładaną dla wszystkich na czarną godzinę , w rok wszystko przp*** dolił i powrócił w rodzinne pielesze ścigany przez wierzycieli .Potem żył z żerowania na dziadkach . Kolejne z rodzeństwa -ZK , nastepne -poprawczak, jeszcze następne -dziecko w wieku bodaj 17/18 lat ...potem życie z zasiłków MOPS-u . Ta moja kolezanka ze szkoły , piąta z rodzeństwa, jako JEDYNA z nich jakoś normalnie funkcjonowała . Cud bo wokoło rodzinki orbitowali -blokersi, grypsera itp. element .

Gość gość
Z tego co ja doczytałam to te dzieci same jechały, bez matki. Więc jak tu się ma tekst o robieniu prawka? A na kafe jak zawsze sama śmietanka - akurat jakoś zawsze zbiera się te 5% społeczeństwa najlepiej zarabiających, 5% kobiet naturalnie pięknych na 10/10 i wyglądających młodzień, oraz 5% wielodzietnych planowanych, wyczekiwanych, i zamożnych :D I wszystkie "skąd Wy bierzecie te wszystkie historie, bo ja to jestem taka super i pewnie kazdy jest taki super jak ja". Co do rodzeństwa - setki tematów o walce o spadek, kłotniach ze szwagierkami, bratowymi etc pokazuje jakie to jest super.

Gość gość
20:43 OD MOJEJ BABCI SIE ODPYERDOL SZMA/TO! TO BYŁY LATA 50 TE I MAŁA WIOSKA I NIE MOGŁA ODEJŚĆ Z DOMU RODZINNEGO I NIE WOLNO JEJ BYŁO SPRZECIWSTAWIĆ SIĘ WOLI RODZICÓW, NIE ROZUMIESZ TEGO??? a w dzisielszych czasach już widzę jak wszystkie tak szybko wychodzicie z domu, jakoś z tematów tutaj wynika, ze większość mieszka kątem u rodziców i teściów i jeszcze zwala im się na głowe z własnym mężem i dzieckiem i jakoś nie mogą sie wyprowadzić???? A co do twoich koleżanek, to dkąd wiesz, czy planowały "woięcej niż jedno"???? Moze wpadły bo nie umiały się zabezpieczyć? A moze uległy meżowi bo to on chciał więcej? Pod łóżkiem oczywiście siedziałaś i wiedziałas, ze to była świadoma decyzja??? A jeśli nawet tak, to ok, są babochłopy nie do zajechania-takimi to orać pole by można, albo mogłyby pracować jako krowy rozpłodowe u Hitlera gdyby żył!! Co nie znaczy, że nie ma delikatniejszych kobiet, którym zdrowie pozwala tylko na 1 dziecko i MAJĄ DO TEGO PRAWO!~!!!

Gość gość
8:34 tylko takie popychadla zyciowe jak twa babcia tak uwazaja. Sorry co by jej zrobili jakby poznala faceta wczesniej I odeszla? Spalili jako czarownice? Hahahaha

Gość gość
16.49 -dokladnie toż tu nie Jemen czy Iran ..

Gość gość
A ja znam taką, która ma tylko 1 dziecko, które zresztą wiecznie jest u babci, matka wiecznie narzeka jaka jest wykończona ( chyba imprezowaniem bo ciągle imprezuje ), że nigdy więcej kolejnego dziecka, bo strasznie dzieci są absorbujące ( dzieckiem prawie wcale się nie zajmuje ), teraz rozwodzi się z mężem on złożył powód po tym jak ona nie chciała zajmować się córką i wyszły jej zdrady na tych jej imprezach firmowych. To jest największa patologia jaką ja znam.

Gość gość
ale bab przynajmniej się natłukł z innymi, a wy co, napieprzycie dzieci i tego jednego wacka na stare lata już zwiotczałego oglądacie, dopiero mi to życie, co kilka miesięcy inny facet to jest to, a nie podcieranie d**y dzieciom i ten sam wuj