Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myslicie o ludziach którzy wyliczaja kazdemu ile zarabia i pytaja o to

Polecane posty

Gość gość

co myslicie o ludziach którzy wyliczaja kazdemu ile zarabia i pytaja o to

Gość gość
Gó\wno

Gość gość
Buraki bez obycia - co innego można pomyśleć?

Gość gość
Ale tak szczerze nikt z was nie myśli czasami ile ktoś tam może mieć miesięcznie kasy itp.....nie z zazdrością , nie złośliwie porostu jeśli pani J jest nauczycielka to zarabia tyle i tyle jej mąż mechanik ok tyle .......Kuzynka ostatnio robiła płot kuty bardzo ładny i ostatnio do mnie z tekstem ze ludzie się zastanawiają skąd mieli tyle kasy a mnie to nie dziwi taka natura ludzi i jeśli ktoś to robi w czterech ścianach to ok gorzej gdy spekuluje z całą wioska

Gość gość
moj sasiad zawsze mowi ze najbogatsi to sa nauczyciele..kazdy ma po piec tysiecy na reke wg niego...kiedy ja mowie ze mam 2 tysiace to on nie wierzy i wmawia mi ze klamie....heh

Gość gość
Nauczycielko przelicz sobie ile tak naprawde gidzin pracujesz rocznie, to ci wyjdzie 5 tys. :) Pracujesz tak naprawde 20 godzin tygodniowo(18 godz. lekcyjnych) plus z 5 godzin poprawiania sprawdzianow, kserowania p*****l itp. Douczan i innych zajec nie licze, bo to nadgodziny. Tak samo twojego doksztalcania sie, bo to jest zwiazane z wyzsza wyplata. No wiec wychodzi ci jakies 100 godzin miesiecznie, podczas gdy innym 176. Malo tego prawie cale wakacje wolne, ferie tez i pare innych dni, wiec masz na pewno pelne dwa miesiace wolnego plus urlop, ktory nalezy sie kazdemu wiec tez go nie powinnam liczyc. W sumie przepracowujesz w roku 1000-1050 gidzin, podczas gdy inni 2000-2200. 2000 zl mnozymy 12 miesiecy daje nam 24000, dzielimy przez 1050 godzin. Mamy 22 zl na godzine, mnozymy to razy 176 godzin innego pracownika daje nam nieco ponad 4 tysie. Zrob za jakis czas mianowanego, zatrudnij sie na wsi, to bedziesz miala nawet 6. System w jakim pracujesz pozwala wziac ci dwa etaty, z czego nauczyciele bardzo chetnie korzystaja. Przepraszam bardzo, ze ci policzylam, ale chcialam pokazac, ze wuj ma racje, a poza tym denerwuje mnie ciagle narzekanie nauczycieli, jacy oni biedni. Zacznijcie przykladac sie do swojej roboty, to moze ta praca bedzie przyjemniejsza. Bo w klasie jak jest 3-4 slabszych uczniow z danego przedmiotu, to ok, ale jak ponad polowa klasy ma problem, to problem jest w was.

Gość gość
Sasiad nie wuj.