Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zabka

TERMIN W GRUDNIU

Polecane posty

nikuś :) ale byłoby fajnie urodzić w jednym dniu ..... i jeszcze w zblizonej godzinie :P potem miałybyśmy temat na maxa hihihi nawet godziny mogłybyśmy porównywać :P w sumie ciekawe czy przytrafi sie to którymś z nas - urodzic tego samego dnia .... bo choc żadna nie ma takiego samego terminu - one są tylko umowne :) ciekawe czy shalla jest juz z maleństwem w domku ..... jeśli dzis jej nie wypisali - wyjdzie najszybciej w poniedziałek ..... ale pewnie juz cieszy sie swoim skarbem we własnych 4 kątach - tylko nie ma siły tu do nas zajrzeć :) aha - dzis w poczekalni u lekarz obbejrzałam sobie zdjecia z porodu .. ale takie jak dla lekarzy - z teminami medyznymi i,ze tak powiem "drastycznie realne" .... uffff i to był jednak błąd ...... :( ale mam nadzieję, ze koszmary z porodem w roli głównej mnie jednak ominą ... :0

Shalla..........15.11.....cora.....Olsztyn........12....Anastazja (Artur) Nikii...........23.11.....cora.....lubuskie.......19....Nadia Alicja (Gniewko) Micka...........1.12.....cora.....Niemcy.........9...........? Elfik.............6.12.......?.......zach-pom.....13.....Amelia Gabriela - Bartosz Mikolaj Kuk............15.12......syn......Turyn...........8.....Francesco Mysh...........18.12......syn......Francja.......13....Ian Salma..........24.12......syn......Torun......13,5....Leon Lonka..........26.12......syn......Blachownia....8....Maksymilian Wiktor (Nadia) Logosm........28.12......syn......Gdynia.......5,5....Stas Schmetterling.17.01.....cora.....Austria.......10..........? Pati.............17.01.....cora.....Warszawa....21.....Joanna Weronika - Mateusz Konrad Katrin..........23.01.......?........zach-pom....18.....Karolina Natasza - Jakub Kacper

Witajcie Pingwinki :) Ta pogoda jest nieznosna, wczoraj slonce zniknelo po pol godzinie a zastapil je zimny drobny deszczyk, brrr.... Akurat nie moglam wziac samochodu wczoraj, ale zeby nie przepadl mi basen, twardo postanowilam isc pieszo, to niedaleko... i wiecie co, o malo nie skonczylo sie na poworocie taksowka... Ale w koncu moj wrodzony upor wzial gore. Jakos wydaje mi sie ze jeszcze nie jestem az taka inwalidka :p Teraz jak patrze przez okno, to az mi sie serce sciska, jest zimno, szaro i bardzo wietrznie... Juz nawet i pieczone kasztany nie pomagaja na poprawienie nastroju... Ale wam marudze dzisiaj... No dobra, starczy! Zadanie na najblizsze chwile: wlaczamy radyjko i poprawiamy sobie nastroj :) :) Elffiku, gratuluje skonczonej pracy !!! A co do wczesniejszego porodu, to musi byc dziwne uczucie uslyszec: \"porod moze nastapic w kazdej chwili\". :) Nikii, wykresik dziala wysmienicie ! Jej, dziewczyny, to jestescie nastepne w kolejce. Cos czuje ze niedlugo bedziemy czekac na was tak jak teraz czekamy na powrot Shalli.

dzień dobry :) myshko ... tak usłyszeć takie słowa jest conajmniej dziwnie .... przede wszytskim chyba wydłuża czas czekania .... teraz każdy dzień bedzie oczekiwaniem .... z jednej storny chciałabym już \"mieć to za sobą\" .... a drugiej - jakoś ciągle wydaje mi sie, że wbrew wszystkiemu to jeszcze nie teraz .... że mam dla siebie jeszcze chociaż jeden - dwa tygodnie .... intuicja ???? :) okaże się w najbliższych dniach :P :D wiecie co - ja wciąż sama golę sobie nogi - baa - nawet przed wizytą u doktora okolice bikini sama sobie podgoliłam (bez lusterka!) A juz w 6 miesiacu myślałam, ze to niemal niemożliwe hehe dalej sie schylam, wiążę sznurówki, piorę ręcznie, szoruję wannę itd niemal bez problemów ... hmmm chyba ta moja długa praca z maluchami pozwoliła mi byc aktrywną i \"sprawną\" do końca :) tylko chodzenie po schodach idzie mi coraz gorzej - ale się nie poddaje i na 4 piętro teściowej wchodzę z max 1 przystankiem hihihi u nas za oknem słoneczko - i chociaż jest zimno pogoda aż zaprasza na spacer :) chyba pojedziemy połazić nad jeziorko ... trzeba wykorzystywać ostatnie dni słońca i \"wolności\" :) wysyłam troszeczke słoneczka do Ciebie myshko - na poprawę humorq :) ja jutro też będę pozbawiona auta - a czeka mnie dostarczenie do pracy zwolnienia ... i jeśli bedzie słoneczko planuję pieszą wprawę :) w jedną stronę to jakieś 0,5 godziny średnim tempem ..... ale chyba dam radę ... :)

Witajcie Mamuśki 🌼 Jejku od dwóch dni fatalnie się czuje i wyglądam też nie najlepiej. :( Wczoraj popracowałam mimo wszystko troszkę ale dzxiś chyba odpocznę i tylko obiadek ugotuję :) Poszłabym na spacerek bo pogoda nastraja do wędrówek ale nie wiem czy się dziś zbiorę,zobaczę. Dziękuję Micka za wszelkie wskazówki 🌼 napewno się przydadzą Elffiku gratuluje pracy 🌼 A wszystkie serdecznie pozdrawiam i życzę udanej niedzieli :) :) :) Ah i dziś muszę zadzwonić do mamy bo ma urodziny :) Papatki !!!

Acha Elffiku ciekawa jestem ,w którym szpitalu będziesz rodziła bo ja też na poród wybieram się do Szczecina :)

Elffik fajnie- praca gotowa to mniej na głowie. JA dzisiaj słabo się czuję ale to cyba wina pogody za oknem i ciśnienia. Zaraz z mężulkiem idziemy na obiadek do teściów. Ciekawe co tam dobrego będzie do jedzonka. Założyłam dziś obcisłą bluzeczkę i brzuchol wydaje się taką fajną okrągłą piłeczką. Poza tym piersi jakby optycznie zmalały w stosunku do brzuchola. Elffiku ja też nadal sama golę sobie nogi, natomist z okolicami bikini muszę się trochę bardziej namęczyć ale też daję radę. Nie mogę tylko nosić nic cięższego niź 2 kilo, ponieważ czuję, że napinają mi się mięśnie brzuszka i to troszkę boli. Katrin nie smuć się a spacer naprawdę pomaga. Fajnie będzie spacerować z kruszynką wiosną. Muszę jeszcze skserować sobie kartę ciąży, bo u nas zabierają w szpitalu a chciałabym zostawić sobie jakąś pamiątkę. Zajrzę do Was wieczorkiem. Miłej niedzieli

Gość Shalla
Dziewczynki, jestem, ale wszystko opisze później, bo czytam Was od prawie godziny i zaraz szwy mi puszczą, więc musze się położyć. Jesteście kochane, jeszcze wszystkiego nie doczytałam, ale bardzo Wam dziękuję za wsparcie. Wie z Was trafiło w sedno zgadując co w danej chwili robię - ale to Wam opiszę w szczegółach później. Teraz tylko skrót do tabeli: Anastazja urodziła się 10 listopada o godzinie 11:10. Poród trwał 2 godziny. Ważyła 3300 ( czyli USG kłamie - na szczęście) i ma 54 cm. Oczywiście jest najpięknięjszym dzidziusiem w cały województwie :) pozdrawiam Was ciepło, przepraszam, że nic więcej dziś nie napiszę wiem jak czekacie na relację, ale moja pupa od kilku dni rządzi się własnymi prawami. :( Relacja będzie długa, ale...zgodnie z objetnicą ominę szczegóły które mogłyby Was wystaszyć. Do usłyszenia. Wasza pokiereszowana Shalla.

elo :-) Szalla WIELGACHNE GRATULACJE !!!!!! :-D 🌻🌻🌻🌻 🌻🌻🌻🌻 🌻🌻🌻🌻 🌻🌻🌻🌻 wspaniale! odpoczywaj teraz najdluzej jak mozesz my na pewno cierpliwie zaczekamy na wiesci od Ciebie caluski dla Ciebie i Nastki :-)

Hurrra 🌼 Witaj Shalla i GRATULACJE 🌼 🌼 🌼.....no i mamy pierwsze u nas narodziny.Dobrze,że zdrowe i mama też cała choć obolała ale już z nami.Cieszymy się ogromnie a teraz odpoczywaj i ciesz się tak jak i my cieszymy się już Twoim szczęściem :) a my poczekamy napewno :) No to tabelka już się nam zmienia co chwilka :) Pozdrawiam w ten niedzielny wieczór ,papatki :)

:) Shalla, nareszcie jestes !!! Przesylam usciski dla ciebie i buziaczki dla Malutkiej. :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) Odpoczywaj duzo. Strasznie czekam na wiecej opowiesci, jutro. Trzymaj sie ! Juz uzupelniam tabelke. Shalla..........Olsztyn.......🌻 urodzila Anastazje 10.11 o 11.10 Nikii...........lubuskie..... ..23.11.....cora.....19....Nadia Alicja (Gniewko) Micka...........Niemcy........1.12.....cora.....9.............? Elfik.............zach-pom.....6.12.......?.......13.....Amelia Gabriela - Bartosz Mikolaj Kuk............Turyn...........15.12......syn......8.....Francesco Mysh...........Francja.... ...18.12......syn......13....Ian Salma..........Torun...........24.12......syn...13,5....Leon Lonka..........Blachownia....26.12......syn......8....Maksymilian Wiktor (Nadia) Logosm........Gdynia..... ..28.12......syn......5,5....Stas Schmetterling.Austria....... 17.01.....cora.....10..........? Pati.............Warszawa....17.01.....cora.....21.....Joanna Weronika - Mateusz Konrad Katrin..........zach-pom.. ..23.01.......?........18.....Karolina Natasza - Jakub Kacper

jeszcze kilka poprawek kosmetycznych... Shalla..........Olsztyn........🌻urodzila Anastazje 10.11 o 11.10 Nikii...........lubuskie..... ..23.11.....cora.....19....Nadia Alicja (Gniewko) Micka..........Niemcy.........1.12......cora......9.............? Elfik............zach-pom......6.12.......?.......13.....Amelia Gabriela - Bartosz Mikolaj Kuk............Turyn...........15.12......syn......8.....Francesco Mysh...........Francja.... ...18.12......syn......13....Ian Salma..........Torun..........24.12......syn...13,5....Leon Lonka..........Blachownia....26.12......syn......8....Maksymilian Wiktor (Nadia) Logosm........Gdynia..... ..28.12......syn......5,5....Stas Schmetterling.Austria....... 17.01.....cora.....10..........? Pati.............Warszawa....17.01.....cora.....21.....Joanna Weronika - Mateusz Konrad Katrin..........zach-pom.. ..23.01.......?........18.....Karolina Natasza - Jakub Kacper

niezle :-) godna Mamy nastepczyni - Shalla tylko Twoja cora mogla tak to obliczyc ladnie, zeby przyjsc na swiat 10.11 o 11.10 tak idealnie i zero-jedynkowo, binarnie ;-) jeszcze raz goraco pozdrawiam ciekawe jak to dalej bedzie, pewnie jak juz ruszy, to dziewczyny beda nas zaskakiwac co chwileczke, beda sie scigac i przescigac ;-) trzymam kciuki za wszystkie - oby zdrowo do przodu! ;-) 🌻 dla wszystkich

:) Kuk, probowalam ci wyslac maila dzisiaj, daj znac czy doszedl, bo nie wiem czy go skasowalam czy tylko teraz nie potrafie odnalezc go wsrod wyslanych...

a moze tak, hm? Shalla..........Olsztyn........🌻10.11, godz.11.10...Anastazja...3300g...54cm. Nikii...........lubuskie..... ..23.11.....cora.....19....Nadia Alicja (Gniewko) Micka..........Niemcy.........1.12......cora......9.............? Elfik...........zach-pom.......6.12.......?.......13.....Amelia Gabriela - Bartosz Mikolaj Kuk............Turyn...........15.12......syn......8.....Francesco Mysh...........Francja........18.12......syn......13....Ian Salma..........Torun..........24.12......syn...13,5....Leon Lonka..........Blachownia....26.12......syn......8....Maksymilian Wiktor (Nadia) Logosm........Gdynia.........28.12......syn....5,5....Stas Schmetterling.Austria....... 17.01.....cora.....10..........? Pati............Warszawa.....17.01.....cora.....21.....Joanna Weronika - Mateusz Konrad Katrin..........zach-pom.. ..23.01.......?........18.....Karolina Natasza - Jakub Kacper

a moze tak, hm? Shalla..........Olsztyn........🌻10.11, godz.11.10...Anastazja...3300g...54cm. Nikii...........lubuskie..... ..23.11.....cora.....19....Nadia Alicja (Gniewko) Micka..........Niemcy.........1.12......cora......9.............? Elfik...........zach-pom.......6.12.......?.......13.....Amelia Gabriela - Bartosz Mikolaj Kuk............Turyn...........15.12......syn......8.....Francesco Mysh...........Francja........18.12......syn......13....Ian Salma..........Torun..........24.12......syn...13,5....Leon Lonka..........Blachownia....26.12......syn......8....Maksymilian Wiktor (Nadia) Logosm........Gdynia.........28.12......syn....5,5....Stas Schmetterling.Austria....... 17.01.....cora.....10..........? Pati............Warszawa.....17.01.....cora.....21.....Joanna Weronika - Mateusz Konrad Katrin..........zach-pom.. ..23.01.......?........18.....Karolina Natasza - Jakub Kacper

Shalla ❤️ 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼 czyli bukiet dla Ciebie Zapisuję się jako pierwsza na zdjęcie malutkiej :) Cmok, i wypoczywaj dużo :)

SHALLA witaj 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻!!!! Bardzo się cieszę, że jesteś juz z nami i że wszystko jest ok:) :) :) :) Dużo wypoczywaj i czekamy z utęsknieniem na Twoje opowiadanie. Uściskaj Maleńką i 10000 buziaków :)

Shalla nareście jesteś !!! GRATULACJE DLA MŁODEJ MAMUSI I SZCZĘŚLIWEGO TATUSIA. 🌻 Na pewno macie trochę roboty, ale też czekam na Twoją relację z niecierpliwością. Podobno na kroczę dobre jest siedzenie na kole pompowanym dla dzieci (do pływania). Trzymaj się !!!!

Shalla nareście jesteś !!! GRATULACJE DLA MŁODEJ MAMUSI I SZCZĘŚLIWEGO TATUSIA. 🌻 Na pewno macie trochę roboty, ale też czekam na Twoją relację z niecierpliwością. Podobno na kroczę dobre jest siedzenie na kole pompowanym dla dzieci (do pływania). Trzymaj się !!!!

SHALLA! *Mysh, wlasnie mialam powiedziec by wpisac tez pomiary dziecka - jestesmy jednomyslne :-D! :-D:-) ;-) :-) ;-) :-) ;-) :-) ;-) :-) ;-) :-) ;-) :-) ;-) :-) ;-) :-) ;-) :-) ;-) :-D

SHALLA! 🌻 ❤️ 😘 *Mysh, wlasnie mialam powiedziec by wpisac tez pomiary dziecka - jestesmy jednomyslne :-D! :-D:-) ;-) :-) ;-) :-) ;-) :-) ;-) :-) ;-) :-) ;-) :-) ;-) :-) ;-) :-) ;-) :-) ;-) :-D

Gość Micka
Az mnie dreszcze przeszly jak przeczytalam wpis -- Shalla! Jakos myslalam , ze jednak to dopiero jutro nastapi! Super !!! Gratulacje!!!! Herzlicher Glückwunsch!!!! Wlasnie przed 5 min. powiedzialam do meza , ze ide na chwile do internetu , bo jedna z pan urodzila i moze cos juz tam wpisala. I faktycznie bylas! Zostaw sobie czas, odpocznij , a potem nam wszystko opiszesz! Calusek dla Anastazji! A ja wczoraj bylam u znajomych i ok. 24ej dostalam takiego klucia w dole macicy , ze myslalm ze naprawde musze jechac do szpitala. Ta znajoma tez lekko spanikowala(on rodzila przed 1,5 rokiem). Zaczela liczyc co ile mam te klucia ale jakos sie nie zgadzalo, bo bylo to co 2 minuty wiec musialabym juz prawie rodzic!HA!HA! Potem troche przeszlo o 1ej pojechalam do domu --dobrze , ze bylam w stanie kierowac autem. Przygotowalam sobie na wszelki wypadek ciuchy , cala noc czuwalam ale potem ze zmeczenia zasnelam. Rano znow mi nic nie bylo! To straszne! Tez macie tak intensywne te klucia jak dziecko sie wierci? Musi bardzo naciskac glowka na macice , bo to jest jakby ktos mi igle lub noza wbijal(jak przy kluciach serca). W dzien niczego sie nie boje , a jak noc sie zbliza to zaczynam odczowac lek. Dlaczego 90 % porodow zaczyna sie w nocy?! Oj Nikki cos mi sie wydaje , ze chyba sie zaczynam przepychac ! Pozdrowinka!

Witaj Kochana Shallo!! :) Gratulacje!! :) Ode mnie, od Mojego Mężczyzny i Mamy :) Bardzo się cieszę, że już jesteście w domciu i że wszystko dobrze! A data i godzina urodzenia Twojej córci są faktycznie godne uwagi :D Wpadnij, jak tylko znajdziesz wolną chwilę. Jak widać, wszystkie cierpliwie będziemy czekały na relacje. Trzymajcie Cię cieplutko!! 🌻 dla Ciebie :) 🌻 dla Taty :) i 🌻 dla Nastusi :) Micka-> :) przepychaj się, przepychaj :) Ja miałam zaledwie jedną z ostatnich nocy \"skurczową\", ale wszystko ładnie minęło, maleństwo bryka i jakoś nie wydaje mi się, żeby chciało się na dniach tu do nas wprowadzoć na stałe ;) Zobaczymy... :) pozdrawiam Was wszystkie gorąco!! :) papa...

Micka podobno gdy jest ciemno, cicho i ciepło wytwarza się hormon oksytocyna (odpowiedzialny za akcję porodową). W nocy te trzy rzeczy są zachowane więc nic tylko rodzić. Swoją drogą ja też obawiam się, że poród przyjdzie nocą. Ostatnio nic nie tyję- staneło na ośmiu kilosach i stoi. Chyba nie zacznie spadać co? :-) Śmieję się, że już z powrotem widać mi łopatki, obojczyki i kości klatki piersiowej. Teściowa znowu się śmieje, że nie będę musiała się odchudzać. Czuję, że ten mały potworek mnie zjada. Dziewczyny czy też tak macie, że czasami chce się Wam wymiotować, bo mnie ostatnio coraz częściej jest niedobrze. Może to przez to że żołądek jest ściśnięty? Dziś rozmawiałm z kuzynką która też rodzi w grudniu i okazało się, że według USG mamy ten sam termin. To się nazywa poród rodzinny. Kończę bo mąż się niecierpliwi. PA

witam ogromne gratulacje dla naszej młodej mamusi :) :D 🌻 ❤️ usta] jak sie cieszę, że Nastusia juz jest i wszytsko sie obyło bez komplikacji :) dobra wróżba dla całego naszego topiku no nie ? ;) ehhh maleńka musi być prześliczna ..... cirpliwie czekamy na relacje z porodu - i dziekujemy, ze mimo bólu wiadomej części ciała tak szybko zaspokoiłaś choć naszą pierwszą ciekawość :) 🌻 katrinko - ja zdecydowałam sie na zdroje ... a Ty który szpital wybrałaś ???? moze ten sam ???? apropo rodzenia w nocy ... ja znowu mam nadzieję, ze zaczne rodzic w nocy ... a nei powiedmzy o 8.00 rano kiedy bede sama w domu i będzie problem z tym, kto mnie ma zawieźć do szpitala - jednak to pół godziny jazdy a o tej porze wszyscy w pracy - mój misiek na pewno nie zdąrzy dojechać po mnie i mnie odwieźć .... stawiam na tatę i to, że będzie mógł sie zwolnić z pracy .... innych opcji brak - pozostaje taxi - ale mam nadieję, że nie będę musiałą jechać w bólach z obcym facetem i to tyle czasu !!!!!!!!

Czesc Brzuchatki! I Nasza Pierwsza Prawdziwa Mamo ;) nareszcie jest slonce! ciekawe ile z nami zostanie! na razie rozpiera mnie energia, i moze wreszcie dzisiaj upiore poduche z becika! czy mowilam juz, ze zamierzam zapakowac Grocha w moj wlasny becik ? Musze tylko wpakowac ten caly puch do pralki i czekam na pogodny wietrzny dzien, zeby dobrze wysechl. :) Elffiku, ja wiem ze zdarzaja sie takie cuda, ze kobiety rodza w dwie godziny, ale generalnie to chyba jednak trzeba liczyc dwanascie godzin. Moim zdaniem sa naprawde male szanse, ze Twoj Misio nie zdazy. Moj Myszon potrzebuje na dojazd z pracy do domu 1 godzine i 15 min. I ja jestem naprawde spokojna :) Myslicie ze nie powinnam ?

Myshko ... nie nie .. mi nie chodzilo o to, ze on nie zdąży na poród - tylko, że nie zdąży zawieźć mnie do szpitala ... bo dojechac to tam oczywiście dojedzie ..... przynajmniej tak myślę :) swoja drogą shalla rodziłą 2 godziny ... hmm ... cały poród trwał tylko tyle ?>??? taka szczęściara ?????? ż trudno uwierzyć i nic tylko pozazdrościć .... :) ps. nad ranem skończyłam 26 latek ..... jakos nie czuję ..... ;) :D uciekam zawieźć do pracy zwolnienie lek - jednak jadę taxi -a le może powrócę na piechotkę ... u nas słoneczko gdzieś sie skryło ....

Znowu fatalnie się czuję. Kręci mi się w głowie i jestem oderwana od rzeczywistości. Najchętniej to cały dzień spędziłabym w łóżęczku a muszę jechać z mamą do Częstochowy. Chyba muszę złamać postanowienie i napić się chociaż filiżankę kawy, bo jak prowadzić samochód. Na dodatek wydaje mi się, że obniżyło mi się to całe dno macicy o dwa palce- czyli jakieś 3 cm. Dobrze że za tydzień idę do lekarza. Dzisiaj zaczełam 35 tydzień więc dzidziuch już niedługo poczuje zapach świata. I okaże się w końcu czy dziewczynka, czy chłopaszek. teraz ruchy dzidzia też nie są takie gwałtowne. Raczej się przeciąga. Coraz częściej mam też te skurcze przepowiadające. pa