Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje koleżanki są zachwycone rządami PIS, mówią że to najlepszy rząd jaki był

Polecane posty

Gość gość

wy tez sie zachwycacie nimi ?

Gość gość
Ja popieram. Może nie jest to zachwyt ale chyba chcą dobrze dla Polaków nie tylko dla swojej kieszeni

Gość gość
Ja nie bardzo ale na pewno jedyni którzy dotrzymali obietnic.

Gość gość
Nie wiem w jakim środowisku się obraca. Ale u mnie nikt się nie cieszy a znam z widzenia dwie osoby co się cieszą, ale jedna to patologia a druga to nawiedzony katoliczka. Także współczuję rodziny i znajomych.

Gość gość
Bo taka jest wlasnie kafeteria- wiekszosc to patole albo oszolomy.

Gość gość
Jest lepsze od PO ale każdy ktoś jest przy korycie to nie myśli o narodzie a o sobie.

Gość gość
A mnie nie cieszyly po a pis ta ustawa krzywdzaca ktora zabiera starym ludziom pieniadze. Czlowiek ktory tam sprzatal albo wypelnial papierki w zwyklych urzedach ktore niestety podlegaly ub. Masakra. Ja sie ciesze ze nie chca tu muslimow. PO z ciocia angela zrobiliby nam druga szwecje. Dziekuj***ardzo.

Gość gość
nie jestem ani katoliczka ani nawiedzona ani w ogole nie mieszkam w Polsce ale z obserwacji widze ze to dobry rzad , no maja te swoje katolickie odchylki ale lepsze to niz muzulmanski kalifat albo przekrety na grube miliony jak za PO

Gość gość
do gość dziś Haha, ciekawy jestem jakich obietnic dotrzymali? Kilka pół obietnic tak, ale całej obietnicy żadnej nie spełnili. W sumie te ich obietnice to aż zęby bolą więc dobrze, że ich nie dotrzymali.

Gość gość
Wg mnie to też najlepszy rząd, chociaż na nich nie głosowałam. Otrzymują obietnic wyborczych i chociaż raz pomyśleli o najbiedniejszych. Nie ma obecnie w Polsce ŻADNEJ partii, która jest godna zaufania, nie ma z kogo utworzyc rządu więc PiS dobrze się ma i mi to nie przeszkadza. Mają swoje wtopy ale opozycji i tak nie przebiją .

Gość gość
Rodziny ktore maja dzieci ,zwłaszcza wiecej niz jedno ,chyba nie moga narzekać. który rząd dal kazdej rodzinie na dziendobry po 1000 zl miesiecznie? pieniadze krążą po rynku i efekty gospodarcze juz widac... no wstyd narzekac. niezaleznie od tego czy sie jest Katolikiem czy nie.

Gość gość
Powrot do wieku emerytalnego za to ich chwale.

Gość gość
A co wy nie pamietacie co robili za PO? Jak to ludzie szybko zapominaja... przeciez to PO zrobilo z komornikow evanow wszechmogacych. Afery CBA, amber gold, prywatyzacja panstwowych kamienic, jak napadali na dziennikarzy, bo ujawniali machloje ich.

Gość gość
Dowiedziałas się tego z TVP? :D

Gość gość
do gość dziś Moja droga oni też kradną miliony, wyprowadzają je na wszystkie możliwe sposoby. Dobrze, że nie mieszkasz w Polsce i nie wracaj tu już, bo jeśli masz dzieci to będą spłacać miliardy długów jakie ten rząd narobi. Teraz jeszcze można tu żyć, ale za 15-20 lat będzie masakra. Generalnie wszystkie partie obecne w sejmie są do d/u/p/y, ale pisiorki są z nich najgorsi. Wybór między dżumą a cholerą. Sytuacja bez wyjścia. :-(

Gość gość
8.32. - 500+, likwidacja gimnazjów, obniżenie wieku emerytalnym, likwidacja przywilejów ubekom - ktoś, kto tam sprzątał nie pobierał emerytury 12 tys więc nic mu nie obniżono więc nie pieprzcie że uderzyło to w innych.

Gość gość
Nie wierzę, w to co czytam... Mnie osobiście podpadają na każdym kroku - zaczynając od chęci ingerowania w życie, ciało i decyzje kobiety, poprzez zniesienie refundacji leków dla osób po przeszczepach, na szaleńczym wycibaniu lasów kończąc. Dla mnie to banda buraków i oszołomów - ja się boję takich ludzi.

Gość gość
do gość dziś Tobie chyba płacą za te posty, albo jesteś ślepa. Pewnie, że PO przez 8 lat narobiło trochę bałaganu, ale to samo pis zrobił w 2 lata. Co do amber gold, przekręt na 800mln, a SKOKI to już prawie 6 mld, tylko, że BFG zwraca większość kasy, tylko dlatego, że PO objęła skoki kontrolą i włączyła do BFG. Gdyby nie to, to mielibyśmy teraz oszukanych kilkaset tysięcy osób, a nie jak w AmberGold kilkanaście tysięcy.

Gość gość
I dodam, że osobiście nie znam ani jednej osoby popierające PiS, nie ma takiej wśród moich znajomych ani rodziny - no chyba że się wstydzą przyznać :p Ale nie sądzę, bo obracam się wśród ludzi, którzy nie czekają, aż rząd coś im obieca, coś da - raczej liczą na to, że nie będzie przeszkadzał...tylko i aż tyle.

Gość gość
Wszędzie kościół, w wiadomościach co chwile klechy, wiadomości niemalże jak w Korei północnej; powalony program 500 plus, niesprawiedliwy i po pierwsze Polskę nie stać; na Plus ze nie chcą uchodźców, ale poza tym syf, dzieła społeczeństwo i najcześciej odwiedzają ścianę wschodnia, bo tam maja elektorat, najwieksza ciemnota tam, wiec łatwo ich mamić.

Gość gość
TO ZŁY RZĄD, otumaniają tępy prosty lud jakimiś żałosnymi 500 zł (dobrze, ze nie znam idiotek które dla tych groszy ''robią'' sobie dziecko :(), telewizja publiczna wygląda tereraz jak najgorszy koszmar z PRL, plucie jadem na opozycje i wychwalanie rządu, nawet tego syfu nie ogladam, bo zawsze jest jedno i to samo, oczywiscie przodowniczka pracy Danuta Holecka pupilka prezesa w pluciu jadem jest niedościgniona. PIS trzyma poparcie wlasnie dzięki 500 i antyimigracyjnych hasłach, doszło już do zbiorowej psychozy wsrod Polaków, większość nigdy na oczy nie widziala murzyna ale i tak srają w gacie (nie, ja tez nie chce imigrantów, tzn mogliby niektorzy przyjechac ale po bardzo dokładnym sprawdzeniu ich pochodzenia, światopoglądu, a nie tak jak w Szwecji gdzie biorą jak leci i 40 letni faceci mowią ze są dziećmi i skonczyli dopiero 15 :O) Dlaczego nikt nie mowi, ze PIS zgadza sie na masową imigracje ukrainców ? juz jest ich 1 milion, a błaszczak sie cieszy ze do 2020 bedzie u nas 3 miliony ukrainców. Dlaczego ta pipa holecka nie mowi w wiadomosciach, ze czeczeni stanowia coraz wiekszy problem, nasza wschodnia granica jest dziurawa jak sito, ukraincy organizują im wjazd do polski za kase, czeczeni = rozboje, wymuszenia, narkotyki, pobicia, gwałty Kretyńskie pisowskie ustawy ingiwilacyjne (was to nie obchodzi, bo wy potraficie golą pipe pokazac na fejsbuku i sie z tego cieszycie), wyrżnięte drzewa, przymus szczepień dzieci niedlugo bedą odbierac dzieci matkom ktore nie chcą jakiejś szczepionki dla dziecka, te całe misiakiewicze, San Escobary, teraz beda nas zmuszać do płacenia haraczu na propagande w TVP :O nie chce mi sie dluzej pisac, w Polsce nie bylo dobrego rządu od II wojny, prezydentowa żydówka, prezydent potomek ukrainca, czego sie tu spodziewac eh

Gość gość
Ostatnio zalozylam tutaj temat ze moja ciocia pracowala w urzedzie paszportow. Miala 2000zl w tamtym roku zabrali jej 500zl i teraz od pazdziernika kolejne 500zl. Bedzie miala polowe emerytury. Jak ma z tego oplacic czynsz, ogrzewanie, swiatlo, rate kredytu, kupic leki i wyzyc caly miesiac. Chyba zostalo jej pojsc do domu bezdomnych.

Gość gość
Jeśli ktoś musi naginac rzeczywistość i produkować prostacka propagandę w swoich wiadomosciach żeby oszukać ludzi nie może mieć dobrych intencji. Obejrzyj sobie jakieś serwisy informacyjne w PL i na świecie, a pozniej obejrzyj Wiadomości. To program z innej planety, w absyrdalnosci dorównuje im jedynie telewizja w Korei Pln :)

Gość gość
do gość dziś 1)500+ - obiecywali na każde dziecko, bez limitów dochodów, wprowadzili wiemy jak - zrealizowane POŁOWICZNIE 2)likwidacja gimnazjum - jeszcze tego nie zrobili, ale sposób w jaki jest to realizowane jest skandaliczny, z nikim nie rozmawiają robią co chcą. 3)obiecali przywrócenie wieku sprzed reformy PO, obniżyli wiek, ale rolnikom nie do końca. Rolnicy z KRUS chodzili w wieku 55 lat, teraz mają 60 lat (akurat uważam, że to dobrze) - zrealizowane POŁOWICZNIE 4)emerytury ubeków, wycieli wszystkich ludzi, którzy rozpoczęli pracę przed 89 rokiem. Wystarczyło, że byłaś w pracy 1 dzień np. świeżo po szkole i uznali Cię za ubeka. wstyd Słucham dalej jakie to obietnice spełnili.

Gość gość
8.36 nie tylko z TVP, wiem że dla Ciebie z pewnością jedyne wiarygodne źródła informacji to TVN i wyborcza ale uwierz że za czasów PO gdy ludzie przymierali głodem również dałoby się wykroić wsparcie dla rodzin. Pieniądze z budżetu powinny być dla Polaków a nie dla polityków, tylko PO chrzani o zadłużaniu państwa podczas gdy jest najszybciej rosnie pkb na mieszkańca, gdy uszczelnili system podatkowy elyty i mafie nie mogą już wyłudzac vat u itd. Powtarzam, że mimo że na nich nie głosowałam.nie ma obecnie lepszej alternatywy.

Gość gość
Wiec nie pieprz glupot, bo na ten temat nie wiesz niczego. Ona nie byla zadnym generalem ani nie korzystala z przywilejow. Byla zwykla biurowa. Co do telewizji. Dla mnie TVN jest oszukany rowniez i nie znosze tej telewizji. Propaganda opozycyjna.

Gość gość
Aha i ustawa aptekarska, kolejny pomysł na zlecenie lobby tzw piguł czyli farmaceutów, ograniczenie liczby aptek, zablokowanie mozliwosci prowadzenia apteki przez przedsiębiorce, teraz bedzie musiał to byc farmaceuta, zaplacimy oczywiscie my, prywatne łajzy aptekarskie podniosą ceny, ograniczanie rynku ,czysty komunizm. O klerze to juz szkoda wspominac, sukienkowi tak się rozzuchwalili że im wszystko wolno, wszedzie swoje spasione brzuchy wtykają, gdzie nie pojdziesz tam sukienkowy, impreza miejska = sukienkowy musi cos święcić, Franciszek mówił żeby kler przestał być tak pazerny na pieniedze (nie dosłownie to powiedzial) a polski kler wpadł w szał, który pasibrzuch zrezygnuje z Lexusa czy Volvo ? hahaha

Gość gość
Najwieksze machloje vatowe? Za czasow PO! Komornicy jeszcze troche i mogliby sprzedawac ludzi na organy.

Gość gość
Chciałam zauważyć, że afera reprywatyzacyjna zaczęła się, kiedy prezydentem Warszawy był Lech Kaczyński. Afera Amber Gold jest rozdmuchana - to piramida finansowa, na która skusiła się grupka naiwniaków. Dużo większym przekrętem sa SKOKi, za które nikt nie odpowiada. Wycinka lasów. Czy któraś z was ostatnio była w lesie? ja byłam i jestem przerażona - wycięta jest niemal połowa drzew. PiS w dużo większej skali poobsadzał swoimi spółki skarbu państwa, a że maja krótką ławkę, spora część to nieudacznicy, którzy nigdy wcześniej nie zajmowali wyższego stanowiska. Wśród moich znajomych wszyscy narzekają. Wrzucenie na rynek kilkudziesięciu miliardów bez pokrycia (na kredyt) spowodowało inflację. Każda z was odczuwa szalony wzrost cen żywności i nie tylko. Podwyżki może są w Warszawie czy innych większych miastach. Rozmawiam z rożnymi ludźmi i nikt podwyżki nie dostał, a ceny rosną. Pomijam politykę zagraniczna i wewnętrzną, kontrowersyjne ustawy, bo tu ocena może być różna. Gorsze warunki materialne to jednak odczucie obiektywne.

Gość gość
odnośnie likwidacji gimnazjów to była ich obietnica wyborczą i można było się liczyć z tym że to nastąpi gdy PiS wygra. PO też nikogo nie pytali gdy Kopaczka chciała przyjmować islamskich byczków w ilości "ile będzie potrzeba" . Jaka ingerencja w ciało kobiety? Co zmieniło się w polskim prawie od czasów PO w tej kwestii? Tylko konkrety proszę.