Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Smutna zona

Mąz z miasta żona ze wsi. Porażka

Polecane posty

Gość gość
A mój mąż jest z miasta :-) mieszkał całe życie w bloku. Teraz mały dom pod miastem (w mieście nie było nas stać, na obrzeżach taniej) i on jest zachwycony. Kosi trawę, maluje, cuduje. Jednak jadąc do moich rodziców na kilka dni również na wieś on nie robi nic. A dlaczego? Bo mój ojciec zawsze go krytykuje. Mimo chęci to zawsze było źle. Także absolutnie nie namawiam. Rodzice twierdzą, ze to leń. Dla mnie jest ok.

Wczoraj przesiedzial calusienki dzien w domu a taka pogoda byla. Mama przycinala krzewy, sprzatala ogrod, tato robil cos w garazu. Ja sprzatalam w domu a maz pilnowal dziecko ktore spalo w wozku!!! Bo biedaczek przeciez szedl do pracy na noc i nie mogl sie przemeczyc. Tato mowi ze juz nigdy go nie zawola do zadnej roboty, sam sobie poradzi A mnie szlag niedlugo trafi i chyba postawie mu ultimatum albo cos robi albo baj baj niech wraca na kanape do miasto do mamy i placi alimenty na dziecko bo z niego pozytku i tak nie bedzie

Gość gość
to moze ty idz do pracy i jeszcze wszystko kolo domu.....marudzisz jak tybowa baba ze wsi,jeszcze troche i chlop zwinie zagle

Gość gość
Nie oceniaj. Jedni ciokają się po mieście od rana do nocy po kinach teatrach koncertach inni wolą chodzić kolo swojego własnego domu. Także żadne z powyższych nie jest jedynym właściwym wyborem

To niech wraca do miasta jak tam sa rozrywki. Ja nie kaze mu z mopem latac tylko mezczyzna byc i wykonywac meskie zadania. Ale trzeba umiec pewne rzeczy robic a w miescie w bloku nic nie trzeba

Gość gość
Dokładnie facet powinien wiedzieć co należy zrobić kolo domu. A jak mu to nie odpowiada niech wraca do mamusi na kanapę oglądać "Trudne sprawy" i do tego ciasto z supermarketu

Jestem na macierzynskim i wiecej zarabiam. Place rachunki, obiady i dziecku co badz kupuje i robie w domu to niech ktos nie kaze wracac mi do pracy bo kto dzieckiem sie zajmie? Napewno nie jego mama bo ona biedna taka schorowana ps. ma chory kregoslup od noszenia ciezkich zakupow tak twierdzi.

Moj maz jak lokator. Rodzice przepisali dom na mnie jeszcze przed slubem. Tato myslal ze maz bedzie teraz wszyskim zarzadzal i interesowal sie ale on biedny zmeczony i tato robi

Gość gość
Nic z tego nie będzie. On się będzie obrażał na jakakolwiek probe perswazji ty się będziesz z nim szarpać zeby nierob ruszył d**e do czegokolwiek. Pretensje całe życie będzie miał do wszystkich wokół -tylko nie do siebie . Mam takiego w domu. Ja jestem odpowiedzialna za nasze nieudane małżeństwo, za problemy z synem, moi rodzice za to ze chałupy jeszcze nie pobudowal . On w swoim 40 letnim zyciu za nic nie jest jak widac odpowiedzialny . Wiec znam ten typ .mecze się z takim juz 17 lat. Kopnij go w zad pokis mloda bo ani z niego pomocy ani pożytku potem nie uświadczysz .

Gość gość
typowo wiejskie myślenie - zatyrać się, narobić, wymyśleć se robote a nie zarobić. Gardze takimi stachanowcami.

Gość gość
nie dziwie się Twojemu mężowi. Też bym preferował wykorzystać wolny czas atrakcyjniej np. pobiegać, pójść na siłownie albo pograć na PS4 niżeli szarpać się z płotem - bo tatuś tak każe. Żadna frajda.

Nie tatus kaze tylko kto ma ten plot naprawic? Pan bedzie biegal czy gral a 65 letni tato bedzie za Pana robil. Jak chce biegac to niech idzie do miasta tylko czy bedzie go stac na czynsz i alimenty na dziecko?

Gość gość
a może to dlatego, że się rzadko myjesz i mu się żyć odechciewa :(

Gość gość
39 latek z najniższa krajowa?:O nieudacznik do potęgi. Rozwiedź sie, bo juz marnujesz życie.

Gość gość
na jego miejscu bym się nawet przez sekundę nie zastanawiał nad wyprowadzką. Przede wszystkim wyrwałby się z toksycznego otoczenia, w którym naprawa jakiegoś spróchniałego płotu to priorytet wiejskich horyzontów myślowych (bo co ludzie powiedzom i ksiundz wikary) wręcz sprawa życia i śmierci. Wasze ambicje umrą, jak płot będzie nienaprawiony? Krowa sąsiadów wejdzie i walnie placka? W tym czasie zmarnowanym na naprawę podjechać można do miasta - na kręgle, do kina, pouprawiać sport - wszystko to lepsze opcje. A więc właśnie - dostępność rozrywek w mieście jest większa, dodatkowo możliwość zatrudnienia, nie traci sie tyle czasu na dojazdu i nie ma tego okropnego wsiurskiego bagażu mentalnego.

Gość gość
ja bym jeszcze jak twój stary by się szarpał z tym płotem złośliwie kilkukrotnie przebiegł tak, aby stachanowiec słyszał jak mu powiem "jaka dziś doskonała pogoda, idealna na jogging" :D

Typowy mieszczuch do gosc z 9:45 w miescie wszystko za was zrobia nawet trawnik skosza. Jak przypadkiem traficie na wies to nawet nie bedzie potrafic wiertarki uruchomic bo potraficie tylko w kregle grac a to kazdy niedorajda potrafi. Taka prawda wiekszosc facetow z miasta ma dwie lewe rece do meskich zadan. Na silownie to kazdy jełop potrafi isc a cos naprawic to juz wielka matematyka!

Gość gość
Taaaa!! Rozrywki za najniższą krajową!!! Nierób, leń i nieudacznik! Sama mam takiego, identyczna sytuacja. Są faceci, którzy siedzą w bloku aby potem wybudować dom i robić wszystko aby go utrzymac.. A są tacy jak nasze obiboki, ktorzy wszystkie czynności zwalają na innych, są roszczeniowi i myślą że pieniądze rosną na drzewie.

Biegaj sobie jogingu a po nasmaruj sie balsamem zebys mial gladziutka skore jak niewiasta. Nic nie rob zebys odciskow przypadkiem nie dostal

Gość gość
czego zrzędzisz, przecież to twój stary będzie się musiał szarpać z płotem w imię zagrodzenia łąki przed agresywną krową sąsiadów, która nastawiała min na waszym świętym polu :D aż mu kręgi wypadną :D

Gość gość
Rzeczywiście szczyt cywilizacji - ścięcie trawnika, nawiercenie :D Cała gospodarka powinna się kręcić w oparciu o takie usługi :D

Gość gość
Niby taki on najgorszy ale to ty zdecydowałaś się na dziecko bez warunków mieszkaniowych i finansowych. Egoistka

Gość gość
Smutna zona dziś Biegaj sobie jogingu a po nasmaruj sie balsamem zebys mial gladziutka skore jak niewiasta. Nic nie rob zebys odciskow przypadkiem nie dostal xxx mam odciski od męskich sportów - trójboju, boksu i kalafiory na uszach od mma, gdy w tymczasie twój stary sobie wkręcił, że szczyt męstwa to tyrka wokół niewiele wartego płotu i ogólnie na siłę sobie wymyślał sobie robotę.

Sasiedzi nie maja krow mieszczuchu A my nie mamy plotu tylko ogrodzenie kute - wiesz co to jest?? Czy tylko wiesz jak w kregle grac? Coz nie dziwie sie jak Cie pewnie stac tylko na wynajmowane mieszkanie i wejsciowke na silownie.

Gość gość
gość dziś Niby taki on najgorszy ale to ty zdecydowałaś się na dziecko bez warunków mieszkaniowych i finansowych. Egoistka xxx pewnie wikary - najwyższy autorytet w powiecie, w kooperacji z pobożnymi starymi jej tak poradzili bo zabezpieczenie to wymysł moralnie zdegenerowanych czasów a ze strony duchownego dochodził jeszcze argument o grzechu antykoncepcji.

Gość gość
Porozmawiaj z nim powaznie i powiedz ze nie bedziesz tolerowac lenia w domu.

Gość gość
Wy chyba nie wiecie jak się mieszka na wsi!! Jaka k***a krowa czy sprochniałe ogrodzenie??!! Wieś to w tych czasach piękne domy,podworka i ogrody, o które trzeba dbać, nic samo się nie zrobi!!

Gość gość
Ja mam mieszkanie własnościowe, bez kredytu. To twój stary musi się szarpać z płotem (sama tak napisałaś wcześnie, teraz zmyślasz schizofreniczko)

Gość gość
Dokładnie! W tych czasach żeby mieszkać na wsi, trzeba mieć kasę i chęci. Wejść w mieszkanie w bloku i nic nie robić to potrafi każdy głupek!

Gość gość
znałem kilka kobiet ze wsi, miały zawsze przetłuszczone włosy i ciągle jadły kanapki z kiełbą albo mielone :/ nie uprawiały sportów, miały obwisłe ciało i zniszczone paznokcie, bo nie wiedzą co to krem do rąk.