Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcę zajść w ciąże a horuję na Hashimoto

Polecane posty

Gość gość

Co mam zrobić czyjej porady zasięgnąć jestem już załamana bo nie wiem co robić pomóżcie

Gość jhgasjdas
Witaj, ja od kilku lat choruję na Hashimoto i zaszłam w ciążę, i urodziłam zdrowe dziecko. Najważniejsze to znaleźć dobrego endokrynologa, który przygotuje Cię do ciąży. Nie załamuj się! W ciąży trzeba być jeszcze bardziej pod kontrolą endokrynologa, badać często tarczycę, a dawkę leku dostosowywać do kobiety i dziecka. (U mnie w ciąży przeciwciała zmalały i brałam mniejszą dawkę euthyroxu) Jest to możliwe. Jestem tego przykładem. Mam też dużo koleżanek chorujących od dawna na Hashi ze zdrowymi dziećmi. Mogę Ci polecić bardzo dobrego lekarza, dzięki któremu ja zaszłam w ciąże (woj. lubelskie) Napisz swojego maila. Trzymam kciuki!

Gość gość
Zacznij od konsultacji dietetycznej , która może mieć duże znaczenie w chorobie , a i przy zajściu w ciążę również. Ze swojej strony polecam porady dietetyka Piotra Żeberkiewicza. Serdecznie polecam miły i uczynny pomocny radą. .Polecam

Gość gość
Sprobuj duzo witaminy d bo ona z reguly oslabia ch autoimmunologiczne

Gość gość
Ale tak z minimum 10-20 tys jednostek miedzynarodowych dziennie

Gość gość
Bardzo pomaga np w reumatoidalnym zapaleniu stawow gdzie masz orzeciwciala przeciwko tkance lacznej

Gość gość
Skonsultuj się z dietetykiem on Ci doradzi jaką dietę zastosować. Jesli nie masz pieniędzy na wizytę, to moższ za darmo poradzić się dietetyków na zapytaj dietetyka, gdzie odpowiadają Ci specjaliści, Jak Ci sie spdobają to mozesz umówić u nich wizytę. https://kcalmar.com/zapytaj-dietetyka/