Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile jadza wasze 20miesieczne dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Ile i jak czesto jedza Wasze 20miesieczne dzieci? Bo moja je nastepujaco i martwie sie ze za malo Okolo 9 piers 10 sniadanie okolo 180-200ml Okolo 11 piers 12-15spanie 15 obiad 180-200ml 17 jogurt ok 60ml lub owoc 19 kolacja okolo 100ml plus piers Pije tylko troche z lyzeczki uczy sie z normalnej szklanki (butelek bidonow niekapkow nigdy nie tolerowala tylko i wylacznie piers)

Gość gość
Przepraszam oczywiscie mialo byc JEDZA

Gość gość
Dlaczego nie rozszerzasz diety? Strasznie dużo mleka, nieważne z jakiego źródła. Ja karmiłam rok i na tym etapie mleko tylko rano i wieczorem, do tego normalne posiłki- śniadanie, obiad, kolacja. Teraz córka ma 2 lata i normalną dietę, jak my - zwykłe obiady, kanapki, owoce itd. Oczywiście w granicach zdrowia i rozsądku. Pije jeszcze mleko przed snem oraz rano.

Gość gość
Też myślę, ze Twoją dziecko ma za mało normalnych posilkow- to już nie jest niemowlak. Mam 2- letnie dziecko, rano je normalne śniadanie (kanapki, naleśniki,jajecznica, jajka na miekko, serek wiejski, dobrej jakośc***arówki itp.), przed drzemka dostaje jogurt, owoce świeże lub suszone, ewentualnie jakieś ciastko, potem obiad- to, co my, potem czasami jakieś owoce lub surowe warzywa jako przekąskę i kolacja- rzeczy , jak na sniadanie. Mleka nie pije odkad skończył 10 miesięcy, gdyby pił, to dostawalby do śniadania/kolacji jako dodatek

Gość gość
moja ma 20 m i rano o 8 dostaje butle mleka z kaszka 200ml, potem rożnego rodzaju śniadanie, jajecznica, kanapka, ogórki zielone, konserwowe, bułka słodka, parówka z ketchupem, co tam mam pod ręką, obiad tak samo zjada to co jem i ja czyli brokuł, rosół, spaghetti różnego rodzaju, kotlet z piersi, łosoś wszystko, aby nie było za ostre czy kwaśne. właściwie to jadła już chyba wszystko z wyjątkiem kapusty kiszonej, grzybów itp. potem też co wpadnie w rękę, czy serek, czy mus, obwarzanki, kanapka. ogólnie córka je mało, ale dużo dziubie po troszku wszystkiego, brokuła uwielbia więc pół zje. przed snem dostaje znów mleko z kaszką i osobiście uważam , że córka ma za dużo tego mleka więc dziwie się , że twoje dziecko zjada go tak ogrone ilości, i co jak gdzieś wychodzisz to dajesz cyca tak dużemu dziecku??? szok! gdzie normalne posiłki, czy twoje dziecko w ogóle nauczyło się gryźć skoro nie dajesz nic jeść normalnego??? ja jak gdzieś wychodzę czy na zakupy czy na grilla to biorę córce tylko wodę do picia, reszte zje to co jest, kiełbaskę z grilla tez zje, a co tam , pierś z szaszłyka.... nie wierze normalnie odstaw tego dzieciaka od piersi:/

Gość gość
to ja z postu wyżej dodam jeszcze , ze moja córka je sama, normalnie umie zjeść widelcem i rosół łyżeczką!! i pije sama z kubków normalnych jak dorosła osoba, i trzyma go jedną ręką, co ty wychowujesz? :) to chyba jakiś żart

Gość gość
Możesz spokojnie dac kapustę kiszoną, mój syn uwielbia odkąd skończył jakieś 1.5 roku, moze nawet mniej,grzybów też nie podaje, choć czasami skubnie sosu pieczarkowego