Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Każdy debil może mieć dziś nawet inżyniera DOWÓD

Polecane posty

Gość gość
No ok. była zdolna i mogłaby skończyć studia. Ale prawda jest taka, że każdy zdolny człowiek, który kończy studia jest mądrzejszy od tego, kto nie jest zdolny skończyć wyższej uczelni.

Gość gość
No tak najlepiej jak się nie ma głowy to psioczyc na mecharronike, to najszybciej rozwijający się sektor , potrzebny w ośrodkach high tech

Gość gość
Za to ty jesteś kimś ze nie dałeś sobie rady na mecharonice ale Wieś xd

Gość gość
20:16 ale studia studiom też nie równe , więc taka dyskusja nie ma sensu , to zależy czy studiujesz na uniwersytecie warszawskim czy na dziesiątej podrzednej filii , ma też znaczenie czy studiujesz fizykę kwantowa czy socjologie prawda ?

Gość gość
Zdolność zdolności też nie równa. Im ktoś jest zdolniejszy, tym mądrzejszy.

Gość gość
Dawniej robiłem technikum. Było 32 osoby na początku roku. Przed pracą dyplomową zostało nas jedenastu. Poziom naukowy był olbrzymi. Mgr uczył nas ze swoich notatek a my przecież byliśmy w technikum. Rozmawiam ze środowiska inżynierskiej strefy i mam wrażenie,że potrafią fantazjowac ale nie stoją twardo na ziemi. Może dlatego, że dostęp do internetu czyli wiedzą powszechnie na klik co przekłada się na bezmyślnie użycie sprzętu a myślenie jest gdzieś daleko. Fascynacja mediami i dorobkiem kogoś się kończy na zadowolenie ego.

Gość gość
Studia nie mają nic do inteligencji , większość naukowców nie dawała sobie rady na studiach a później jak królik z kapelusza okazywało się ze , jest wybitnym fizykiem i stworzył to czy tamto , studia kończą raczej ludzie z zacięciem i uporem

Gość gość
A podstawa całego tematu to ból doopy i kompleks ludzi z tego forum, którzy nie mają wykształcenia i nigdy mieć nie będą, więc muszą się tak dowartościować i wmawiać sobie, że sami debile kończą studia. Tak to prawda, jest dużo debili na studiach, ale kończący studia debil to rzadkosc, chyba że mówimy o ludziach po prywatnej uczelni, ekonomii, albo AWFie, ewentualnie o kobietach, bo one jakos nadrabiają ambicja i staniem się sesji, więc mogą być głupie i skończyc studia, ale nie oszukujemy się. Większość z was ma zwykły ból, że dożywotnio bedziecie niewykształconymi ludźmi.

Gość gość
Najbardziej chora jest matura. Całe lata oceny są dobre a na koniec stres i i klapa. A co to ma niby być, wystawa w filmie czy teatrze? To chore i egoistyczne zacięcie tego kto to wymyśli a podnieca się nauczyciel bo jego dzieci wiedzą co będzie na egzaminie i jak te małpy są,, przygotowane,, Najlepsze jest uczenie swoich dzieci w tej szkole, które pracują. Żenujące zjawisko i dyskryminacja innych zawodów, bo kto może swoje dzieci uczyć za pieniądze państwowe podczas wykonywania obowiązków?

Gość gość
A ty masz ból doopy ze mimo braku talentu poszedles na studia a i tak wygryzie Cię zdolniejszy samouk , dziękuję za uwagę :)

Gość gość
20:29 Racja. To mnie denerwuje. Mądruje się nauczyciel a swoje dzieci pod płaszczykiem szkoły uczy i pilnuje. Ja swoje dzieci nie mogę pilnować będąc w pracy

Gość gość
Tytuł dzisiejszego inżyniera jest analogiczny do technikum z lat 80.

Gość gość
W branży informatycznej jest dużo programistów samoukow, którzy sa chętniej przyjmowani niż Ci po studiach gdzieś czytałem , liczy się talent a nie papierek

Gość gość
20:25 jeżeli uważasz , ze ekonomia to studia dla "debili " to ja się zastanawiam jak Ty z taką "inteligencja " skonczyles cokolwiek , ekonomia to kierunek ścisły dla przypomnienia

Gość gość
O, to kolega, który nie dał rady na studiach, po roku wypierdolić, więc teraz wmawia sobie, ze s odszedł jest utalentowanym grafikiem amatorem, bo już nie ma dookoła ludzi, z którymi można go porownac. W swoim świecie każdy jest zdolny i utalentowany. Pewnie co drugi student byłby w stanie ogarnąć to samo. Tak nam szkoda, że nie wydoliles na studiach.

Gość gość
20:35 Studiowalas/es kiedyś? Znasz realia? Teraz na ekonomii nic się nie robi i jest to powszechnie znany fakt wśród studentów i wykładowców.

Gość gość
Coś Ci nie wyszło bo pracuje jako animator :) żałuję że zmarnowalem az 2 miesiące na studia :) no już ucz się do sesji :D

Gość gość
Tak znam realia studiów ekonomicznych bo właśnie ma nich jestem i mam masę matmy i rachunkowości

Gość gość
20:39 No nie da się ukryć, że zmarnowales, bo ktoś taki jak Ty nie miał się nawet po co na to porywać. Kompleks jednak został, bo skończyłoby się, ale się nie ma dość mocy, więc co pozostało? Zadawanie szyku na kafe swoimi występami, które zejdą w dol, a kompleks zostanie dożywotnio, że się na starcie poległo, a cóż dopiero mówić o mecie.

Gość gość
Ja do sesji się nie muszę uczyć, bo mam już studia ukonczone, tytuł przed nazwiskiem i publikacje na koncie, coś czego Ty kolego nigdy mieć nie będziesz, zaś ja mogę robić to wszystko co ludzie bez wykształcenia i rozwijać się nadal, co zresztą robię, a papierek zrobiłem po to, że czy tego chcecie czy nie to prawie każdy będzie z wiekszym respektem podchodził do tego co powie napisze osoba, która ma mgr, czy dr przed nazwiskiem, ja sam wiem, że to de facto nic nie musi oznaczać, ale ludzie mają taki e myślenie, kierują się schematami i to działa na takiej zasadzie jak każdy kto widzi kitel od razu czuję respekt, a ta sama osoba bez kotła jest Kowalskim.

Gość gość
Czy tego chcecie, czy nie osoba z tytułem i tym papierkiem, który często jest faktycznie g****o warty może wszystko to co wy, ale wy nie możecie tego wszystkiego co ona. Taki przykład. Jest sobie technik farmacji, moz mieć większe kompetencje od magistra, a tu przychodzą do apteki na kontrolę, żeby sprawdzić, czy jest magister farmacji na stanie, bo zawsze musi być. Ja nie żartuje, takie kontrolę są przeprowadzane. Osoba, która ma studia może zrobić ten kurs co wy, nauczyć się tego co wy, rozwijać dalej, ale wy raczej tych pięciu lat nie skończycie.

Gość gość
Ambicje nauczycieli są pod kontem za wszelką cenę. Załatwiają oceny pchają byleby mieli lepsze oceny i potem są problemy zależnie od kierunku. Lenie się tak rodzą. Kombinatorzy wykorzystujący innych a sobie laury przypisują. Coraz więcej takich przypadków się dostrzega.

Gość gość
Po co grafikowi wiedzaxz historii albo fizyki czy inne przedmioty?Kierunki niektóre zupełnie są bez sensu. Dlatego talent okazuje się p niebo lepszy niż papierek

Gość gość
Ja pracuje w banku po kursie zwykłym , wiec chyba te po studiach co startowały za bardzo wiedzy nie miały , bo najpierw nas sprawdzali co umiemy

Gość gość
"No ok. była zdolna i mogłaby skończyć studia. Ale prawda jest taka, że każdy zdolny człowiek, który kończy studia jest mądrzejszy od tego, kto nie jest zdolny skończyć wyższej uczelni." x Dziś każdy ktoś nie jest upośledzony jest w stanie skończyć studia. Inaczej było kiedyś.

Gość gość
21:02 Jasne, bo na studiach inżynierskich, na który tak zdolny człowiek z pewnością by sobie poradził jest sama historia, geografia itd. Prawda jest taka, że braków w formalnym wykształceniu nie nadrobisz lektura internetu i samouctwem, choćby nie wiem jak wnikliwym. Dalbys się ciąć na stole operacyjnym chirurgowi po zawodówce, bez studiów i praktyk medycznych?

Gość gość
20:49 A jakie publikacje i kto je czyta? Studenci z przymusu? Acha. Podobnie jest z Ogniem i mieczem i wieloma publikacjami, które nie koniecznie są nam potrzebne a rsczej zawału internetu się zauważa a uczniowie musieli czytać lub oglądać a reżyser miał widzów i,, Poważanie,,. Dziękuję. Publikacje z gdybania o niczym co potrzebne raczej w świecie praktyki mało kto że swojej woli na nie zajrzy. Uwierz, że tak jest. Po co ten sarkazm. Szacunek za tytuł, ale wybacz, że nie jest tak jak sobie malujemy.

Gość gość
Bo medycyna jest oparta na wiedzy , której raczej się nie da zmienić natomiast programowanie i animowanie w 3d to już raczej fantazja plus wysoka inteligencja

Gość gość
Jasne, wszyscy, którzy kończą studia to przeciętniacy, a Ci, którzy wylecieli, bo byli za słabi i wmawiają sobie, że zrezygnowali z innych powodów niż to, że sobie nie poradzą to sami geniusze i wybitni uzdolnieni amatorzy. Buahahahahaha.

Gość gość
Nie mam pomysły na pracę mgr więc nie idę się dalej uczyć, ale coraz częściej mnie coś pcha i może się skuszę. Pomysły powoli idą z wiekiem, więc chyba nigdy na naukę nie jest za późno. Plagiat oraz tytuł czyjejś pracy mnie nie interesuje.