Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama na etacie

Brzuch po ciążach. Pytanie do aktywnych

Polecane posty

Gość Mama na etacie

Dziewczyny, jestem po dwoch porodach, ostatni byl 2 lata temu. Waga sprzed ciazy wrocila, jednak skora na brzuchu jak u starej babci... jak stoję wyprostowana to nawet zarys mięśni po bokach widać. Jak się pochylę, albo w pozycji na pieska-marszcze sie jak nie wiem. Ćwiczę z Mel B, odżywiam się rozsądnie, pije duzo wody... robie masaz bańką chińską i peeling kawowy. Chodzę tez od czasu do czasu na zabieg falami radiowymi. Czy ktoras tak miala, ze skory bylo jakby za duzo, wiotka taka, i sie ona jakos zeszla i mozna powiedziec ze brzuch jest jednak jedrny? Help. Wstydze sie rozebrać :(

Gość gość
A po pierwszej ciąży jak było? Skóra wróciła do normy?

Gość gość tylko ja
w mnie skończylo sie to plastyką brzucha. Nic nie pomagało. Plastyka przywrócila płaski brzuch i skorę jędrną, naciągniętą, jednak zostaje duża blizna w majtkach.

Gość gość
Ja nie robilam masażu w ciąży, przytyłam 12 kg, w dniu porodu wazylam może 61kg, przed ciążą dużo biegalam. Po ciąży mam brzuch jakbym nigdy w ciąży nie była, sama jestem zaskoczona. Nawet nie cwiczylam po. Zaczęłam biegać trochę po pol roku od porodu, ale dla kondycji ,bo brzuch idealny. Może to geny. Dodam że rodzilam jak miałam 34 lata, więc swoje lata mam. Nastawialam się na fatalny wygląd, a tu zaskoczenie. Wygląda na to ze większe znaczenie ma chyba to co przed ciążą robilas z ciałem. Albo geny, tak jak przypuszczam.

Gość gość
Po pierwszej ciazy brzuch byl idealny. Plaski, miesnie widoczne, skora naciagnieta. Przed obiema ciazami bylam zawsze aktywna, w rodzinie kobiety szczuple i nigdy mama, babcia czy siostra nie miały z brzuchami problemu po ciazach. Po drugiej jest jak opisalam... Na plastykę się jednak nie zdecyduję, blina zostaje dość spora. No nic, dam sobie troche czasu i bede cwiczyc dalej. Moze bedzie lepiej;)

Gość gość
sport, nawilżanie, peelingi(spróbuj cukrowy bielendowski wygładzający) + masaże