Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mozna anonimowo zglosic zaniedbywanie dziecka

Polecane posty

Gość gość

Szkoda mi tego dzieciaczka. Matka robi przy nim minimum. Byle co ubierze rzuci jakies platki czekoladowe na sniadanie. Nie gotuje. Dobrze ze to dziecko ma obiady w przedszkolu bo kilka razy widzialam jak jadlo zupke chinska. Bierze na niego 1200zl bo 500plus i alimenty z funduszu sama dorabia tylko 400 i za to zyje Wiecznie jej brakuje kasy na wszystko ale na piwo i papierosy jest. Owszem nie chodzi w sztok pijana ale czesto pije. Przynajmiej 2razy w tygodniu jest bardzo pijana. Nawet przedszkola nigdy nie placi na czas. Czy moge to gdzies zglosic

Gość gość
Możesz ....do MOPR

Gość gość
Ale anonimowo

Gość gość
Może najpierw zamiast zgłaszać- porozmawiasz z ta kobieta. I ostrzez, że jeśli nic się nie zmieni- będziesz interweniować. A swoją drogą... masz jakiś dowód? 24h u niej siedzisz, że widzisz iż nie gotuje? No i skąd Wiesz, że ma tyle pieniędzy ile ma? Skoro jest sama z dzieckiem to najpierw pomóż koleżance. Może nie radzi sobie, ma jakiś problem.

Gość gość
No ale trochę to dziwne, bo jesli by była pijaczką, a dziecko zaniedbane i niedożywione, to raz że w przedszkolu by coś zauwazyli, a dwa w opiece, bo jesli bierze te zasiłki, to i opieka robi co jakiś czas wizyty w takiej rodzinie.

Gość gość
Mowilam jej zeby sie tym dzieckiem zajela. I zeby tyle nie chlala. Bywalam u niej czesto. Teraz przestalam. Z nia sie mozna tylko napic a ja niechce. A kasa sama sie chwalila wiec wiem

Gość gość
Możesz anonimowo, musisz tylko podać adres tej mamuśki i twoje podejrzenia. Mops uwielbia anonimy i z pewnością pofatyguja się do niej, każą jej wyliczyć jak dysponuje 500plus dla dziecka.

Gość gość
Glupio mi na nia donosic ale chodzi o dobro dziecka. Moim zdaniem jest zaniedbywane. I mam dylemat.:( poradzcie!

Gość gość
Jeśli chodzi o dziecko to,nie ma głupio nie głupio,nad czym ty się zastanawiasz? Dziecko samo sobie nie pomoże!

Gość gość
Tylko jeśli dzieciaka nie bije, nie głodzi to chyba lepsze, żeby był u "zaniedbującej matki" niż trafił do domu dziecka, tam to dopiero krzywda się dzieje

Gość gość
Zgłoś