Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

komora tlenowa a bóle migrenowe

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio dość często mam bóle migrenowe. Znajomi polecili mi skorzystanie z komory tlenowej. Dlatego też mam pytanie, czy przebywanie w takiej komorze naprawdę pomaga i ile potrzebuję takich zabiegów, aby pozbyć się całkowicie bólu głowy?

W komorach tlenowych oddychasz czystym, 100 procentowym tlenem. Takie dotlenienie poprawia przepływ krwi w mózgu, co wpływa przede wszystkim na eliminację objawów migreny. Niestety nie wiem ile potrzeba zabiegów aby pozbyć się bólu na zawsze i nie wiem czy w ogóle się da, ale wiem, że bardzo pomaga. Wystarczy pójść do najbliższego punktu, w którym posiadają komorę tlenową i zapytać o wszystko.

Gość gość
Nie wiem właśnie ile zabiegów potrzebuję i jaki jest koszt takiego "leczenia".

Gość gość
Tak od 100 do 150 a nawet więcej złotych za jedną wizytę. Wszystko zależy od tego, gdzie konkretnie chcesz. Wiadomo, że w Warszawie i większych miastach jest drożej.

Gość gość
Szukam w województwie Świętokrzyskim, najlepiej bliżej Kielc, ale może być w promieniu 40km od Kielc. Jaki będzie koszt takiego zabiegu?

W Kielcach jest kilka takich miejsc, gdzie przeprowadzają leczenie tlenem, np na Warszawskiej http://komoratlenowa.com.pl, też widziałam kiedyś inne, ale nie pamiętam nazwy. Wpisz w przeglądarce komora tlenowa kielce albo świętokrzyskie - coś znajdziesz :)

Gość gość
Dzięki wielkie :) Właśnie się umówiłam.

Gość gość
Był już ktoś? Korzystał?

Gość gość
Jeszcze nie :) Dopiero się umówiłam na wizytę.

Oczywiście nie należy ze wszystkim przesadzać :D Jak wiadomo na wszystko komora tlenowa nie pomoże, ale tlen jest zdrowiem, więc zaszkodzić nie powinien.

Najlepszym rozwiązaniem jest wizyta u lekarza http://progressclinic.pl/konsultacje-ze-specjalistami/neurochirurg/ Oczywiście możemy samodzielnie próbować poradzić sobie z problemem. W sieci znajdziemy mnóstwo porad, jak radzić sobie z migreną. Może to być jednak nieskuteczne. Lekarz wykona odpowiednie badania i będzie w stanie skutecznie ograniczyć bóle migrenowe.

Gość gość
Często zdarza się, że lekarze lekceważą migreny uznając je za nieszkodliwe i mówiąc, że szybko minie. A często się tak nie zdarza a ból się nasila.

Gość gość
Korzystałam z tej komory na Warszawskiej w Kielcach. Powiem (a raczej napiszę), że bardzo pozytywnie jestem zaskoczona. Miła i profesjonalna obsługa, pierwszy pobyt w komorze w dobrej cenie - tylko 90 złotych. Warto sprawdzić, wypróbować.

Gość aab

Najlepiej się skonsultować z lekarzem, czy możesz wejść do komory hiperbarycznej, bo jednak kilka przeciwwskazań występuje. Ewentualnie możesz zapytać ich https://oxyterapia.pl/punkty-oxyterapia/krakow/, bo prowadzą taki punkt w Krakowie i prywatne zapisy przyjmują, bez potrzeby kontaktu na NFZ. A to uważam jest bardzo dobre.

Gość Natalia

Ja potwierdzam, że zabiegi tlenowe działają. Po kilku wizytach i skorzystaniu z komory hiperbarycznej czuję się o wiele lepiej a i nie zrujnowało to mojego portfela. Ja chodziłam do Bio Life Medicine w Krakowie i nie żałuję wyboru. Mają bardzo profesjonalne podejście i nowoczesne sprzęty, które działają mega skutecznie.

Gość arek
Dnia 10.07.2019 o 13:44, Gość aab napisał:

Najlepiej się skonsultować z lekarzem, czy możesz wejść do komory hiperbarycznej, bo jednak kilka przeciwwskazań występuje. Ewentualnie możesz zapytać ich oxyterapia.pl/punkty-oxyterapia/krakow/, bo prowadzą taki punkt w Krakowie i prywatne zapisy przyjmują, bez potrzeby kontaktu na NFZ. A to uważam jest bardzo dobre.

Polecam tlenoterapie