Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wasze dzieci też chcą mieć rodzeństwo tej samej płci?

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma 7 lat i nie chce słyszeć, że mogłaby mieć brata, a jestem w 4 m-cu ciąży. Zawsze marzyła o siostrze, teraz szuka dla niej imienia, odkłada dla niej swoje zabawki, nawet robi dla niej miejsce w pokoju. Dzieciakom na placu zabaw rozpowiada szczęśliwa, że będzie miała siostrę. My jeszcze nie znamy płci dziecka i nie chcemy się nakręcać, ale córka skutecznie obrzydziła nam posiadanie syna. Moja sio0stra ma podobnie z tym, że ona ma syna, który nie chce słyszeć o niczym innym jak o braciszku. Jak było u was? A może dzieci same się potem przekonują?

Gość gość
Na szczęście w ogóle nie chce rodzeństwa :D

Gość gość
A Ty autorko masz dziecko czy terrorystke? Co to znaczy, że ona nie chce słyszeć żeby mogła mieć brata? A co jeśli będzie chłopiec i wielka księżniczka nie będzie chciała tego faktu zaakceptować? Oddacie dziecko bo się pannicy nie podoba?

Gość gość
Tak tak,teraz zwalanie winy na dziecko.:-) Przeciez to szurniete mamuski zakladaja tematy na kafe o tym jakie to one biedne i nieszczesliwe bo nie chca miec syna.Ale prowo calkiem ciekawie napisane.

Gość gość
mój syn jak nie chciał siostry to po urodzeniu jej oddałam do domu dziecka i zrobiłam sobie kolejne, i ma braciszka, cale szczęście, bo ciekawie ile razy musiałabym się zapładniać i rodzić, aby urodzić mu na brata.

Gość gość
16:11 Jezeli to nie jest jakis tani zart to jestes naprawde powalona.

Gość gość
Wytłumaczcie, że nikt nie ma wpływu na to czy urodzi się chłopiec czy dziewczynka, puść jakiś film, bajkę gdzie siostra z bratem fajnie się bawią albo pokaż wszystkie rzeczywistości. To tylko od was rodziców zależy czy się przekona.

Gość gość
Nie wiem co chciał, bo jak urodziłam mu siostrę to miał 2 lata i było mu wtedy wszystko jedno :D

Gość gość
Ludzie,przeciez to prowo jest.Ok,jeszcze zrozumialabym fakt,ze dziecko po prostu nie chce rodzenstwa bo jest zwyczajnie zazdrosne (zdarzaja sie takie przypadki),ale jak przeczytalam reszte postu,gdzie autorka opisuje,ze jej corka nie chce braciszka choc tak naprawde jeszcze niewiadomo co urodzi sie to od razu przypomnialy mi sie te durne tematy o synach,o tym,ze dziecko plci meskiej to samo zlo.Jakas idiotka zakladala je bez przerwy.A teraz historia o corce,ktora nie chce miec braciszka.

Gość gość
Glupki jestescie!!! I tyle.. Do autorki: moja ma 11 lat, jak sie dowiedziala tez uznala ze ma byc siostra i tematu nie ma. Od poczatku moj brzuch nazywa "Madzia" i mimo ze rozumie ze to nie ja wybieram plec, to jednak innej opcji nie bierze pod uwage! Pierwsze pytanie : no a jezeli bedzie chlopak?- podmienisz w szpitalu... i zaczela sie smiac Po dlugich rozmowach i przekonywaniach, uznala ze ewentualnie moze byc "Maciek" To ze chce siostre to pikus, ja mam dylemat jak ja przekonac ze "Madzia" to nie jest to jedyne i wyjatkowe imie...

Gość gość
11- letnia dziewczyna jest taka dziecinna? To chyba prowo

Gość gość
Nie kuzwa, zyjemy w koncu w kraju gdzie 11 letnie dziewczynki wychodza za maz, a 12 letnie maja juz dzieci :D