Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ostrzegam. Nie bierzcie dziada na męża

Polecane posty

Gość gość
Oczywiscie, bo w zyciu licza sie tylko pieniadze. A slub, chocby i koscielny, to tylko fuzja. Zatem cale to koscielne przedstawienie to cyrk, panna mloda to pazerna dz..ka, a pan mlody frajer-maszynka do robienia pieniedzy.. Oczywiscie dobrze zarabiajacy facet biednej dziewki nie wezmie, bo to nie jest istota zdolna do jakichkolwiek uczuc, ale cos lepszego, bo umie zarobic.. I w sumie jakos tak czulam, ze tak sie dzieje, do momentu az wyjechalam z kraju. A za granica choc trudno, to mozna przy sporym wysilku sie wyksztalcic, nauczyc jezykow, spelniac swoje pasje.. Zakochalam sie w Polsce jeszcze przed wyjazdem w jednym takim majetnym przystojniaku.. Mi to raczej przeszkadzalo, jak imponowalo.. Niestety cos mu tam nie pasowalo i jeszcze przed samym moim wyjazdem zrezygnowal ze mnie... A teraz, kiedy po latach widzi na portalach spolecznosciowych, ze jednak mam cos w glowie, mam pasje, to ta zonka z fajna praca, kasa i malo urodziwa jakos cienko wypada.. No to teraz mu sie chce powrotu i doslownie wyje z drugiego konca Europy, zebym wrocila... Szkoda, ze ta polska bieda takie szczury z nas robi.. Tylko kasa i kasa.. Czasem jednak mozna sie pomylic co do zamiarow..

Gość gość
tez jestem pielegniarka (zaluje wyboru bo introwertyczny charakter wlasny i brak poszanowania mojego zawodu sprawiaja ze wolalabym pracowac w stajni albo w schronisku dla zwierzat- wieksza satysfakcja z niesionej pomocy) i zarabiam 2300na reke. moj maz jest informatykiem i zarabia 7000zl a to poczatek jego kariery. lekarze wcale nie maja kolorowo. koles ktoremu asystuje zarabia u nas 2900zl i musi zasuwac na dodatkowy etat zeby utrzymac kupione na kredyt mieszkanie i male dziecko a co chwila marudzi mi na swoja prace i powtarza ze zona musi w koncu wrocic do pracy bo nie wydola. lekarze to dobrze zarabiaja ale chyba chirurdzy plastyczni albo tacy z wlasnym biznesem bo w moim szpitalu to zarobki sa slabe a wymagania ogromne. ale zgadzam sie z tym co napisala autorka bo kiepsko zarabiajacy maz to porazka

Gość gość
Pisałam o 15:22, że mam męża inżyniera... i nie porownywalam go do lekarza, jedynie napisałam że między dziadem a lekarzem specjalistą jest coś pomiędzy np. Mój mąż, który jest wykształcony, ma głowę na karku, super rysuje, lubi to co robi...nie zarabia jak lekarz specjalista, ale też nie najniższą krajową. Poznaliśmy się jako nastolatki, ja zrobiłam jedne studia i on jedne, ja drugie zaczęłam to i on, tak na zasadzie rywalizacji co ja zrobiłam certyfikat językowy to już mój mąż... wyksztalcilismy się, każde w swojej dziedzinie i jakoś się kręci... inna kwestia, że nie kalkulowalam nigdy ile ma pieniędzy czy zarobi tyle czy tyle, to była wielka miłość, ślepa :-) Dzięki rodzicom jednym i drugim mamy wykształcenie, stać nas było skupić się na nauce. A do obecnej sytuacji doszliśmy powoli i ciągle się staramy oboje. Mądrze ktoś pisał, że dziad to stan umysłu, brak potrzeby rozwoju, poprawy bytu. Nie trzeba być majetnym żeby nie być dziadem.

Gość gość
Dziad to stan umysłu - święta racja. Tylko nie wszyscy to rozumieją.

Gość gość
Pielęgniarka i informatyk, mezalians. Takiej gasce mógł wpuścić gadke o marnych zarobkach. Spytaj ile ma na dyżurach

Gość gość
4 dyżury i lekarz ma tyle co ten twój informatyk

Gość gość
I tez pamietajcie, ze wiele kobiet bylo z tymi lekarzami i prawnikami jeszcze w czasie gdy dopiero zaczynali prace, spedzali w niej mnostwo czasu i zarabiali jeszcze nie tak wspaniale

Gość gość
15:54 Tak, tak, oczywiście, wszyscy wierzymy

Gość gość
Sama jestes dziadówka skoro tylko taki Cie chcial. Bop czy jestes przedsiebiorcą, lekarką, dentystką - autorko wątku? Wątpię. Jesteś kolejną życiową nieudacznicą, beneficjentką 500+ co to uważa że wszystko się jej "należy" buahahhah piepszona materialistka :D i pisze Ci to gej, oszołomie ;-)

Gość gość
Zauwazylam, ze geje sa czesto bardzo krytyczni wobec hetero-kobiet.. Absolutnie nie jestem homofobem, lubie towarzystwo ludzi zyczliwych, ale i roznorakich. W kazdym razie para znajomych gejow dyskutowala na temat tuszy kobiet, ze niektore potrafia byc grube.. Jeden z tej pary byl otyly... Zapuszczony wrecz..Kiedy przytylam, moj chlopak poszedl w sina dal. Sam grubas z wielkim brzuchem i na krotkich kaczych nozkach.. Przyjaciel pary gejow. Troche nie na temat, ale w nawiazaniu do komentarza kolegi powyzej..

Gość gość
Nie pasowalabys do bogatego. Sama jestes dziadowka to zamożny facet musiałby cie odpowiednio ubrać, o czym rozmawialabys z jego znajomymi? :D:D ze byłaś w Kołobrzegu? Twoje kolezanki złapały faceta jak były bardzo młode, wtedy jeszcze to ujdzie.

Gość gość
gość dziś nie wiem do czego to, ale ja jestem wysoki, mam długie muskularne nogi i płaski brzuch :D

Gość gość
Łapią bogatych i maja kompleksy, znajome, współpracownice ich partnerów sa bogatsze, z zamożniejszych rodzin, lepiej wykształcone.

Gość gość
Poleciałabys z bogatym na Malediwy, kupiłby ci bilet. A gdzie reszta? Miałby ci kupować wszystko jak córce jak ty zarabiasz 2200? Widzisz, ze cos nie pasuje? :D:D

Gość gość
Kolejna co leci na kase. Najlepien zostan singielka i narzekaj

Gość gość
Nie lecę na kasę, ale chcę uchronić naiwne dziewczyny przed biedakami

Gość gość
Bo co to za życie bez wakacji, domu, dobrego auta!?

Gość gość
21:17 Sama zapracuj

Gość gość
Mezszczyzna powinien to zrobić, takie moje zdanie. Jestem pielęgniarką więc pracuje

Gość gość
Jak sama jestes dziadowa to nie pasujesz do nie - dziada :D Tzn. jak facet wszedzie juz byl a ty tylko w Kolobrzegu to bedziesz sie wstydzic. Lepiej jest byc z takim, ktory tez nigdzie nie byl.

Gość gość
gość dziś Aleś ty głupia :D i naiwna księżniczka. Nie czekaj, bo i tak się nie doczekasz na swojego księcia. Mówi Ci to ktoś kto wie co mówi, czyli doświadczony życiem i mężczyznami gej. Jak chcesz domu/mieszkania + miłości to szukaj ew. partnera. Jak chcesz tylko domu to szukaj alfonsa/sponsora. Innych opcji nie ma. No chyba że jakiś Cie wykorzysta i rzuci po wszystkim czego Ci z całego serca życzę.

Gość gość
Żaden normalny facet nie będzie frajerem i nie będzie rypał na żadną "księżniczkę" której wydaje się że "to on ma zapracować na dom" dla niej. To jest bardzo infantylne podejscie. Osoba która to napisała mentalnie musi mieć 15 lat, nie wiecej. Wspolczuc, jesli ma wiecej bo swiadczy o jej niedojrzalosci.

Gość gość
Prawdziwa kobieta nie d******py dopóki nie dostanie domu.

Gość gość
Ewentualnie rodzice powinni mi kupić dom, jeśli sami dostali od swoich rodziców, takie moje zdanie

Gość gość
Łatwo was rozpoznać pazerne szmaty. Dlatego żaden bogaty was nie chce. Chyba że jakiś desperat.

Gość gość
gość dziś Ewentualnie rodzice powinni mi kupić dom, jeśli sami dostali od swoich rodziców, takie moje zdanie xxx Ty weź się lepiej za pracę, zarób sobie na dom, a nie patrz na rodziców, nie możesz całe życie być pasożytem!

Gość gość
Byłam na studiach gdy poznałam mojego obecnego od uuuuuu... lat męża. On miał wykształcenie podstawowe;(( dobre serce, piękną aparycję i lekkie podejście do życia;) I chyba takie geny były mi potrzebne. Zakochaliśmy się na zabój i już tak zostało. Dorobilim się;))) Mamy dom, samochody, super dzieci, radość, szczęście. Wygłupiamy się jak nastolatki a w hierarchii za wysoko nie stoimy. Ja skłaniam się ku przebudzeniu/wzniesieniu, on ze mnie trochę kiepkuje, ale słucha moich odkryć. Ż jest pięękne;)

Ja obecnie gdy popatrzę na kobietę to zaczynam lepiej czuć, która kobieta jest idiotką (wystarczy mi dłuższe spojrzenie). Jeśli chodzi o ten temat - ważne by było na podstawy egzystencji a z bogatym czego nie muszę pisać wiele kobiet się przejechało, no ale to jest temat dla nie doświadczonych życiowo kobiet.

Gość gość
Najlepiej robic tak, aby samej zarabiać tyle kasy, by było dobrze. Po co liczyć na facetów. Nie ma jak być niezależną finansowo. Jest tyle możliwości, aby w życie było lepiej. Trzeba dla niektórych niestety uczyć się inwestowania kasy. Jest tyle możliwości zarabiania pieniędzy, giełda, forex itp. Z reguły ludziom nie chce się uczyć, bo po co się zainteresować rynkiem:( lepiej zapier...ac całe życie za 2 tys.

Gość gość
Łatwo mówić samej zarobić