Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nati32

30,40kg w dół. Zaczynamy.

Polecane posty

Gość gość Goya
Potruchtałam 25 minut :) Teraz robię jedzonko piersi z kurczaka pokrojone podduszone z czerwona cebula papryka zalane sosem pomidorowym bardziej na ostro i wezmiemy z mężem do pracy. Dodatkowo pomidorowkę ze zblendowanych pomidorów i domowego przecieru. będzie na kolację :)

Gość Betka54
Goya, ta pierś z kurczaka brzmi smakowicie. Czy możesz podać przepis, czy to co napisałaś to tyle i więcej nic nie dodajesz?

Gość gość Goya
Pokroiłam dwie piersi z kurczaka zamarynowalam chwilę w odrobinie oleju sól pieprz papryka slodka i ostra czosnek trochę przyprawy do kebaba. Chwilę podsmażyłam na rozgrzanej patelni aby mięsko się ścięło. Dałam cebulę czerwona 2 papryki pokrojone w grubsze paski. Przykryłam pokrywką gdy mięso puścili sok zalałam przecierem w kartoniku. Poddysilam 10 minut na koniec dałam dużo zielonej pietruszki i doprawiłam do smaku tym co w marynacie. Szybkie mega proste i smaczne. Jutro zjemy z białym ryżem a w czwartek z kaszą orkiszowa bo zrobiłam od razu na dwa dni :)

Gość Betka54
Świetnie brzmi, dzięki, zrobię jutro na czwartek. Muszę kupić pierś kuraka. Ja na jutro rano jajka, avocado z papryką, ogórkiem kiszonym i cebula czerwoną z oliwką. drugie ś- banan; ok. 13.00 pewnie zjem porcję pasztetu z sałatką z pomidora i cebuli lub z ogórasem świeżym:) po pracy ok. 16-17 planuję tortillę pełne ziarno z warzywkami. I tyle. Ale czy tak będzie? zobaczymy:) zmykam spać bo muszę wstać o 5.00, umyć włosy, papapa

hej dziewczyny, Goya fajne przepisy, oj beznadziejna sprawa z tym zacinaniem stron , u mnie dziś na śniadanie kanapki z ciemnego chleba słonecznikowego z serem białym wędzonym drewnem z drzewa bukowego i rzodkiewki

Gość Nati32
U mnie dzisiaj schabowe, dla męża obowiązkowo w panierce, dla mnie bez. Ostatnio jadłam sporo kurczaków i indyków, więc dzisiaj i jutro schabowe. Do tego warzywa. Pijecie jakieś ziółka/herbatki? Ja pokrzywę uwielbiam i meliskę. Zielona herbata jakoś mi nie podchodzi...

Gość Betka54
oczywiście Nati, ze kupuję w Lidlu. Ale jasne, można zrobić. Ja ostatnio nie mam Veny twórczej:(Dzisiaj wyszłam nieco wcześniej z pracy. później biegnę na fitness. A jutro zakwasy:D Gdy wrócę, przygotuję na jutro filet z kurczak z podpowiedzi Goi.

Mam ochotę na tortille z kurczakiem, może się skuszę, tylko do Lidla to ja mam z 40km, sprawdzę czy w stokrotce mają.

Gość Betka54
w Biedronce chyba mają, a w Stokrotce nie wiem.

Miałam mieć na obiad kurczaczka :) ale mój tato przyniósł z lasu tony grzybów, prawdziwków, kozaków i maślaków i dziś u mnie menu pod znakiem grzyba, pyszna zupka grzybowa gęsta i aromatyczna na pierwsze oraz zapiekanki z grzybami i serem żółtym salami na drugie ... zapiekanki sama robiłam od podstaw farsz z cebulką i grzybami ..wczoraj byłam na kijkach dziś pewnie bieżnia a co do herbat ja uwielbiam właśnie zieloną ale z cytryną czy opuncją figową , uwielbiam herbatę białą czy właśnie również czerwoną a także ziółka regulujące przemianę materii

więc u mnie dziś dzień grzyba a kurczak będzie jutro :) no pora na mnie może jeszcze zajrzę wieczorem a teraz obowiązki :)

Gość Betka54
Lenka, kochana, a co zrobiłabyś z rydzami szt. 6 jeśli nie chciałabyś ich od razu konsumować? Właśnie znalazłam 6 rydzów. Nigdy w życiu nie jadłam rydzów ale jestem sama i nie będę przyrządzać ich dla siebie. Proszę, podpowiedz.

Gość Betka54
albo nie idzie, albo uciekłyście.... wróciłam z ćwiczeń, jestem szczęśliwa, pot płynął strumieniami. Co z tymi grzybami zrobić??? Lecę gotować na jutro, ale będę tu co chwila zaglądać:D

Gość Betka54
dziewczyny, znowu prowadzę monolog:( poszłyście spać? Właśnie skończyłam gotować zupkę i potrawkę z kurczaka według Goi. Przepis na zupkę: w rondlu lub na patelni (u mnie patelnia teflonowa) na łyżce oliwy i masła klarowanego zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać marchewkę pokrojoną w plasterki i razem podsmażyć 2 min. Dodać ziemniaczki pokrojone w drobną kostkę (u mnie 1 szt) i razem dusić często mieszając ok. 7 min. Po tym czasie posolić, popieprzyć i wrzucić różyczki małego kalafiora drobno oddzielone. dusić razem mieszając około 5-7 min. Podlać bulionem lub rosołem (u mnie woda). Gotować do miękkości ok 25 min. W połowie gotowania dodać pokrojoną natkę pietruszki - sporo. Gdy warzywa są miękkie wyłączyć, zaprawić śmietaną 18% lub wersja lżejsza - jogurtem naturalnym. Ja zaprawiłam śmietaną bo i tak cienka ta zupka. Do 100 ml śmietany dodałam kilka łyżek zimnej wody i kilka gorącego wywaru (czyli zahartowałam śmietanę). wymieszałam z zupką i posypałam garścią pokrojonego szczypiorku. Zupka jest pycha:) Goya, kurczak świetny, dzięki ogromne:D

Gość gość
Hej Betka w sumie nigdy nie jadłam rydzy serio :) i nie mam pojęcia może do jajecznicy dodaj jutro na śniadanie, a może jakiś sosik zrób ale nie wiem czy będą smaczne nie wiem jak smakują :) kozaki, maślaki czy prawd***** owszem ale rydze... pozdrawiam i lecę spać do jutra Betka to ja Nowa ja Lena

Gość Betka54
parzyłam je nieco we wrzątku. Dopytam w pracy. A jak nie, to wyrzucę. Wujek Google mówi by nie suszyć rydzów:( najlepsze na masełko i bułę, albo marynowane, albo kiszone. Idę spać, bo nie wiem, jak ja wstanę:( Obudźcie mnie o piątej:D papapapapa, milutkiej nocki:)

Cześć. Ja Rydze zawsze jadłam w cieście smażone, ale to absolutnie nie ma nic wspólnego z dietą :/ wstyd się przyznać ale poszłam spać kolo 21 ;)u mnie ciąg dalszy schabowych bez panierce dzisiaj. A na śniadanie jajecznica.

Gość gość Goya
Wczoraj też spałam już o 21 ale dostałam okres i masakrycznie źle się czułam. Za dużo owoców jem hmm.

Gość Betka54
hej dziewczyny, jestem już po pracy:) Po wczorajszych ćwiczeniach nie boli mnie nic, czyżbym oszukiwała na ćwiczeniach?Ale pot leciał strumyczkiem:(

Gość Betka54
Ja dzisiaj w pracy ledwie żyłam,. Za krótko spię, to przyczyna. wstałam o 5.00 a poszłam spać o 24.00:(

hej dziewczynki ,zaraz się odezwę tylko muszę rano lecieć do szkoły w sprawie córci :) porozmawiać z panią wychowawczynią ..

Gość gość
Nowa ja Lena dziś W jakiej sprawie? Obciągała koledze w toalecie?

Gość Meliskaaa
hej dziewczyny czy mogę do Was dołączyć? Tez mam sporo do zrzucenia co najmniej 15 kg, najlepiej 20. 6 dni dni temu ważyłam 87,2 , jestem dzisij 7 dzien na sb wię mam nadzieję ze teraz jest trochę mniej :) weszłam na Wasze forum i widzę ze dzielnie walczyciei jeszczCiebie Betka znlazłam:) Kiedy sie wazycie, czy macie ustalony wspólny termin? Czy jest tutaj ktoś na sb?

Betka ty strasznie krótko śpisz. Ja zawsze staram się 8h dlatego chodzę wcześnie spać, bo dziecko rano wstaje, ale ostatnio, na diecie nie mogę spać 8h, tak jakby było za dużo. Przeczytałam, że na diecie niskowęglowodanowej właśnie nie chce się spać i mam teraz problem, bo budzę się o 3,4 i nie wiem co robić :/ No to dzisiaj ważenie. U mnie na szczęście waga malutko, ale tendencja zniżkowa, pomimo tygodniowego odstępstwa. A jak u was?

Gość Betka54
Dziewczyny, dzisiaj miało być ważenie.Cóż, zamiast w dół, to w górę. Choć na szczęście zaczęłam normalnie, rozsądnie jeść. Dziś ważyłam 69,1 ale 2 dni temu 69,3. Nie osiągnęłam celu. Następne ważenie 30.09.2017 i dążę do 67 kg.

Gość Betka54
nie idzie od 2 dni

Gość Betka54
Cześć wszystkim, hej Meliskaa:) zapraszamy:D To kafe tak się wiesza, że trudno jest rozmawiać.Chyba to zniechęca do dyskusji, bo nie dość , że na odpowiedź czeka się dzień, to w chwili, gdy potrzebujesz wsparcia, nie otrzymujesz go. Meliskaa, tu chyba żadna z dziewczyn nie jest na south beatch. każda ma swój sposób, byle skuteczny:) Ważyłyśmy się na razie 1.09, miałyśmy prezentować 15.09 a teraz proponuję 1.10. Każdy wyznacza cel na dzień ważenia. Ale ze względu na niedostępność forum, jakoś niewiele z nas pochwaliło się :( wynikiem. Co z Wami, kobietki? Walczymy dalej?