Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko mi sie rozwydrzylo przez te wakacje

Polecane posty

Gość gość

Nie panuje nad moja mala zlosnica. Nigdy nie była aniołem ,ale jakos zawsze dalo się doprowadzić roznymi sposobami do porządku. Od czasu wakacji okropnie się rozbestwila . Nic na nia nie działa, nic nie skutkuje, nie idzie w ogole jakos skutecznie przywolac ja do porządku. ma kary, zakazy, wstrzymane przywileje, wycieczki anulowane za zachowanie i coraz gorzej. Nic nie działa. Nic.Ma 10 lat. Coraz gorsza pyskata, niepislyszna, robioca na zlosc. Na pytanie dlaczego taka jest odpowiada a bo tak. Za to ma straty na własne zyczenie i nerwy w domu . Co robic

Gość gość
Mój też do ,,ukształtowania " na nowo po wakacjach:) Będzie trudne to zadanie, ale wierzę w dziecka rozsądek i moją cierpliwość. Wykorzenie syna powakacyjny amok spokojem:)

Gość gość
Szlaban na komputer i komórkę :)

Gość gość
tu autorka. Pisze teraz bp wczesiej nie było czasu. Co do szlabanow to w glownym poscie startowym zaznaczyoam ,ze ma odebrane wszelkie przyjemności i przywileje, ma szlabany na co się da i to nie tylko na komp i komorke pomimo ze bez tego i tak może się być . Nie mam sil do tego dziecka

Gość gość
Przytul ją. Desperacko poszukuje Twojej uwagi. Cieszy się, że chociaż zauważasz Ją, jak jest niegrzeczna. Poświęć Jej swój czas i uwagę. Wbrew pozorom to jeszcze dziecko.

Gość gość
Pytałaś dlaczego tak się zachowuje i nasiliło się to w wakacje . Może anulowanie wycieczek było błędem . Ona też potrzebuje odpoczynku, czekała cały rok. Jeśli to możliwe zabierz ją na jakąś wycieczkę.

Gość gość
Anulowanie wycieczki i odebranie przyjemnosci po wielokrotnych uprzedzeniach bylo konsekwencja jej trwalegpo zachowania skandalicznego. Jak ja moge dziecku na pstrykniecie palca frajdy sppnsorowac, gdy ona poprostu przechodzi sam,a siebie tak jak to nastapilo wczoraj. Wczoraj na wieczor odbila jej szajba z chimerami . Final taki , ze az zarobila klapsa od cioci i poszla spac rozgniewana na co sie da ,ale to nie nowosc . A dodam ,ze ciocia to oaza spokoju czego jej bardzo zazdroszcze i , bardzo opanowana i wyurozumiala kobieta i w tej sytuacji nawet nic nie zareagowalam pomimo ,ze ja z zasady nie stosuje bicia , to w tym momencie takie mialam nerwy na moja ,ze nawet gdyby otrzymala tegie wciry tez nie raczylabym nijak zareagowac . Jest akurat u mnie moja wieloletnia przyjaciolka ( dla malej to ciocia) doswiadczona zyciowo , starsza ode mnie, ma 3 dzieci w wieku od studenckiego po najmlodsze w szkole zawodowej . Widzi co mloda ostawia i sama mowi ,ze tego to ona z wlasnymi dziecmi nigdy nie przechodzila i dla niej to nowosc

Gość gość
Tasmańska??

Gość gość
Głupia baba z ciebie i tej całej "cioci" oby wam tak ktoś odwiną.

Gość gość
Nie jestem Tasmanska. Dlaczego glupia baba ze mnie? co robie nie tak? A co powinnam robic inaczej? napisz mi jesli takie osady wysnuwasz

Gość gość
To nie dzieci są niegrzeczne, to dorośli je zaniedbują, przyjrzyj się najpierw sobie a potem krytykuj własne dziecko. Tak o niej piszesz do obcych kobiet to już sobie wyobrażam jak się odnosisz do tego biednego dziecka.

Gość gość
Co racja to racja:o

Gość gość
jakby czesciej na tylek dostawala to by inaczej bylo

Gość gość
Ja moje dziecko zapisałam na judo do sekcji http://judo-chojrak.pl/. Na reszcie dziecko jest pochłonięte tym co lubi, nie siedzi w domu tylko jak ma czas idzie na trening. Lepiej się uczy , jest bardziej skoncentrowane bo całą masę nagromadzonych emocji i energii rozładowuję na treningu.

Gość gość
chyba chciałaś napisać "rozwydrzyłam dziecko przez wakacje". samo się nie rozwydrzyło... ktoś jej na to pozwolił....