Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Al3ks

Kolczyki zdjęte po miesiącu

Polecane posty

7 lipca tego roku zrobiłem sobie kolczyki, nosiłem(według mnie słabej jakości)"specjalne" kolczyki ze stali chirurgicznej, żeby się lepiej zagoiło po upływie 3 tygodni zdjąłem bo zobaczyć co się dzieje w środku, lekko krwawiło, więc założyłem je znowu, wczoraj 13 sierpnia zmieniłem sobie kolczyki na czarne fake plugi ze stali chirurgicznej, wychodząc z założenia, że nic się nie stanie skoro są z takiego samego materiału, ale jednak zaczęły trochę ropieć, nosić je dalej i psikać octenisept'em czy przejść na te stare? Wczoraj przy zmianie kolczyków prawy ciut krwawił.

Gość MrsSchulz
przede wszytskim wybierając salon do przebicia uszu powinno się g wybierac sprawdzony ( wiem z własnego doświadczenia ). Pozatym kolczyki po przebicuu powinnosie jednak troszke dluzej potrzymać . a po trzecie , widoczniesłabo dbałeś o higienę uszu po przebiciu .A najlepszy na gojenie się takich ran zwłaszczapo przebiciach jest Linoseptic . Lek generyczny , duża butelka w dobrej cenie

Gość Bezze
a moim zdaniem po miesiącu to spokojnie możesz juz zmienić.... ja tak zrobiłam. ale przemywałam dalej rankę, no wlasnie tym Linoseptikiem i kręciłam kolczykiem. az przestało krwawić!