Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co wy macie z tym "zabieraniem cc bardziej potrzebującym"???W każdym temacie się

Polecane posty

Gość gość
18:01 10/10 miała szczęście a teraz gwiazdorzy :) niech zachowa to dla siebie a nie czepia sie innych :)

Gość gość
17:57 Jedyne co możesz to popłakać na forum, a ja sobie pójdę do państwowego szpitala, zapłacę i zrobią mi cc.

Gość gość
Te co bulą szefunciom w szpitalach to pewnie jeszcze oczekują, że na usg pierwszego trymestru nie wyjdzie dziecku żadna wada genetyczna, bo przecież one zapłaciły, ma być miło i przyjemnie, mają mieć zagwarantowany spokojny sen i zdrowe dziecko bez problemów, bo przecież zapłaciły to tak myć musi.

Gość gość
gość dziś odp- ja lezalam dlugo w oddziale patologii, bo bylam chora na zapalenie zatok, rodzilam i rodzilam,wiec uznali,ze jeszcze sie sporo czasu pomecze, bo stara pierwiastka i caly personel pobiegl do trudnego cc, a ja tu nagle zaczelam rodzic faktycznie i za 2 partym dziecko wyskoczylo, dobrze, ze nie za pierwszym, bo by nie wiem dokad polecialo, skoro klezalam na stole.

Gość gość
18.03 To jeszcze powiedz do którego, żeby cię podpierniczyć komu trzeba.

Gość gość
18:08 Duzy szpital w mieście wojewódzkim. A teraz biegnij szukać, przez 2 tygodnie może zdążysz hahahaha

Gość gość
18.11 Gratuluję dziecku matki która je nauczy, że bycie chamem i złodziejem jest godne pochwały, bo złodziej i dawanie łapówek to oznaka zaradności.

Gość gość
Niech jej robią idiotce CC jak taka durna ze nie umie urodzić sama i musi płacić :) nic mnie nie obchodzi ta baba. 18:01 twoj niby śmieszny sarkazm jest w rzeczywistości załosny:O Dajcie spokoj dziewczyny, autorka i jej podobne to skrajne idiotki.

Gość gość
18.01 CC było bardziej potrzebne jej niż lali, która ma dziecko donoszone, ale bardziej ją boli rozklapiocha po sn niż dziecko

Gość gość
18:16 wyczmuchałaś się z argumentów więc przeszłaś do obelg: skrajna idiotka, durna etc... miałam rację, współczuć dziecku takiej matki, nie dość że nie umiała donosić i urodzić, to jeszcze nie potrafi się obronić i atakuje. Mam ubaw po pachy z ciebie, nara :)

Gość gość
18:17 punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, prawda jest jak doopa każdy ma swoją, dotarło???

Gość gość
Po pierwsze post z 18.16 to nie ja (mama wcześniaka). Jesteś ludzkim śmieciem i żadnym pozytywnym przykładem dla twojego dziecka. Ja nie potrafiłam urodzić? A ty niby umiesz skoro bez koperty się nie obejdzie? Umiesz, pytam????????

Gość gość
Nasz szpital otrzymał pokaźną premię za to że wskaźnik wykonywania CC nie przekracza 20% hmm ale w łapę biorą i robią... Coś jednak jest nie tak.

Gość gość
18.03 Będziesz chodzić zgięta w pół przez tydzień, rewelka mówię ci, żyć nie umierać. Naprawdę wart zabulić, żeby to przeżyć, bez jaj.

Gość gość
Słyszałam o tych premiach. A co wy tak za tym CC? Tak bardzo się boicie porodu?

Gość gość
18:27 odpowiedz najpierw na pytania, które ja ci zadałam o 17:25 , a ty je omijasz, wiec powtórzę, czy gdybyś trafiła na lekarza nie robiącego cc przy twoich wskazaniach to podniosłabyś się z łóżka i pojechała do prywatnej kliniki czy jednak dałabyś łapówkę??? byłaś w takiej sytuacji gdzie liczyła się każda minuta, ze śmiesz oceniać inne kobiety a przy okazji obrażać, ale jak ktoś ci przygada to zaraz od śmieci wyzywasz, tak jakbyś jedynaw polsce wcześniaka urodziła, jedyna cierpiała i tobie trzeba dywan rozwijać a innych obrażać

Gość gość
Ja miałam mieć Cc, wszystko załatwione, zgłosiłam się do szpitala a mojego lekarza nie ma ale dobra mam to skierowanie, lekarz dyżurujący mnie bada i du/pa. Brak wskazań do CC. Ja oczywiście do domu, bo 39 tc był a w nocy przyszły skurcze. W końcu urodziłam naturalnie i nie żałuję ale już nigdy nie dam koperty.

Gość gość
18.41 Jakbym z góry zakładała najgorsze, tak jak ty, i liczył się mój komfort to pewnie bym kombinowała, a ja przyjechałam na porodówkę przed terminem, nie miałam załatwione nic, żyję i nie mów mi, że mam szczęście powołując się sama na skrajne przypadki. W twoim przypadku nie mówimy o ratowaniu życia dziecka. Jeszcze nie jesteś na porodówce, a już podpłaciłaś komu trzeba, bo ma być ci wygodnie.

Gość gość
18:37 Powaznie? No popatrz, jakoś po pierwszym cc nie chodziłam zagięta przez tydzień. I tak było warto zapłacić i tym razem też zapłacę, bo jestem wygodna i nie bardzo chce mi się męczyć porodem SN.

Gość gość
18:48 Nie jestem autorka ale tak, ja płacę, bo chcę żeby MI było wygodnie. I nie zrezygnuje ze swojego komfortu tylko dlatego, że ktoś ma gorzej.

Gość gość
18.55 Tylko potem nie pitol, że to wszystko z miłości do dziecka i w strachu o jego zdrowie powołując się przy tym na historie znane z mediów.

Gość gość
19:17 A czytać ze zrozumieniem umiesz? Napisałam wyraźnie, że cc będę miała z wygody

Gość gość
Co wy z tym CC? Kurczę ja bym się chyba bała, to w końcu operacja. Wiadomo że jak trzeba to trzeba ale tak na życzenie to chyba faktycznie trzeba iść do psychiatry po skierowanie na CC. A lekarze jakby nie brali w łapę to by było po problemie.

Gość gość
20 min zabieg

Gość gość
Sam zabieg to pikuś. Gorzej jest potem. Mnie mało interesuje czy ktoś ma cc z wygody, ale po to są prywatne kliniki i oficjalne cenniki. W wielu państwowych szpitalach można także oficjalnie wykupić usługę konkretnej położnej i nich wokół was skaczą, ale uświadomcie sobie, że przez waszą lewiznę i łapówkarstwo w państwowym szpitalu może ucierpieć dziecko innej kobiety, która potrzebuje cc dla ratowania życia, a nie z kaprysu, ale według waszej logiki, to będzie wina tej kobiety, bo nie dała w łapę, a nie wasza i lekarza, który bierze, prawda?. Wszystko sobie wytłumaczycie na waszą korzyść. Zwalacie winę na kobiety, które nie stać albo zwyczajnie nie chcą brać udziału w tym procederze, a przecież one korzystają z publicznego szpitala i mają takie samo prawo jak wy tam być i korzystać z najlepszej opieki.

Gość gość
CC to wygoda jak cholera, szczególnie w trakcie pionizacji...

Gość gość
CC to operacja i to poważna z tym że wykonywana rutynowo.

Gość gość
Nie wyskakujcie z ratowaniem pijaków, tak jak wyskakujecie z 500 plus i finansowaniem z podatków więźniów, bo to nudne. Czy nam się to podoba czy nie to do państwowego na nfz może trafić każdy. Nie chcecie się spotykać z "elementem" to prywatne kliniki czy jakieś tam Medicovery czekają otworem. Na państwowym każdy ma prawo być dobrze potraktowany, a przez was robią się jakieś chore podziały i jeszcze jesteście dumne, że sobie coś tam załatwiłyście nie do końca legalnie.

Gość gość
Ale ich nie obchodzą inne kobiety i dzieci, już pisały. Tylko że kiedyś one mogą nikogo nie obchdzić. Jak ktoś nie widzi dalej niż czubek własnego nosa to i kiedyś jego nikt nie ujrzy.

Gość gość
Chciałyby mieć luksusy jak w prywatnym i referencyjność państwowego, ale sorry, rybki albo akwarium. Skoro wygoda jest dla was najważniejsza, a życie, zdrowie dziecka swojego czy innej kobiety w szpitalu mniej was obchodzi, to jedźcie to prywatnego i nie płaczcie, że w przypadku komplikacji nie ma on wystarczających kompetencji personelu i sprzętu do ratowania maluchów.